מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשיכה עצמית של ילד בן שנה ועשרה חודשיםאביבה28/09/2018
רקע: גרושה עם שני ילדים בני שנה ועשר, ושלוש וארבעה חודשים.
גירושים עם המון מתחים, גבר אלים בצורות שונות למעט פיזית, שהילדים עדים לעתים לאלימות שלו.
למרות זאת נראה שהם מאוד אוהבים את האב, ולעתים אף מביעים רצון להישאר איתו עוד.
הילד הקטן עלה עכשיו מכיתת תינוקות ישירות לגן של הבוגרים, והוא בין הקטנים בכיתה.
הבעיה: הוא התחיל לנשוך את הגדול, ואף ראיתי אותו בכמה הזדמנויות נושך את עצמו, איך עלי להתייחס לזה?
האם דרוש טיפול או התייחסות מיוחדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכה עצמית
Simona Pelleg29/09/2018בוקר טוב אביבה
צר לשמוע על השינויים ה הלא פשוטים בחייך.
בנך עובר הרבה שינויים וזו הדרך שלו לבטא את המתח שמרגיש.
אני מציעה לחבק אותו כל פעם כשאת רואה שהוא עומד לנשוך. ובזה כמובן למנוע את הנשיכה. וכמובן כשהוא נושך לא ממליצה להסביר או להטיף אלא לאמץ אל ליבך ולחבקו.
אשמח להתעדכן.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישן בלי מוצץבלה28/09/2018
הבן שלי בן 8 חודשים פלוס והוא לא פנו של מוצץ אבל כן רק כדי להירדם.
בלילה אני קמה לפעמים כל שעה כדי להחזיר לו את המוצץ.לפעמים אני לא קמה מייד כדי לבדוק אם יפסיק "לכתר" אבל זה מתעצם קצת ואז אני נותנת לו. זה ממש קשה לי לא לישון מאז שהוא נולד.אני מרגישה שאין לו שינה עמוקה.
אני מנסה שיהיה סדר יום מסודר מאז שנולד.קשה לי כבר.גם כשהוא ישן טוב ביום הוא לא עושה לילה שלם בלי להתעורר בכלל(עם עניים סגורות) גם כשהוא גמור הוא לא עושה לילה שבו אני ישנה 6 שעות רצוף.זה מתסכל אותי.
מלמדת אותו לקחת את המוצץ אז הוא לוקח אותו אבל שם אותו רוב הפעמים הפוך. לא יודעת אם זה בכוונה כי הוא עושה שיניים כך או שפשוט מתבלבל.ולפעמים שם אותו בפה בצורה נכונה.
כשהוא עייף הוא מסרב לקחת את המוצץ בידיים טבועה קצת ופותח את הפה כדי אשים לו אותו .אם אני מתעקשת קצת איתו אז הוא בוכה.
בלילה הבנתי שצריך לשים בכל פינה מוצץ אבל הא כמעט אף לא עם עניים פתוחות כשהוא מכתר בלילה על המוצץ אז איך יקח אותו לבד ? אוף אני ממש עייפה והגב שלי נגמר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ישן בלי מוצץ
סימונה פלג20/10/2018בלה בוקר טוב.
מתנצלת שחוזרת רק עכשיו עם תשובה.
אין ספק שהלילות שלנו משתנים ברגע שאנחנו הופכים להיות הורים.
קחי נשימה עמוקה וכשאת צריכה להחזיר המוצץ לפה. תוך שניה קחי את ידו של בנך ויחד איתו לשים המוצץ. בסופו של דבר תנועה תבוא ממנו.
בהחלט אפשר לשים כמהמוצצים במיטה.
בהצלחה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגיש צורך לשקר לנוויקי27/09/2018
הבן שלי, בן שנתיים וחצי, היה עם סבא וסבתא בים. הוא מפחד מהמים ולא רצה להיכנס לים, במקום הוא ישב בגיגית קטנה ושיחק שם. כששאלתי אותו אם הוא נכנס למים הוא אמר שכן ואם הוא שיחק בגיגית הוא אמר שלא. זאת אומרת שהוא הרגיש צורך לשקר לנו על זה... זה מעציב אותי מאוד ואני לא רוצה שתהיה לו הרגשה כזו, אולי כשיהיה בגיל ההתבגרות אבל בטח שלא עכשיו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגיש צורך לשקר
Simona Pelleg27/09/2018ויקי יקרה שלום.
בגיל זה ילדים נוטים להגיד דברים שהם לא תמיד כפי שקרו.
הייתי שמה לב האם הוא משקר לעיתים תכופות ובאילו מצבים.
