פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים התפרצויות בכי וזעם המעון
    קארין
    02/03/2016

היי
    ילדי בן שנתיים במעון יום הגננת מתריעה בפניי מתחילת השנה שהתנהגותו של הילד חריגה הוא מתעצבן ונכנס להתקפי זעם ובכי אשר ילד מתקרב אליו או נוגע בו או אפילו מסתכל עליו היא טוענת שפתאום הוא מתחיל להשתטח על הרצפה וליפול על הילדים ולבכות כאילו זועק לעזרה יש לציין שהילד מפותח בסדר גמור מהבחינות האחרות וגם מבחינת דיבור היא מצידה קשה לה להרגיע אותו זה יכול לקרות גם 10 פעמים ביום היא אומרת שעל כלום הוא פתאום נכנס להתקף אם מישהו חוטף לו משהו הוא שרק מסתכל על משחק שהוא מחזיק יש ימים מעטים שהוא בסדר והיא כבר מתחילה לחשוב שיש שיפור ואז שוב זה חוזר
    הילד אוהב ללכת לגן ובבוקר הוא נכנס בכיף ומצפה לראות את הגננת
    אני נתקלת בזה מחוץ לגן שהוא רואה אנשים זרים הוא לא רוצה שיגעו בו והוא שומר מרחק
    מה ההתפרצויות האלה מה אני אמורה לעשות בנדון ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שנתיים התפרצויות בכי וזעם המעון - תגובה

טובי פלד
    06/03/2016

שלום קארין

תבדקי אם יש נטייה להתפרצויות אצלכם במשפחה .אם אין אז זו התחלה שלו וזו בעצם תגובת חרדה ותוקפנות לאיום. המטפלת יכולה להיות יותר אסרטיבית ולראות אם זה יעזור . אם לא כדאי ייעוץ מקצועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי באמבטיה פתאום בגיל 9 חודשים-דחוף
    אני
    01/03/2016

היי,

ביתי בת 9 חודשים ובימים האחרונים היא התחילה לבכות כשהיא באמבטיה. אני מכניסה אותה לאמבטיה והיא רוצה לקום ולצאת. יכול להיות שזה מהטוש ששטפנו לה את הראש כשהיתה בישיבה אז נבהלה או איזה משהו שגרם לה לפתח סלידה. לפני כן היא אהבה את האמבטיה.
    השאלה היא מה אני עושה עכשיו? איך אני גורמת לה לאהוב שוב את האמבטיה?

תודה

הוספת תגובה

• בכי באמבטיה פתאום בגיל 9 חודשים-דחוף - תגובה

טובי פלד
    01/03/2016

שלום רב
    נסי לתת לה מקלחת בלי הראש רק הגוף זו בהחלט תגובת בהלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה לגבי ילדה בת שנה וחודשיים שמרביצה המון
    מיטל
    23/02/2016

שלום,

בתי בת שנה וחודשיים אחות לילדה בת 6 ואח בן 8 והיא נמצאת במסגרת של מטפלת עם עוד 2 ילדים בני גילה. והיא בשלושה חודשים אחרונים כל הזמן מציקה לילדים, לוקחת משחקים ומרביצה להם, מרביצה הרבה, חוטפת בחוזקה צעצועים, והיא אף החלה בשבוע האחרון להרביץ לאחותה כשהיא רוצה משהו, למשל היום רצתה צעצוע שהיה לאחותה אז היא משכה לה בחוזקה בשיער. מה אפשר לעשות , היא קטנה ואני אומרת לה אסור ולא.
    והמטפלת אף שמה אותה בפינת החשיבה בלול ושום דבר לא משתנה? איך ניתן לטפל בילדה בת שנה וחודשיים שלא מקשיבה, יש לציין שהילדה מפותחת לגילה ומבינה שאני כועסת , שכן היא מבינה דברים אחרים שאני מבקשת ממנה.

