דרכי גילוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרכי גילוי
    הגר
    23/08/2010

שלום רב,
    הנני סטודנטית בת 24, סובלת כשנה מתופעה שנקראת floaters, כנראה.
    ה"כנראה" הינו משום שלדברי כל רופאי העיניים שנבדקתי אצלם אין שום ראיה לקיומם של החלקיקים הללו בזגוגית העין, באף בדיקה שנערכה לי.
    בנוסף ראיית צורות בשמש אינה הסימפטום היחיד שאני חווה, במהלך השנה הזו אני מרגישה כאבים הולכים ומתחזקים בגלגל עין ימין, כאב שכאשר לוחצים את גלגל העין פנימה מתחזק אך בו בעת גם מקל, וזהו בפירוש לא אותו כאב שחשים בעין כשיש כאב ראש.
    בנוסף כשאני מביטה למעלה אני רואה בשדה הראיה של עין ימין מעין ענן שחור, קצת נראה כמו כתם דיו.
    עברתי בדיקת MRI לפני כשלושה חודשים שיצאה תקינה לחלוטין, ולפני כחצי שנה עברתי בדיקת אולטראסאונד של העין במכון מור, גם היא יצאה תקינה, אולם תחושתי היתה שהטכנאי אולטראסאונד מעט "זייף" בבדיקה (מבחינת זמן עריכת הבדיקה, זהות הבדיקה בין עין ימין לשמאל).
    הייתי מעוניינת מאד לדעת האם חלק מהסימפטומים שציינתי מתקיימים כאשר יש סרטן בגלגל העין.
    בנוסף האם יכול היה להתרחש איזשהו שינוי במצב בעין שלי מבדיקת הMRI שנערכה לפני שלושה חודשים ועד היום?
    תודה רבה מראש,
    הגר (המעט מודאגת)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דרכי גילוי

הוספת תגובה

• תסמינים

פרופ' יעקב פאר
    23/08/2010

הגר שלום,
    למרות שייתכנו תסמינים שונים, כולל אלו עליהם את מדווחת, כאשר יש גידול תוך עייני, הבדיקות המכריעות לאיתור גידול שכזה הן בדיקה קלינית טובה בהרחבת אישונים בצרוף בדיקת אולטראסאונד של העין.
    ההסתברות שבגילך הצעיר יש לך גידול תוך עייני נמוכה, אך לא אפס.
    בהנחה שאת סומכת על בדיקת רופאי העיניים שבדקו אותך, יש לחפש מקור אחר לכאבים (סינוסים, אזניים, פרק הלסת ועוד).
    ייתכנו מצופונים (floaters) גם בגילך הצעיר, אם כי פחות שכיח.
    האם נבדקת גם על ידי נוירו-אופטלמולוג?
    MRI, בדיקה מצויינת כשלעצמה, המדגימה גם נגעים ברקמות הרכות הסובבות את העין, הינה פחות רגישה מאולטראסאונד לגידולים תוך-עייניים.
    האם ייתכנו שינויים מלפני 3 חודשים ועד היום - כן.
    בקריאה חוזרת, זה לא נשמע ממש מרגיע, אך אלה התשובות האמיתיות לשאלותייך.
    אין תחליף לבדיקה קלינית טובה.
    אם עברת אחת כזו, כנראה שאין לך כעת גידול תוך-עייני.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה קטנה

הגר
    24/08/2010

אני מודה לך מקרב לב על תשובתך המפורטת, אולם יש לי שתי שאלות קטנות נוספות:
    לעניין עדשות מגע- בהתחשב במצבן הנוכחי של עיניי (שכרגע מוגדר כfloaters בלבד), דבר שגורם לי אי נחת ואני לא אגזים אף אם אומר עינוי, האם עלי להמנע משימוש בעדשות מגע (מאז החלה התופעה נמנעתי משימוש). האם אני יכולה לשוב ולהשתמש בהן? האם זה סתם סיכון מיותר?
    לעניין ספורט- האם עלי לחשוש מלבצע פעילות ספורטיבית? האם פעילות ספורטיבית יכולה להחמיר את התופעה?
    תודה רבה מראש,
    הגר גנין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע

פרופסור שחר פרנקל
    24/08/2010

הגר שלום,
    אין קשר בין שימוש בעדשות מגע חיצונית לעין) למה שקורה בתוך העין.
    לפיכך אם לא היתה לך גם בעיה חיצונית, אין מניעה מלחזור ולהשתמש בעדשות המגע.
    אין מניעה מפעילות ספורטיבית.
    כל זה בהנחה שהממצא היחיד בעינייך הוא מצופונים (floaters) ושעברת בדיקת עיניים טובה בהרחבת אישונים ע"י רופא עיניים.
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו