מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן שנה וחודש בוכה באמבטיהנורית06/12/2017
התינוק שלנו בן שנה וחודש לא מוכן להיכנס לאמבטיה בחודש האחרון. כל כניסה שלו מלווה בבכי מרורים. הוא לא מוכן לשבת, וגם כשאחד מאיתנו נכנס איתו הוא לא נרגע. ניסינו לעשות זאת בצורה חוויתית וכיפית והוא מחייך עד הכניסה לאמבטיה. לפני כחודש הוא נכנס לגן האם יש קשר בין הדברים? זה ילד שמאוד אהב לשבת באמבטיה ולשחק. ועכשיו הוא ממש סובל שם מה עושים ואיך מחזירים לו את הכיף שבאמבטיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שלא מסתגל לאמבטיה
טובי פלד09/12/2017שלום נורית
לדעתי לא קשור לגן אלה אם קרה שם משהו עם מיים
את יכולה לרחוץ אותו עם מגבת . שום אסון לא יקרה גם אם לא יתרחץ חודש.ועוד שבוע לנסות שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת מעירה לאנשים לא לאכולאנני06/12/2017
שלום
יש לי בת בת שנתים .לאחרונה היתי איתה בחנות שלפתע היא ראתה אשה אוכלת ממתק .הבת שלי אומרת לה אל תוכלי אל תאכלי.במקום אחר הלכה לכמה אנשים ואמרה להם .אתם בעונש אתם בעונש.האם למה הכונה אתם בעונש? האם זה מהגן? ומה אומרים לה כשהיא מעירה לאנשים לא לאכול? אגב את כולם היא לא מכירה .ואיך כשנעיר לה לא ירד לה בטחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת אומרת לילדים לא לאכול.
טובי פלד09/12/2017שלום אנני
היא למדה את האמירות האלה מישהו .אבל אפשר לדבר איתה בעדינות ולהסביר לה שוב ושוב והיא תפסיק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מתמיד שהתינוק לא נושםהורה חדש05/12/2017
אשתי ואני ילדנו בשעה טובה לפני חודש וחצי. אשתי כל הזמן מפחדת שהתינוק לא נושם והיא כמעט כל הלילה עומדת מעל העריסה ובכלל לא ישנה. חוץ ממוניטור, שבכלל לא נמצא בשימוש כי היא לא סומכת עליו, מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד שהתינוק לא נושם
טובי פלד09/12/2017שלום רב להורה
אשתך בחרדה לא מבוססת ולא מציאותית. היא צריכה הבר מלא על התופעה של קשיי נשימה אצל ילדים ואיזה שהו טיפול הרגעתי. אבל בלי לחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא מסתגל למוצץרוני03/12/2017
התינוק שלי, בן חודש וחצי, לא מסתגל למוצץ. הוא יורק אותו שוב ושוב אבל בינתיים לא מצאנו שיטה אחרת להרגיע אותו. מה עוד אפשר לעשות? אם לא להרגיל אותו למוצץ אז איזה עוד אפשרויות יש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לא מתרגל למוצץ
טובי פלד09/12/2017שלום רוני
נסה כמה סוגי מוצצים ואם לא הולך אולי משהו מבד בטוח ושאי אפשר להינזק .בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל עושים אמבטיה משותפת?טולי30/11/2017
עד איזה גיל זה הגיוני לעשות אמבטיה משותפת לאחים (ואחיות), מתי זה כבר לא מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת משותפת
טובי פלד30/11/2017שלום טולי
עד גיל 6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת צורחת ולא בוכהציפי26/11/2017
התינוקת שלי, בת 10 חודשים, לא בוכה אלא צורחת. הצרחות ממש מחרישות אזניים והיא לא מפסיקה עד שהיא מקבלת את מה שהיא רוצה, שזה יכול לקחת זמן מה עד שאנו מבינים את רצונה. האם זו התנהגות תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת צורחת
טובי פלד26/11/2017שלום ציפי
כשהיא תתחיל לדבר למדו אותה לדבר את מה שהיא רוצה .בינתיים זה לא קושי גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי החיוך הוא אמיתי?עדי23/11/2017
באיזה שלב החיוך של התינוק הוא תגובתי אמיתי ולא רפלקסיבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוך אמיתי
טובי פלד26/11/2017שלום רב
חיוך אמיתי הוא בערך אחרי חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה אפשר לעשות אבחון?דפנה21/11/2017
בני בן 12 ובכיתה ז . כמה שנתיים בערך אני מרגישה שיש לו בעיות קשב וריכוז . קשה לו לשבת על הכיסא בכיתה ובבית . כל דבר יכול להוציא אותו מריכוז . הוא תלמיד טוב עם ציון טובים אבל שמתי לב מבחנים הוא מאבד סתם הרבה נקודות בגלל שלא תמיד מרוכז או קורא את השאלות עד סוף. איפה אני יוכלה לקחת אותו לאבחון ? דרך הקופת חולים ? יש מכון אביב שאני מכירה אפשר לעשות שם ?
מה התהליך לעשות אבחון ? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה אפשר לעשות אבחון
טובי פלד22/11/2017שלום רב דפנה
אפשר לעשות אבחון אצל כל פסיכולוג חינוכי או קליני או ברוב המכונים או בקופת חולים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מסתיימת גמילת הלילה?זינה21/11/2017
הבן שלי בן 3, גמול במהלך היום אבל בלילה עוד צריך חיתול. עד מתי הוא יצטרך חיתול בלילה? זה תהליך פסיכולוגי התפתחותי או פיזיולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילת לילה
טובי פלד09/12/2017שלום זינה
זה גם פסיכולוגי גם פיזיולוגי. אל תחששי זה יסתדר מעצמו .תהיי רגועה לגמרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחול ללא התינוקנועה18/11/2017
נוסעת לחול לעשרה ימים ומשאירה תינוק בן שנה ושמונה חודשים עם אביו אליו הוא קשור מאד. האם כדאי בזמן היעדרותי לשוחח עימו בוידיאו או שהדבר יקשה עליו שאיני נוכחת לידו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחול ללא תינוק
טובי פלד19/11/2017שלום הילה
כדאי מאד לדבר אתו בווידאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מנסיעה לחו"ל עם התינוקהילה16/11/2017
מתוכננת לנו נסיעה ראשונה אחרי הלידה, התינוק בן שבעה חודשים ואני מאוד מפחדת גם מהטיסה עצמה וגם מההסתגלות שלו למצב לא מוכר. יש דרך להקל עליו את החוויה (וגם עלינו)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מנסיעה עם תינוק
טובי פלד17/11/2017שלום הילה
אין מה לחשוש לא לכם ולא לתינוק
במידה ויש לכם פחד טיסה כדאי לטפל בו בצורה יסודית
בברכה והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסה של תינוקת לגןאדל14/11/2017
הצלחתי למשוך את חופשת הלידה שלי עד כמה שניתן אבל עכשיו אין ברירה ואני צריכה למצוא לילדה מסגרת, אין ללי מספיק כסף למטפלת פרטית ואני ממש חוששת מגנים, מהמטפלות ומההשפעה שתהיה לזה על הילדה. איזה עוד ברירות יש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסה של תינוקת לגן
טובי פלד15/11/2017שלום אדל
אין לך סיבה אמיתית לפחד .ואם את עדיין מפחדת אני ממליץ על יעוץ מקצועי. לילדה שלך נגרמים פחדים כתוצאה מהפחדים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להודיע לילד שיהיה לו אח?אמילי12/11/2017
הבן שלי בן 2.5, עוד חצי שנה אני אמורה ללדת בן נוסף ואנחנו מתלבטים מתי ואיך להגיד לו שיהיה לו אח קטן. הוא כבר שם לב ש"הבטן של אמא גדלה" איך להגיב לו על יציאות כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להודיע לילד על הולדת אח
טובי פלד15/11/2017אמילי שלום את יכולה כבר לספר לו ולהכין אותו אם הוא ילד ללא חרדות הוא יקבל את זה יפה וישמח .ויתכן ויהי לו קשה אבל אפשר להסביר לו שוב ולעזור לו להיות מעורב. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האמא לוקחת קשה שהתינוקת לא יונקתעוז09/11/2017
היי,
אשתי לדה את ביתנו הבכורה ובין האתגרים הקשים ביותר שעומדים בפנינו הוא שהתינוקת לא רוצה לינוק. ניסינו יועצות הנקה ושיטות שונות והילדה פשוט לא רוצה ובינתיים החלב מתייבש. בכל מקרה, הבעיה האמיתית היא שאשתי לוקחת את זה מאוד קשה, היא ממש נעלבת מהתינוקת שהיא לא רוצה לינוק כאילו זה אישי נגדה. איך אפשר לעזור לה עם הצער הרב שזה מביא לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לוקחת קשה שהתינוקת לא יונקת
טובי פלד15/11/2017שלום עוז
אפשר להבין את הקושי של האמא וכדאי לדבר איתה בצורה קוגניטיבת והגיונית מספר פעמים ולבסוף היא תקבל את זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבקים יומיומיים על מקלחותנעמה07/11/2017
יש לי שני ילדים, הגדול 7 הקטן 4. הקטן למד מהגדול ועכשיו שניהם לא מוכנים לעשות מקלחות או אמבטיות. כל יום זה מאבק שכולל צרחות, השתטחויות ועוד מיני דרמות מיותרות. כבר קרה שהתייאשתי והילדים לא התקלחו שלושה ימים!! איך מתמודדים עם הטרור הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלחמות על מקלחות
טובי פלד08/11/2017שלום נעמה קשה מאד להילחם נגד שני ילדים צועקים וצורחים.אולי יש להם רגישות כלשהי .נסי בנועם כל ילד לחוד. אם זה לא יעזור כדאי יעוץ מקצועי קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)