תודה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה לגבי ילדה בת שנה וחודשיים שמרביצה המון - תגובה

טובי פלד
    24/02/2016

שלום רב מאיה
    הילדה שלך כנראה עם רמת תוקפנות גבוהה ואינה מפחדת ממכם בכלל ובטח שלא מהמטפלת. ההתנהגות הכוחנית שלה נובעת בין היתר מהרצון שלה לקבל את הדברים שהיא רוצה. אתם יכולים להיות יותר תקיפים ונחושים איתה כשהיא מפעילה כוח אלים נגד אחרים על ידי צעקה רמה, אתם יכולים להמשיך בדרך שלכם אולם זה יקח יותר זמן. בכל אופן אל תראו פחד כשאתם נתקלים בהתנהגות הזאת שלה. עבודה עקבית ויציבה בנושא תביא לתוצאות . בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה ייעוץ לגביי התנהגות של ילדה בת שנה וחצי
    נוגה
    10/02/2016

ילדה מדהימה חכמה במיוחד לגילה ועצמאית בדרך כלל אבל בתקופה האחרונה לא זזה מאמא
    כל הזמן בוכה וצורחת אמא אמא גם בהרדמה וגם מתוך שינה צועקת אמא
    נצמדת לי לרגל ולא נותנת לי לזוז כשאני עומדת במטבח
    כשאני יושבת לאכול אומרת לי אמא קום ודוחפת אותי כשאקום
    מבקשת כל הזמן בבית לתת לה יד
    אני אובדת עצות
    לא יודעת איך להגיב
    וגם דואגת למה היא מתנהגת ככה
    לא היה שום שינוי בגן
    אני התחלתי עבודה חדשה לפני כמה חודשים ומגיעה יותר מאוחר הבייתה אבל מהרגע שמגיעה הבייתה אני רק שלה , לא זזה ממנה.
    בבקשה עזרה! ! !
    תודה רבה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה ייעוץ לגביי התנהגות של ילדה בת שנה וחצי - תגובה

ד``ר אורה רבר
    14/02/2016

שלום לך אימא יקרה
    את וודאי מחכה לתשובות אך על מנת שאוכל לתת תשובות מתאימות אני זקוקה למידע נוסף. שמח אם תוכלי לענות על כמה שאלות:
    מי טיפל בה עד שהתחלת לעבוד?
    מתי נכנסה למסגרת מחוץ לבית? ובאיזו מסגרת היא נמצאת?
    מתי את חוזרת הביתה?
    מי מביא ומי מוציא אותה מהמסגרת שבה היא נמצאת?
    כמה זמן את עובדת?
    בברכה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

נוגה
    15/02/2016

שלום דוקטור אורה
    תודה על התגובה
    הילדה מגיל חצי שנה בגן פרטי שמאד אוהבת
    אני מוציאה אותה פעם אחת בשבוע ובשאר הימים סבא וסבתא או אבא
    והיא נהנית איתם מאד
    בעבודה החדשה שלי אני מגיעה הבייתה בשש ולוחקת אותה פעם בשבוע
    לא הרבה הבדל מהעבודה הקודמת (הייתי לוקחת אותה פעמיים בשבוע )
    אמרו לי שזה עניין של תקופה וגיל חרדת נטישה וכו..בדיקת גבולות?
    אשמח לדעתך!!
    תודה רבה
    ואשמח לעצה איך להרדים אותה בסופש בצהריים
    כי בלילות יש טקס שינה קבוע עם סיפור ואין בעיה
    בשבת בצהריים היא רגילה להירדם באוטו כי בדרך כלל אנחנו מחוץ לבית אבל אם אנחנו בבית אין לי מושג איך להרדים אותה? ישר שנכנסים לחדר שלה היא צועקת לאאא
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    16/02/2016

