מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכורה בת שנה וחצי שינתה התנהגותMor Kashani04/11/2017
שלום רב,
בתי הבכורה בת שנה וחצי. ילדה מאוד נוחה ונבונה, מבינה המון ומתפתחת בהתאם לגילה.
בתקופה האחרונה רוצה בעיקר את אמא כל היום ובשבוע - שבועיים אחרונים נהייתה רגישה מאוד, יכולה שעות להימרח רק עליי וכל מספר שניות להגיד "אמא" תוך כדי שלעיתים מתחילה לבכות ואף להכות אותי בפנים.
היא לא רוצה ללכת לאף אחד ועד לפני שהתחילה התקופה הזו לא היתה לה בעיה והיתה חברותית ומחוברת לכל בני המשפחה.
חשוב לציין שאני בסופו של הריון שני ומתחילה לחשוב שאולי היר מבינה שהמצב בבית עומד להשתנות עם לידתה של אחותה.
אני מתןסכלת ולא יודעת מה לעשות, אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא. תודה רבה מראש, מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ahbuh v,bvdu, c,hbue,
טובי פלד05/11/2017שלום מור
אפשר להבין את המצוקה שלך כשהילדה משנה את ההתנהגות בצורה כזאת. כנראה זו תגובה חרדתית לשינוי שחל בך ובמשפחה ולאפשרות שיהיה לה עוד אח או אחות היא זקוקה להסבר נוסף ולחיזוקים.
אם זה לא עוזר כדאי לפנות לעזרה מקצועית קצרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת לא מפסיקה לבכותלורן02/11/2017
הבת שלי, בת ארבעה חודשים, לא מפסיקה לבכות ולצרוח, אנחנו לא מצליחים להבין מה לא בסדר, היא פשוט לא נרגעת. גם אי אפשר להשאיר אותה עם בייביסיטר או מישהו אחר כי אף אחד לא עומד בזה (לא שאנחנו עומדים בזה אבל לנו אין ברירה...) מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מפסיקה לבכות
טובי פלד02/11/2017שלום לורן
אין מספיק מידע אנה ספרי יותר בפרוטרוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שבועיים לא ישןגילי31/10/2017
שלום,
ילדנו הראשון- תינוק בן שבועיים שלא מוכן לישון!
עושים מקלחת, הנקה, החלפת חיתול, שוב הנקה
נרדם בזמן ההנקה.. ברגע שמעבירים לעריסה מתעורר ולא מוכן להירדם גם שעות אח"כ. כנ"ל בזמן היום ובזמן הלילה. במקרה הטוב שמצליח להירדם זה רק לשעה ובעגלה (לא מעבירים לעריסה כדי שלא יתעורר). לאחר שבועיים אנחנו מזהים שלוקח בין שעתיים לשלוד להרדים אותו מהרגע שסיים לאכול ושבע.
ישנים בלילה במצטבר שעתיים- האם כך אמור להיות? לא מצליחים לתפקד, מה אנחנו עושים לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לא ישן
טובי פלד31/10/2017שלום גילי המידה והאווירה בבית רגועה אתם עושים הכל בסדר . אני מציע לנסות לישון אתו ושיהיה אתכם במגע קרוב מאד בשעות הלילה.יתכן והוא לא רגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בזמן האכלהחגית18/10/2017
היי הבן שלי בן 3.5 חודשים. אוכל מטרנה בבקבוק. בשבוע וחצי שבועיים האחרונים החל לזוז באי נוחות בזמן האכלה
הילד רעב אבל משהו לא נוח לו הוא מותח את הרגליים ומזיז את הראש .. בהתחלה חשבתי שהוא לא רעב אבל ברגע שמוציאים לו את הבקבוק הוא בוכה ומבקש לאכול.
ניסיתי לעצור לגרעפס באמצע לעיתים גם לאחר מתן גרעפס באי שקט ונוחות בהאכלה. עברנו את תקופת הגזים ממזמן . ניסיתי להחליף פיטמה בבקבוק ולעלות שלב לא עוזר.. יש לציין שהילד אכל תמיד יפה ובתשוקה . מה שכן עוזר זה שהוא אוכל כאשר נשכב על כרית לא מתלונן ואוכל ומסיים הכל יפה. כמובן שעל הידיים ניסיתי להחליף המון תנוחות והוא לא מוכן . הקטע עם הכרית זה משהו חדש לגמרי.
הילד הוא ילד בריא . שוקל יפה (היום נשקל 7545) עלה בחודש האחרון במשקל עליה תקינה. מדוע זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לא רגוע בהאכלה
טובי פלד31/10/2017שלום חגית - תמשיכו להאכיל אותו עם כרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים בגיל שנתיים ושלושה חודשים.מאיה11/10/2017
היי,
בני בן שנתיים ושלושה חודשים. הוא פעוט מאוד נבון לגילו, אוהב שיגרה קבועה , דעתן ועקשן (באופן הכי חמוד שיש:) .
לכן את תהליך הגמילה אני מנסה להתחיל בעדינות ובהדרגה. קנינו סיר. אני מניחה אותו במקום קבוע בחדר הרחצה ומציעה לו כמה פעמים ביום לשבת עליו. הוא תמיד אומר לי לא, אבל רק כדי לדחות את שעת השינה הוא מבקש לשבת על הסיר בזמנים הקבועים שלפני שנת הצהריים ושנת הלילה.
ורק אז הוא עושה שם פיפי. עד כה בשלושה שבועות הוא עשה רק פעמיים גם קקי וזה היה במקרה כי כבר ישבנו שם איזה רבע שעה... אבל מרגישה שזה תקוע במצב כזה שהישיבה בסיר באה רק כדי לדחות עליה למיטה, וכל יתר הפעמים שאני מנסה הוא מסרב בתוקף (עד כדי צרחות כשאני מנסה לקחת אותו) לא מוכן ללבוש את תחתוני הגמילה החדשים שקניתי לו ומסרב לתהליך עד שאני אומרת שהולכים לישון ופתאום יש הסכמה.
האם כדאי לחכות שמשהו ישתנה ויתקדם מעצמו ?(כי אני רואה שיש לו מודעות מלאה לציפייה שלנו ממנו)
או שעלי לעשות משהו אחר כמו להפסיק להציע לתקופה או להציע בדרך אקטיבית יותר ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
טובי פלד11/10/2017שלום רב מאיה
לא כל כך משנה מה תעשי הכי חשוב בלי לחץ שלך ובלי לחץ על הילד.
לדעתי הכי טוב שתמשיכי כך באווירה טובה וזה יבוא מעצמו
את יכולה גם להזיז את הסיר ולהחזיר אותו אחר יום.
לא צריך להגיע למצב של צעקות ובכי זה מחטיא את המטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי מרביץעדן עמוס03/10/2017
הבן שלי בן שנתיים וחצי נמצא איתי בבית ולא בגן (עם אח שלו בן שנה ושלושה)
כמגיעים אלינו ילדים שכנים ובני דודים שלו בני 3-4 כשאיזה ילד עושה משהו שלא נראה לו, או לוקח לו את המשחק שלו הוא פשוט מרביץ- דוחף או בועט או זורק חפץ או נותן מכה
אם מגיע ילד חדש או ישר הולך ודוחף אותו, אם אני אומרת לו לבקש סליחה הוא ישר מבקש סליחה ונותן נשעקה אבל לאחר כמה דק מרביץ שוב.
כשהוא מרביץ אני לוקחת אותו למד ומסבירה לו שמי שמרביץ לא משחק עם החברים ויושב בפינה. הוא נתקף ביותר זעם צועק ומרביץ גם לי ולאבא שלו. אחרי כמה דקות ישר מבקש סליחה ורוצה ללכת לחברים. זה לא באמת עוזר. מה עושים?
ודבר שני.. הילדים במשפחה יורקים מקללים מתחצפים והוא עושה הכל אחריהם כמו קוף.. לפעמים כשעצבני בבית הוא מקלל אותי ואת אבא שלו. האם להתעלם? לכעוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מרביץ
טובי פלד10/10/2017הילד המרביץ זו התנהגות טבעית ונורמלית ליד בעל רמת אנרגיות גבוהות ורכושנות הנובעת מפחד שיקחו לו טברים או לאבד את הטריטוריה שלו. זה בסדר לדבר איתו בכעס ואפילו להרחיק אותו מחברים לכמה דקות . אבל לא צריך להמשיך את הכעס . כדאי להמשיך לדבר ולהסביר בלי להעניש . אם זה לא עוזר כדאי ללכת להדרכה הורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחול של ההורים לבד לחמישה ימיםאני25/09/2017
היי,
אני ובן זוגי מתכננים לנסוע עוד כחודש וחצי לחול לחמישה ימים ללא הבת שלנו שתהיה בת 2.6 . בפעמים הבודדות שנסענו בלעדיה זה היה רק ללילה אחד.
כעת אנחנו מתכננים שזה יהיה על אמצע שבוע . תמשיך ללכת רגיל לגן ושתי הסבתות יבואו להיות עמה ברוטציה.