חשוב לא לנסות להוכיח אותו ולהעמידו במבוכה על מה שאמר.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה רק רוצה ידייםרביד25/09/2018
בת שנה וחצי לא מוכנה לרדת מהידיים, זו כבר נהייתה ממש בעיה, היא בוכה וצורחת ומשתוללת עד שמרימים אותה - יום, לילה, בבית או בחוץ. ממש אובדי עצות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה רק ידיים
סימונה פלג25/09/2018שלום רביד
אני מבינה את הקושי הרב ברצונה של הילדה להיות רק בידיים.
הדרך הנכונה להוריד את המינון להרגל זה היא לתת להוריד אותה מהידיים לפרקי זמן קצרים מאוד.אפשר להתחיל בדקה. ולהסב את תשומת ליבה למשהו שיעניין אותה תוך כדי. כמה פעמים ביום.
בהצלחה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות שלא עוברת לילדאלינור20/09/2018
הבן שלי בן שנתיים והוא ממש ממש ביישן. עם כולם כל הזמן. גם אנשים שהוא מזהה הוא עדיין מתבייש... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות של ילד
סימונה פלג20/09/2018שלום אלינור
חשוב מאוד לא להפעיל על הילד לחץ, שכנועים למינה יין והרבה דיבור סביב הבישנות שלו. שהרי זה יעשה את העבודה ההפוכה.
בבברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמסתכל הרבה כלפי מעלהליה15/09/2018
שלום
תינוק בן 6 שבועות- האם זה תקין שמסתכל למעלה כל הזמן?
אין צד מועדף וכן יוצר קשר עין אבל הרבה פעמים מסתכל למעלה
למשל בנדנדה או עריסה מביט ישר למעלה... בלי קשר לגירוי כמו צעצוע..
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שמסתכל כלפי מעלה
סימונה פלג16/09/2018בוקר טוב ליה יקרה.
הוא בן 6 שבועות . זה בהחלט טבעי.
בברכת שנה טובה
חתימה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי מדבר לעצמובר12/09/2018
הבן שלי בן שנתיים וחצי כל הזמן מדבר לעצמו ועושה חזרות על איך הוא יגיד לשום לילדים בגן... חוץ מזה שזה חמוד נורא, האם זה עיד על איזושהי חרדה או אי נוחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים מדבר לעצמו
סימונה פלג12/09/2018שלום בר.
אינני חושבת שאת צריכה לדאוג בגין התופעה.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא נפרד מהשמיכההדס06/09/2018
הבן שלי בהסתגלות לגן. הבאתי לו שמיכה שיהיה לשנת הצהריים והוא מסתובב איתה כל היום ולא נפרד ממנה. לגננות זה עוזר כי כך הוא נשאר רגוע אבל אני מפחדת שהוא ייקשר אליה יותר מדי ויהיה קשה לו להיפרד ממנה בעת הצורך. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד לא נפרד מהשמיכה
סימונה פלג07/09/2018בוקר טוב הדס.י
אני מאמינה שעם הזמן יוכל להיפרד מהשמיכה.
והגננת תדע לעזור לו בכך.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי בחירת מטפלתיפית04/09/2018
מצאתי מטפלת לבן שלי שמתאימה לי מכל הבחינות, 'הבעיה' היא שהיא לא מדברת עברית, רק רוסית. בעלי דובר רוסית אז אין בעיית תקשורת ואני גם שמחה שהילד יהיה חשוף לשפה בגלל הצד של אבא שלו. מה שמטריד אותי זה הבת הגדולה שלא מדברת ולא מבינה בכלל רוסית. המטפלת אמנם לא נועדה אשמח לשמוע חוות דעת על העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מטפלת
סימונה פלג05/09/2018שלום יפית,
הרווח של בתך יהיה ללמוד עוד שפה. אם המטפלת עונה על כל כך הרבה קריטריונים. אז חבל לפספס.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה טכנית בהרמה של הילדיםסיוון02/09/2018
אני נכנסת עכשיו לחודש תשיעי. יש לי ילד בן 3 וילדה בת שנה וחצי. בעלי קרע שריר ברגל והוא מרותק למקום. לי כבר ממש כבד ואני בקושי יכולה להרים את הילדים ועל בעלי אין מה לדבר, ההחלמה גם תיקח כמה חודשים, אחרי שכבר יוולד התינוק החדש. הגדול עוד איכשהו מבין אבל הילדה כל היום בוכה שהיא רוצה על הידיים... מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה טכנית בהרמה של הילדים
סימונה פלג02/09/2018ערב טוב סיון.
אני מבינה לליבך יקרה.
תנסי להתכופף אליה או לשבת ואז להרים או לחבק ולדבר איתה. היא באמת קטנה ופחות מבינה את הקושי.
אם יש באפשרותך להביא עזרה בערב, או בשעות שהם יותר עמוסות מבחינת אירגון הילדים. זה יהיה מצויין.
המון בהצלחה.
בברכת שנה טובה.