שלום לך אימא יקרה
    תודה על התשובות. את לוקחת אותה פעם בשבוע ולא פעמיים בשבוע "לא הבדל גדול" מבחינתך.זה רק בחמישים אחוז פחות. אני לא מתכוונת להכות לך על המצפון אני בעד עבודה של שני ההוריים וחלוקה שוויונית בינהם אך בכול מקרה זה הבדל גדול מאוד. כאשר את חוזרת נסי להקדיש לה את כול הזמן עד שנרדמת. בלי שום דבר אחר כולל טלפונים, מיסרונים ועוד. הילדה זקוקה לך תני לה מקסימום זמן. גם בשישי שבת הקדישי לה כמה שיותר זמן.
    טקס השינה לקראת שנת הלילה נראה מצוין את יכולה להיות גאה בהצלחה.
    לגבי הרדמה בשבת: אם אתם בבית כנראה שהיא לא עיפה קשה מאוד להרדים ילדה לא עיפה. תני גם לה לשנות את סדר היום בשבת.
    אכן זה גיל של בדיקת גבולות. הציבי רק את הגבולות ההכרחיים ולא יותר מכך.
    הקריני הרבה חום ואהבה, תני לה הרבה תשומת לב השלימי את מה שהיא מחסירה ביום יום.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שדוחפת המון
    מירב
    02/02/2016

שלום רב,
    ביתי בת שנתיים וחודש. ילדה מקסימה, חברותית וחכמה מאוד. כעת היא לא בגן עקב מעבר דירה שהיה לפני חודש לעיר אחרת. היא הייתה איתי עד שנה ושמונה חודשים. אחר כך בגן למשך ארבעה חודשים. בקרוב תהיה שוב בגן, לאחר שנתארגן עוד קצת בעיר החדשה. ביתי מאוד אוהבת חברה וזה בא לידי ביטוי במשחקיות...ג'ימבורי וכו'. יש לנו שכנים מקסימים ממש בקומה ובתם בת שנה ו-7. מפותחת לגילה יחסית. הן אוהבת אחת את השניה מאוד. משחקות יחדיו המון. אבל... הבת שלהם המון פעמים דוחפת באגרסיביות באופן פתאומי את ביתי ולעיתים חזק עד כדי שהיא עפה על ארון וכד'. אני לא מוכנה לזה. כל פעם שזה קרה אז אמרתי לה לא...אסור..לא מרביצים...טובה וכו' ואז היא עושה טובה ומחבקת. ביתי לא חשופה להתנהגויות מסוגים שונים כמו זה למשל. מהי הדרך הנכונה? האם נכון לומר לביתי שתדחוף בחזרה? כמובן שאמה גם נוזפת בבתה אבל זה חוזר חלילה. אני לא יכולה כבר לראות את ביתי מפחדת ובורחת ממנה. כואב לי הלב. היא מאוד טובה ולא מבינה למה חברתה עושה זאת. מה הנכון? ראוי לציין שאינני רוצה להפסיק ביניהן את המפגשים אך אם המצב ימשיך אז אמנע מביתי להיות בקרבתה. אגב, למה היא דוחפת בפתאומיות? זה דפוס אצלה. ממה זה נובע? תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שדוחפת המון

הוספת תגובה

• ילדה שדוחפת המון - תגובה

טובי פלד
    05/02/2016

שלום מירב
    הסיבה לדחיפות היא רמה יותר גבוהה של תוקפנות אצל הילדה הדוחפת וגם רמה גבוהה יותר של אימפולסיביות.
    לדעתי כדאי לך ללמד את התך להגן על עצמה ולהחזיר באותה מדה ואותה מטבע אפילו קצת יותר חזק. זה טוב להמשך החיים .אפשר גם להשגיח יותר על הילדה האלימה ולהעניש אותה בחומרה רבה וזה יפסק. לא כדאי להפסיק את החברות . תני לבתך להחליט.
    הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח
    מיקי
    23/01/2016

שלום רב
    הוריי שחלו בילדותם באבעבועות נסעו לבקר את האחיינים שלי שאחד מהם חולה כעת באבעבועות. ברצוני לבקרם עם בתי בת חמישה חודשים. האם עקב החשיפה של הוריי לחולה הם יכולים להדביק אחרים?

לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח

הוספת תגובה

• כמה שאלות ....:
    נועה
    03/01/2016

1. אני דוברת שתי שפות, עברית ברמת שפת אם ושפה נוספת באופן שוטף ועם מבטא, אם כי היא לא שפת האם שלי. האם זה בסדר שאני מדברת עם התינוק שלי (בן 5 חודשים) בשתי שפות לסירוגין? כלומר איני מערבבת מילים ומשפטים, אלא לפעמים פונה אליו בעברית, לפעמים בשפה נוספת, לפעמים שרה בעברית ולפעמים בשפה אחרת וקוראת לו ספרים בשתי שפות . האם זה בסדר ששתי שפות באות ממני ? אבא שלו דובר עברית בלבד. בנוסף הוא שומע אותי מדברת עברית עם כל הסביבה כל הזמן.
    2. אני רואה הורים קונים בלי סוף משחקים, לעומת זאת, אני קניתי אוניברסיטה, כמה בובות, משחק מוסיקלי, רעשן וכמה ספרים. הגישה שלי היא שכל הסביבה היא גירוי חדש וגדול בשבילו ולכן אין בזה טעם להעמיס עליו המון צעצועים ואפשר להסתפק בקצת מכל סוג... ופעם בכמה חודשים, שיש איזה התקדמות התפתחותית אפשר להוסיף צעצוע או שניים בהתאם לגיל ולהתקדמות. אני רואה שהוא השתעמם כבר מהצעצועים שלו והוא מתחיל לחקור את הפתקיות שלהם, את הסביבה, בדים שונים וכדומה וזה נראה לי הרבה יותר בריא ונכון... האם אני צודקת או שאני מחסירה ממנו גירויים...? יש לציין שאני לא חושפת אותו ל TV בכלל ורק משמיעה לו שירי ילדים.
    3. אני לא מתראה עם הרבה אנשים ולכן הוא לא נחשף להרבה דמויות חוץ מאמא ואבא. אני מתכוונת להירשם איתו לחוג בגיל שנה. האם זה רלוונטי שיחשף לתינוקות ומבוגרים עוד לפני?
    תודה מראש על המענה!

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות ....:

הוספת תגובה

• כמה שאלות ....: - תגובה

טובי פלד
    05/01/2016

שלום נועה
    לגבי השפות אין שום בעיה התינוק יקלוט ולא יתבלבל. לגבי המשחקים הגישה הטבעים גורסת יותר חשיפה לסביבה ופחות צעצועים.
    ולגבי אנשים חשיפה מוקדמת כמה שיותר ליותר אנשים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה של תינוק בן חמישה חודשים,
    נועה
    03/01/2016

שלום רב,
    בני בן חמישה חודשים (ילד ראשון) וישן על הבטן כבר מגיל חודש. מגיל שלושה חודשים בערך הוא התחיל לזחול במיטה ולהגיע מהצד של הראש לצד של הרגליים, גיל 4 חודשים כבר התהפך על הגב וזה היה מעיר אותו ומגיל חמישה חודשים מתהפך גם חזרה לבטן מבלי להתעורר ולפעמים ישן על הצד . באופן כללי הוא זוחל במיטתו, מתהפך על הגב ועל הצד וזז הרבה אחרי מחזור שינה או שניים. יש לציין שהוא ישן כל יום מ- 20:00 עד 4 או 5 לפנות בוקר, קם לאכול וחוזר לישון תוך שעה לעוד שעה וחצי..