השאלה שלי היא כזאת:
1. האם להכין אותה ומתי ?
2. מה להגיד לה?
3. האם במהלך השהייה בחול כדי לדבר עמה במצלמה בטלפון? האם זה יעשה לה טוב?
ואם יש לכם עוד המלצות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחול
טובי פלד10/10/2017אפשר להכין את הילדה אבל לא יותר מדי דרמטי. לא כדאי לדבר ביוזמתכם אלה אם הילדה תבקש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרים לפעוטה בת 2.3 על סבא שנפטר?אני07/09/2017
היי ,
בתי בת 2.3 . הסבא שלה נפטר אתמול לאחר שהיא לא ראתה אותו כבר כמעט חודשיים. היום אנחנו הולכים לבקר בבית את סבתא והיא בטח תשאל איפה סבא. מה אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבא נפטר
טובי פלד08/09/2017שלום רב
אומרים שסבא נמצא בשמיים וממשיך ללוות אותנו ולהיות איתנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחצי שמרביץאורחת פורחת14/08/2017
היי, יש לי תינוק מקסים בן שנה וחצי שלפני חודשיים התחיל להרביץ. בהתחלה הוא עשה את זה כחלק ממשחק ואף היה צוחק לאחר מכן, אבל היום הוא עושה את זה כשהוא כועס, לא מרוצה, לא מקבל את מה שרוצה וכו'. כשזה קורה אנחנו אומרים לו שאסור להרביץ, אבל הוא ממשיך כמובן לעשות את זה. הוא מרביץ בעיקר לנו (ההורים). מה עושים בגיל הזה? מתעלמים ומחכים שיעבור? מענישים? זה אפקטיבי בכלל?
הוא תינוק מקסים שמתנהג יפה ומקבל חיזוקים על התנהגות טובה (מילה טובה, חיבוק, נשיקה).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק מרביץ
טובי פלד14/08/2017שלום רב
תחזיקו לו את הידיים ותצעקו עליו בחומרה. ןתעזבו את החדר לכמה דקות.
תשחקו אתו משחק בו הוא יכול להפעיל כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק מרביץ
טובי פלד07/09/2017שלום רב
כדי להכחיד את ההתנהגות הזאת יש צורך לגרום לתינוק לפחד. אפשר לעשות זאת על ידי טון חמור ביותר ללא חיוך וללא ביטויים של תמיכה.
לא כדאי להיתעלם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות פעוט כלפי אמואלי12/08/2017
שלום,
אשמח להתעייץ לגבי התנהגות של הבן הפעוט שלנו כלפי אשתי. אשתי הייתה בבית עם הילד עד גיל כמעט 2.5 כשאז נכנס לגן. הקשר בינם היה מאוד אינטנסיבי, ונשאר אוהב וחיובי. היום הבן שלנו כמעט בן 3.5. אשתי חזרה לעבוד לפני כשלושה חודשים, אבל רק עד הצהרים ואז הם ביחד בשאר היום.
לעתים קרובות כשהבן שלנו מתעצבן, הוא אומר דברים מאוד קשים לאמא שלו, עד כדי "אני לא אוהב אותך" (למרות שברור שאוהב מאוד). לא עובר כמעט יום שהוא לא מרביץ לה, מתעקש שתקום מן הספה כשהוא יושב שם, דוחף או מעליב אותה.
זה מן הסתם מצב קשה לכולם.
אלי הבן שלנו מתנהג רוב הזמן בצורה אחרת, מבקש שאני ארדים אותו בלילה, מחבק ומנשק אותי, ומתרגז במיוחד כשאני מפגין אהבה או תשומת לב כלפי אשתי.
ניסינו לעשות מזה עניין, ולומר לו שהוא צריך להתנצל וכדומה. הבנו שזה לא רעיון טוב. ניסינו להיות ברורים ותקיפים, לומר "זה לא מקובל עלינו" ולהפסיק את הדרמה. זה קצת עזר.
ניסינו לייצר להם הרבה זמן איכות ביחד, רק שניהם. לא עזר. ניסינו לעשות דברים כולנו יחד, לא עזר.
קצת חסרי אונים בשלב זה...
איך עוזרים לפעוט שאוהב את אמא שלו להתנהג אליה יפה?...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות פעוט כלםי אמו
טובי פלד12/08/2017שלום אלי. אני מעריך שאמא שלו עשתה כל מה שהוא מבקש ולכן ולכן הוא כועס עליה כשזה לא קורה. הצטברו אצלו כעסים על אמא
אני מציע שתתחיל בזה שברגע שהוא מדבר אליה לא יפה ,תנתק מגע איתו , תפסיק לשחק איתו ולא תסתכל עליו. לא תדבר אתו.
אם זה לא יעזור אני מציע שתלכו לטיפול משפחתי קצר.
לילד יש הצטברות של כעסים והתנהגות תוקפנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שזורקת דברים על הריצפה בכוונהנעמה09/08/2017
שלום,
בתי בת שנה ו-5 חודשים, ילדה פקחית ונבונה לגילה. בשבועות האחרונים היא זורקת על הריצפה דברים- אוכל (תוך כדי האכלה), בקבוק (מסיימת לשתות ומשליכה על הריצפה), בובות ושלל חפצים. בחלק מהפעמים היא צוחקת כשהיא עושה זאת ובחלקן לא, אבל בכל מקרה היא עושה את זה באופן מאוד "הצהרתי" ומופגן, ואף מסתכלת לנו בעיניים בזמן ההשלכה על הריצפה, כאילו רוצה שניראה ושנתעצבן... אני מרגישה כאילו מדובר במעין "מרד גיל נעורים", כי גם אחרי שאני ואביה כועסים ומסבירים לה שאין לזרוק חפצים על הרצפה, היא חוזרת על-כך שוב ושוב, ותמיד במן הפגנתיות נחרצת.
שאלתי היא- מה פשר ההתנהגות הזו וכיצד עלינו לנהוג כשהיא עושה את זה?
יש לציין שהיא בת בכורה ועוד אין לה אחים, והיא גם לא הולכת לגן (תתחיל ללכת רק בספטמבר הקרוב), כך שהסיכוי שהיא מנסה לחקות ילדים אחרים שזורקים חפצים שואף לאפס...
תודה רבה מראש על המענה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת זורקת חפצים
טובי פלד10/08/2017שלום רב
התנהגות של זריקת חפצים נפוצה מאד בין תינוקות והיא נעשית על ידי התינוקת כדי להוכיח לעצמה שהיא חזקה ובעלת יכולת. אין טעם לכעוס עליה או להעניש אותה זו התנהגות שמחזקת את הבטחון העצמי של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת...איך נכון להגיב?
נעמה11/08/2017ראשית- תודה רבה על המענה המהיר.
נשאלת השאלה- איך אני אמורה להגיב בכל זאת...? אם אני מרימה מהריצפה היא לוקחת וזורקת שוב, וחוזר חלילה...
מה בנוגע להצבת גבולות? היא הרי צריכה להבין שכך לא נוהגים...
תודה רבה מראש על המענה וסופ"ש נעים :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
טובי פלד12/08/2017שלום רב
את יכולה להרים את הדבריפ ולומר זה לא .ואחרי זה להקדיש זמן לזריקת חפצים בגינה או במקום אחר . לתת לה להתנסות בזריקת חפצים ולומר לא איפה כן ואיפה לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים, חרדות ועודאנני21/07/2017
היי,
אני אמא לבן שנתיים. פעוט מאוד נבון, עירני מאוד לסביבה וסקרן. עדיין לא רשום למסגרת ונמצא רק איתי ב 99% מהזמן. בעלי עובד בכל מיני שעות שלא תמיד מאפשרות לו להיות חלק מהחיים השוטפים שלנו בבית ובחוץ. כרגע רשמתי אותו למספר חוגים ושמתי לב שההסתגלות לחוגים פיתחה אצלו חרדת זרים וחרשת נטישה.
הוא חושש מילדים אחרים, חושש מחלק מהמבוגרים, נצמד אלי פיזית הרבה מאוד וכאשר רוצה להשתתף בפעילות הוא מחזיק לי את היד ולא מוכן לעזוב למשך כל הפעילות (עד כדי שלפעמים עושה דברים עם יד אחת כי השניה מחזיקה בי) אני אכן רואה התקדמות בנושא ומנסה להמשיך לעבוד איתו על הפן החברתי,
אבל הוא פיתח גם חרדת נטישה ולא מוכן ללכת לישון אם אני לא איתו בחדר (דבר שלא היה לפני). ובהמשך לכך גם פיתח העדפה ברורה אלי ומסרב הרבה פעמים להיות עם אבא (ואין מה לדבר בכלל על אבא בעת ההרדמות). אני מרגישה שהחשיפה שלו לחברה בחוגים השונים שאנחנו הולכים אליהם גרמה לו להיצמד אלי מאוד וחוששת שיש קשר לכך שאין לי משפחה מורחבת כלל ולכן אינו רגיל לבוא במגע עם עוד הרבה אנשים על בסיס קבוע (דבר שאינו בשליטתי לשנות ולכן גם רשמתי אותו לכמה חוגים...). איך ניתן לעזור לו לבטוח בעצמו ולהקל עליו בהסתגלות לחברה של בני גילו ומבוגרים אחרים?