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא רוצה מוצץ רק אצבערנית30/08/2018
לא מצליחה להרגיל את הבת שלי למוצץ היא רוצה רק אצבע. אני יודעת שככה היא מרגיעה את עצמה אבל אני מפחדת מהנזקים שזה יעשה לפה וגם הבנתי שקשה יותר להיגמל אחר כך (כבר עכשיו מסתבר...) מה עושים? נכנעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה לא רוצה מוצץ
סימונה פלג31/08/2018בוקר טוב רנית
הגמילה מאצבע אכן יותר מאתגרת.
ישנה דרך לחבוש את האצבע וכך היא לא תוכל להכניס לפה. האם את מתחברת לזה בכלל?
את יכולה להמשיך להציע לה את המוצץ, אך אינני יודעת כמה זה יעזור למען האמת. אם היא גילתה את האצבע שלה.
בברכת שנה טובה ובהצלחה לקראת השנה החדשה.
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מביא חרקים הביתהשקד28/08/2018
יש לנו חצר גדולה והבן שלי בן השלוש מבלה הרבה זמן מהיום בחוץ. יש לו חיבה רבה לכל בעלי החיים באשר הם, כולל חרקים דוחים ומגעילים. הוא מלטף אותם ומכריז עליהם כחיית המחמד שלו. כל זה משעשע מרחוק אבל הוא גם מביא אותם הביתה. עכשיו זה יותר עניין שלי משלו אבל זה דוחה אותי ממש, מפחיד אותי ומגעיל אותי. אני לא רוצה שהוא ילמד את ההתנהגות ממני, זו לא השפעה חיוביות בעיני, אבל אני ממש מתקשה להתאפק. ברור שהסברתי לו שישאיר אותן בחוץ אבל הוא בכל זאת מבריח אותן לתוך הבית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד מביא חרקים הביתה
סימונה פלג28/08/2018ערב טוב שקד.
זה מאוד לגיטימי להסביר לילד שאת לא אוהבת חרקים ולא רוצה אותם בתוך הבית.. וזה בסדר לטפל בהם מחוץ לבית.
לגבי הברחתם הביתה. תלמדי את בנך לכבד את רצונך.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא בחו"ל והילד סובלחגית26/08/2018
בעלי נסע לחו"ל מטעם העבודה לשבועיים וחצי. הילד כל הזמן מחפש אותו, קורא לו. כשהוא מדבר איתו בשיחת וידאו הוא מנסה לגעת בו, אחרי השיחה הוא לא מפסיק לבכות. אני ממש לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא בחו"ל
סימונה פלג27/08/2018בוקר טוב חגית,
אחד הקשיים שמלווים אותנו כהורים הוא הקושי להסביר לילד שמצב מסוים שאנו נמצאים בו, הוא זמני.
ראשית הייתי בודקת איך הוא מתנהל ביום שהוא לא מדבר עם אבא. באופן כללי, הייתי ממעיטה את השיחות עם אבא, כי זה מאוד קשה לו.
לקראת חזרתו, כיומיים שלושה (על פי שיקולך, ולפי גיל הילד) לסמן ביחד עם הילד בלוח השנה מתי אבא מגיע.
אשמח להתעדכן.
בברכת שנה טובה,
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלטול הראש לפני השינהליה23/08/2018
הבת שלי מטלטלת את הראש לפני השינה, ככה היא מרדימה את עצמה. אני חלילה לא רוצה למנוע ממנה לעשות את זה אבל זה נראה לי קצת מפחיד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלטול הראש לפני השינה
סימונה פלג23/08/2018שלום ליה
אני מבינה שבתך מצאה דרך לעזור לעצמה להירדם.אנני חושבת שיש בכך סכנה. בכל זאת אני מציעה להיוועץ עם רופאת המשפחה או עם איש מקצוע להתפתחות הילד בעניין זה. כדי להיות רגועה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיע הזמן להיגמל ממוצץקסניה21/08/2018
מה הדרך היעילה ביותר לגמול את הילדה ממוצץ ממש מחוברת אליו נפשית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיע הזמן להיגמל ממוצץ
סימונה פלג22/08/2018בוקר טוב קסניה
שלב ראשון הייתי מגבילה את לקיחת המוצץ. לא להסתובב איתו כל היום.
המוצץ צריך להיות במיטה! אם רוצה שתיכנס למיטה ותיקח אותו לכמה רגעים.
שלב זה חשוב כי מלמד אותה לא להיות עם המוצץ כל הזמן.
שלב שני. להחליט שנפרדים מהמוצץ. ואז לזרוק את המוצץ לפח ולעשות טקס קטן.
לבנות לו בית חדש.( מקופסאת נעלים).
אםי ש באזור מגוריכם עץ מוצצים, לתלות אותו שם.
המון בהצלחה,
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)