השאלה שלי היא, האם זה אופייני שכל שעה-שעה וחצי הוא זז בשינה והרבה פעמים מתעורר מהתזוזות הרבות האלה ולא מצליח לחזור לישון עד שלא מחזירים לו את המוצץ? לפעמים הוא מבקש את המוצץ כל שעה במשך כמה שעות בלילה... האם זה "פעיל מדי" ביחס לתינוקות שישנים על הבטן?
    קשה למצוא מידע על זה כי ההוראות של משרד הבריאות הם לישון על הגב ולכן כל הכתבות, המאמרים וההתייחסות באינטרנט היא לשינה על הגב שמאד שונה משינה על הבטן (התינוק לא זז כמעט..)
    אשמח לחוות דעתכם לפי התיאור שלי.
    תודה!

הוספת תגובה

• שינה של תינוק בן חמישה חודשים, - תגובה

טובי פלד
    05/01/2016

שלום נועה
    בזמן השינה החלק המוטורי צריך להיות פעיל הרבה פחות . יש ילדים שאצלם הניתוק בין התודעה והמוטריקה לא מתגבש מהר ולוקח יותר זמן. זה מצביע על רמת פעילות גבוהה
    לא משהו שצריך להדאיג .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה בפעוטה
    מיכל
    31/12/2015

בתנו בת שנתיים וחצי, מאז שנולדה תינוקת חדשה במשפחה יש לה הפרעות שינה קשות: נרדמת ברצון במיטת מעבר אחרי טקס שינה וסיפור כשמישהוא איתה בחדר. במהלך הלילה מתעוררת בבכי ובצעקות (כל לילה שלישי בערך) .אם אנחנו עדיין ערים היא מתעקשת שנישאר איתה בחדר עד שתרדם. לפעמים נרדמת מייד ולפעמים לא ואז אנחנו לא יכולים לעזוב את החדר כי הצרחות מתחדשות. גם אם היא נרדמת הרבה פעמים זה חוזר על עצמו כמה פעמים בלילה.
    אם אנחנו כבר ישנים היא רוצה להכנס למיטה שלנו. גם במקרה הזה לפעמים היא תרדם ולפעמים לא.
    בחלק מהמקרים אם לא הצליחה להרדם בזמן היא כבר לא מצליחה להרדם ואז היא נכנסת למצב של היפר אקטיביות- משתוללת שרה צועקת, ככה במשך כשעה וחצי לפחות עד שהיא מתעייפת ונרדמת.
    אנחנו מוותרים לה גם בעניין של להשאר איתה בחדר עד שנרדמת וגם בעניין הכניסה למיטה שלנו רק בגלל שאנחנו לא יודעין להבחין מתי היא במצוקה אמיתית (סיוטים וחרדות) ומתי היא עושה מניפולציות. הרבה פעמים גם מרגישים שזה מתחיל ממצוקה אמיתית אבל כשהיא נכנסת לשלב של ההיפראקטיביות ההתנהגות שלה הופכת גם למניפולציה.
    בנוסף יש לה תופעה חדשה ומטרידה -כשהיא לא מצליחה להרדם לפעמים במשך כשעה לפחות (עד שעוברת לה השינה לגמרי) היא פשוט יושבת במיטה וממוללת באצבעות את החולצה שלה.זה סוג של התנהגות שנראית לנו אובססיבית וגם אולי מצביעה על מצוקה נפשית. האם זה נורמאלי?
    ואיך מתמודדים עם הפרעות השינה? עם הצורך שלה שנהייה איתה בחדר לאחר שמתעוררת? והאם נכון לתת לה להכנס למיטה שלנו אם מדובר בסיוטים?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה בפעוטה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה בפעוטה - תגובה

טובי פלד
    05/02/2016

שלום מיכל
    תנו לה לישון כמה שיותר אתכם ולידכם תוך מגע אם זה אפשרי.
    לדעתי אלה חרדות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודש
    נוי
    28/12/2015

שלום
    תינוק בן חודש , אבקש לדעת באיזה גיל אמור להתחיל לחייך ?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חודש

הוספת תגובה

• תינוק בן חודש - תגובה

טובי פלד
    29/12/2015

שלום רב
    חיוך רצוני חברתי בין חודש לחודשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי
    bluemoon
    24/12/2015