והאם אני עושה את הדבר הנכון שאני נשארת בחדרו עד שנרדם וזורמת עם הרצון שזה יהיה רק אני ולא אבא כשמרדימים?
מאוד מעוניינת לקבל ביקורת בונה כדי שאבנה לו בסיס טוב להמשך.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ועוד
טובי פלד21/07/2017את עושה בסדר גמור . זה אכן חרדות .תשארי אתו בחדר כמה זמן שהוא רוצה. תני לו יד בחוגים . ואל תלחצי על פרידה מוקדמת. הבטחון יגיע בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות מוקדמת של ילדדוד07/07/2017
שלום.
בני בן שנה וחצי. בשלושת השבועות האחרונים הוא מתעורר בשעות 4-5 לפנות בוקר ולא מצליח לחזור לישון, נראה כאילו הוא "שבע" שינה. הוא מתעורר כאילו השעה 7 בבוקר, ערני ופעיל מאוד. זה קורה כל לילה ללא קשר לשעה בה הוא הולך לישון אם ב19 או ב22 (בדכ ב20:00). לא נראה כי מתעורר מרעב. אשמח לשמוע מה יכולות להיות הסיבות ומה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות מוקדמת
טובי פלד21/07/2017זה נראה כמו קצב טבעי של הילד . אם נותנים לו אוכל האם הוא רעב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצויות לפעוטה בת שנתייםאני28/06/2017
היי,
מספר דברים:
1. קצת לפני גיל שנתייםהבת שלי, שכיום בת שנתיים וחודש,הביעה התעניינות בלעשות צרכים בסיר. קנינו לה סיר וישבנון ובפעם הראשונה הצליח . אחרי זה כבר עשתה בתחתונים ולא היה לה רצון ללכת לסיר או לישבנון .רק פעם אחת נוספת עשתה בסיר. לאחר מספר ימים שהיתה בבית נשלחה לגן עם תחתונים ובגן ישבה בשירותים אבל הגננת אמרה שהרגישה לא בנוח. וכשהתפספס לה היא מאוד בכתה והשפיע לה על מצב הרוח, ולכן כדאי להפסיק. גם אני מצדי הרגשתי שנכון להפסיק כי הילדה לא משתפת פעולה. כרגע הילדה בכלל לא רוצה ולא מביעה עניין ללכת לשירותים/לסיר רק לפעמים מבקשת לשים תחתונים אבל לא רוצה ללכת לשירותים או לסיר. עושה פיפי בתחתונים ואז רוצה שיחליפו לה לחיתול.
רציתי לדעת מה עושים? לחכות? זה יבוא ממנה עוד כמה חודשים?לא רוצה שתהיה להטראומה ממשהו ושהכל יעשה ברוח חיובית. יש לציין שכל פעם שהתפספס אמרנו לה לא נורא פעם הבאה נעשה בסיר או בשירותים.
2. לאחרונה היא מעדיפה אותי (אמא) על פני אבא או כל אחד אחר.
אם אני לידה או שהיא יודעת שאני בבית אז רוצה רק אותי . במיוחד זה מפריע כשאבא שלה רוצה לרחוץ אותה או רוצה להשכיב לישון והיא רוצה רק אמא. עד לא זמן הסכימה גם שאבא יקלח וגם ישכיב . אתמול נסיסנו ללכת ביחד לחדר אמבטיה ואמרתי לה שאני הולכת לזרוק את הבגדים שלה לכביסה ועוד מעט אבוא. אז האבא המשיך והיתה רגועה ולקראת הסוף התחילה לבכות.
מה עושים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
טובי פלד21/07/2017אל תלחצו עליה בכלום תנו לה הכל בקצב שלה .זה יבוא לבד.
המערכת שלה חלשה עדיין והשליטה קשה לה. גם אל תגידו לה בפעם הבאה בסיר או בשירותים.
תיראו רגועים תדברו בכל רגוע ,תחליפו תוך כדי שיר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה להתחיל גמילה מחיתולים וזקוקה לעזרהציפי רוח27/06/2017
היי צריכה להתחיל גמילה ואין לי מושג איך עושים את זה. אשמח להמלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת גמילה
טובי פלד27/06/2017שלום רב
תני יותר אינפורמציה
אבל כל הזמן תישארי רגועה. אין סיבה לפחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)