נכדתי בת 4 חודשים בוכה כל פעם שאני מחזיקה אותה.עד לפני כחודש לא היתה תגובה כזאת.היא רואה אותי לפחות שלש פעמים בשבוע.לפעמים אפילו שהורייה מחזיקים אותה ,היא מסתכלת עלי ופורצת בבכי.
    מה יכלה להיות הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי

הוספת תגובה

• בכי - תגובה

טובי פלד
    29/12/2015

את לא מוכרת עדיין ונראית לה זרה.
    דברי אתה בקול תינוקי . הפחד הזה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקות בת שנה וארבעה חודשים- שינוי בהתנהגות ובשינה
    נוגה
    21/12/2015

היי אשמח לעזרה,
    יש לי תינוקת בת שנה וארבעה חודשים
    ילדה טובה ומקסימה
    מהיום שנולדה מורגלת לטקס שינה ונרדמת יפה ללא תלות ישנה לילה שלם בעקרון מידי פעם כמה למוצץ או מים וחוזרת לישון
    עצמאית וחברותית
    בשבועיים האחרונים חל שינוי בהתנהגות שלה רק לגביי
    (זאת אומרת לגביי האמא לא לאבא) נצמדת אליי כל הזמן בוכה כשאני הולכת לא נותנת לי להשכיב אותה במיטה צורחת שאני ארים אותה
    סוג של חרדת נטישה אבל רק כלפיי
    מתעוררת באמצע הלילה בבכי צועקת אמא
    ולא היה שום גורם שיכל לגרום לשינוי אצלה
    אני משכיבה אותה במיטה ומקריאה לה סיפור -זה עזר רק לכמה ימים ועכשיו אחרי הסיפור היא לא נותנת לי לצאת מהחדר
    חוץ מלתת לה כל הזמן את כל החום שהיא צריכה אני לא יודעת עוד מה לעשות
    אני רוצה שהיא תחזור להיות הילדה העצמאית שהיא הייתה :(
    אשמח לעצה תודה רבה

הוספת תגובה

• תינוקות בת שנה וארבעה חודשים- שינוי בהתנהגות ובשינה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    21/12/2015

שלום לך אימא יקרה
    פעוטות מתפתחים גדלים חווים פחדים חדשים.....ומשתנים. אם קשה לה להירדם עכשיו, והיא לא רוצה שתעזבי, אפשר לעשות מספר דברים. אחד מהם שאבא ישכיב אותה אם הפרידה ממנו יותר קלה. אפשרות אחרת היא שתשכיבי אותה במיטה ותשארי לידה עד שתרדם . שחררי כול מגע ולאחר מכן מבט. בסיום טקס השינה אפשר לומר פעם אחת משהו כמו אימא פה לילה טוב. הכיני לך מיטה, מיזרון, כורסא ושמיכה חמה, משהו נוח ליד המיטה שלה, והישארי שם, כול עוד היא צריכה אותך. לאורך כול היום המשיכי לעשות מה שאת עושה, תני הרבה חום אהבה ותשומת לב לאורך היום. היי קשובה אולי בכול זאת חל איזשהו שינוי שאת לא מודעת לו.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה והמשך שאלה בבקשה

נוגה
    21/12/2015

מתעוררת באמצע הלילה צורחת אמא ולא מפסיקה עד שמרימה אותה
    מנסה לא להרים אותה ורק להגיד לה שימי ראש וללטף אותה אבל לא עוזר ...
    מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה והמשך שאלה בבקשה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    21/12/2015

שלום לך אימא יקרה
    רצוי כמובן רק ללטף ולהרגיע ולא להוציא מהמיטה.
    אם את רואה שזה לא עוזר, הרימי אותה על מנת להרגיעה, אבל נסי כמה שיותר מהר להשכיב בחזרה. ללטף ואז להתנתק ולהישאר בחדר.
    צריך הרבה סבלנות לגידול ילדים רוגע ועיקביות, זה לא קל אבל משתלם לתווך ארוך
    מאחלת לכם לילות של שינה רצופה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלויזיה גיל שנה וחודש
    אצילה
    20/12/2015

שלום רב,
    יש לי תאומים בני שנה וחודש והיום הייתי במעקב התפתחות עם אחד מהם
    תודה לאל שהכל בסדר אבל הרופא ציין שאסור להראות להם טלויזיה
    הם מאד אוהבים טלויזיה ואצלנו הערוץ עם שירי ילדים פתוח קבוע כך שבמהלך היום הם מסתובבים ומשחקים בבית וכאשר הם שומעים שיר מוכר ואהוב (וזה קורה הרבה) הם מסתכלים ורוקדים
    האם למנוע זאת לחלוטין? איך בעצם להתנהג?
    ושאלה נוספת..מה הם אמורים לדעת או לעשות בממוצע בגיל זה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טלויזיה גיל שנה וחודש

הוספת תגובה

• טלויזיה גיל שנה וחודש - תגובה

טובי פלד
    20/12/2015

ש/לום אצילה
    אני מציע שתשאלי את הרופא. לשמוע שירים זה נראה לי בסדר.לגבי השאלה השניה היא גדולה מידי ולכל תינוק קצב התפתחות משלו. יום טוב ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם בפעןטה
    הדס
    16/12/2015

בתנו בת שנתיים וחצי.מאז שנולדה קיבלה הרבה תשומת לב והאמת שהיא ילדה מקסימה ונבונה אבל מאוד מפונקת.לפני חדשיים נולדה לה אחות ןמאז יש רגרסיה בהתנהגות שלה.כל דבר מלווה בבכי ובהתקפי זעם.בכעסים.עושה כל דבר דווקא.מרביצה.גם לנו.זורקת דברים.מתעוררת בלילה המון בבכי.יש לה פחדים חדשים שלא היו בעבר.דווקא לאחותה מתנהגת יפה או שמתעלמת ממנה.בגן טוענים שלא רואים התנהגות חריגה.רוצה לציין שהתינוקת החדשה לא קלה והאווירה בבית באמת לא קלה אם כי משתדלים לתת לה את מירב תשומת הלב. קשה לנו להתמודד עם הסיטואציה כי לא תמיד אנחנו יודעים מתי מדובר בחרדה ומצוקה אמיתית ןמתי בפינוק.כשהיא בבבכי בלתי נשלט או התקף זעם אנחנו מנסים לא לתת לה תשומת לב ואומרים לה שכשהיא תרגע היא תקבל את מה שהיא רוצה ואנחנו איתה עד שתרגע.אם היא נרגעת מקבלת חיזוק חיובי וחיבוק.איך נכון להתמודד עם המצב? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם בפעןטה

הוספת תגובה

• התקפי זעם בפעןטה - תגובה

טובי פלד
    18/12/2015

שלום הדס
    את נוהגת בסדר גמור
    לדעתי התקפי הזעם נובעים מחרדה למקומה במשפחה בעקבות הולדת האחות .זו חרדה למעמד. תשדלו להגיב , באיפוק בלי הרבה רגש ובלי הרבה אמפטיה אבל גם בלי להעניש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירת דם בת 10 חודשים ולא בכתה
    ממליגה
    25/11/2015

היי עשיתי היום ספירת דם לקטנה שלי בת 10 חודשים.
    האחות היתה מקסימה ודיברה אל הילדה כל הזמן והיא פשוט לא בכתה רק הסתכלה עליה. פעמים שעברו שעשינו היא ממש בכתה. וכשהיא נופלת או מקבלת מכה היא כן בוכה. לא מוזר שהיא לא בכתה? קרה למישהי?

הוספת תגובה

• ספירת דם בת 10 חודשים ולא בכתה - תגובה

טובי פלד
    25/11/2015

ממליגה שלום

הכל בסדר יש לך ילדה מקסימה ומפותחת הייטב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה