מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרצינומה של העין - רק בניתוח?עוזי04/10/2018
האם במקרים של קרצינומה של העין הטיפול היחיד הוא ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: קרצינומה של העין
פרופסור שחר פרנקל11/10/2018תלוי על איזה גידול מדובר ומה מקומו בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות קבועה בפנים העפעף התחתוןנירה02/10/2018
לבן שלי יש אדמומיות קבועה בחלק הפנימי של העפעף התחתון, לא כמו בעין השנייה או בעיניים של אנשים אחרים שבדקתי. האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: אדמומיות קבועה בחלק הפנימי של העפעף
פרופסור שחר פרנקל11/10/2018בלי בדיקה או אפילו תמונה קשה להתייחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד עין בגלל סרטןמורי27/09/2018
האם בסרטן העין מגיעים למצב שבו מסירים את העין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: איבוד עין בגלל סרטן
פרופסור שחר פרנקל01/10/2018מורי שלום,
גם בילדים וגם במבוגרים עם סרטן בעין מגיעים לעיתים למצב שבו יש להוציא את העין כחלק מהטיפול בסרטן. זה נקרא enucleation (או אנוקלאציה בתעתיק לעברית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן גרורתי וסרטן העיןאיתי25/09/2018
אבא שלי חולה בסרטן גרורתי. יש לו נקודת חן בעין והוא במעקב. האם בגלל המצב יש סיכוי שנקודת החן תהפוך סרטנית או שאין קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: סרטן גרורתי וסרטן בעין
פרופסור שחר פרנקל01/10/2018איתי שלום,
סרטן גרורתי יכול לשלוח גרורות לעין, בד"כ לדמית - choroid.
זה שיש סרטן גרורתי לא שולל הופעת מלנומה של הענביה, ולא שולל התמרה סרטנית של נקודת חן בעין לסרטנית, אבל נדיר שיש קשר ישיר המוביל מסרטן גרורתי להתמרה סרטנית של נקודת חן בעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהלך הדברים במלנומה של העין/ הקרנה רדיואקטיביתרוני22/09/2018
היי, היות ואני נכנס לניתוח בימים הקרובים, של הפלאק הרדיו אקטיבי, הייתי שמח להבין מה יקרה מרגע הניתוח והלאה, איך כדאי להתכונן לימים בבידוד- מה פירוש הבידוד- אפשר לבקר אותי? אוכל לצאת מהחדר? אוכל להשתמש בלפטופ? נייד? ומה מצפה לי בתום ההליך, בתקווה שהכל תקין כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: בראכיתרפיה בהדסה
פרופסור שחר פרנקל24/09/2018רוני שלום,
אני מבין שאתה מיועד לניתוח בתה"ש.
אנחנו בהדסה לא משתמשים בלוחיות עם קרינת גמא המחייבת בידוד.
אנחנו משתמשים בלוחית עם רוטניום שמאפשר לך להיות ליד אנשים, ושעל פי הספרות הרפואית ועל פי נסיונינו רב השנים (פרופ' פאר- מעל 30 שנה, ואני כ-14 שנים) גורם לפחות נזק לרקמות העין סביב הגידול.
לגבי המהלך בתום ההליך, זה כמובן תלוי באבחנה הראשונית שלך ובמיקום הגידול בעין. לא פרטת את אלו, כך שאינני יכול לענות.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחורים בשדה הראייהאופיר20/09/2018
כבר כמה זמן יש לי מעין כתמים שחורים בשדה הראייה. יכול להיות שזה גידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: כתמים בשדה הראיה
פרופסור שחר פרנקל20/09/2018אופיר שלום,
ככל הנראה לא, אבל אי אפשר לשלול בוודאות בלי בדיקת רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכהות של נקודת חן בעיןאביתר16/09/2018
יש לי מילדות נקודת חן בעין, בזמן האחרון היא החליפה צבע והיא כהה יותר. יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נקודת חן בעין
פרופסור שחר פרנקל20/09/2018אביתר, בן כמה אתה?
שינוי בנגעים פיגמנטיים תמיד מחייב בדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר אור אדום בשתי העינייםמלי11/09/2018
בתמונה של הילדים בלילה עם פלש שמתי לב שלבתי יש החזר אדום בשתי העיניים ולאחרים -אין החזר אדום. אם רפלקס אדום יכול להעיד על בעיה ברפרקציה - מיופיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: הבדל בצבע האישון
פרופסור שחר פרנקל20/09/2018מלי שלום,
החזר אור אדום שווה בין העיניים זה דבר תקין, שכמעט לא רואים היום בגלל פונקציות היבהוב הפלש לבטל אותו במצלמות הדיגיטליות החדשות (ובטלפונים).
חוסר שוויון בהחזר בין העיניים יכול להגרם ממספר סיבות רב החל בזוית הראש בצילום, דרך הפרעות בתשבורת לא שוות בין העיניים (מספר שונה במשקפיים), ויכול גם להגרם מבעיות מבניות, הפרעות בהתפתחות העין, ואף מגידול ממאיר היכול לסכן את העין ואת החיים.
לפיכך, כל עוד לא נשללה סיבה חמורה, יש לפנות לרופא עיניים ולעבור בדיקה בהרחבת אישונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש אדום נפוח בחלק העליון של העיןנטלי06/09/2018
יש לי גוש אדום נפוח בחלק העליון, הפנו אותי לסי טי ארובת העין, יש עוד זמן עד התור ואני מאוד לחוצה. מה גוש כזה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: גוש אדום
פרופסור שחר פרנקל08/09/2018נטלי שלום,
הגוש על פני העין או בעפעף?
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת עדשות בזמן המתנה לברוריםיאנה04/09/2018
יש לי נגע בעין, לא הצלחתי להבין מה ומי ובכל מקרה מחכה להמשך בירורים. האם בינתיים אפשר להמשיך להרכיב עדשות מגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: עדשות מגע
פרופסור שחר פרנקל08/09/2018יאנה שלום,
בלי לדעת היכן בעין הנגע שלך לא ניתן לענות לשאלה.
באופן עקרוני, עדשות מגע צריך להסיר ביום הבדיקה של נגע בעין. הסרת עדשות מספר ימים לפני בדיקה אצל רופא עיניים נובעת למשל מהצורך למדוד את הקרנית.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר בחשיפה לשמשמעיין02/09/2018
ג'ינג'ית, עיניים בהירות, תמיד הייתה לי רגישות לשמש ומסובבת חורף קיץ עם משקפי שמש. כבר כמה שבועות שאני מרגישה רגישות יתר בחשיפה לשמש, עם ובלי משקפי שמש. זה סימן לדאגה? האם בגלל המאפיינים שלי יש לי סיכויים גבוהים יותר לסרטן בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: רגישות יתר לשמש
פרופסור שחר פרנקל08/09/2018מעין שלום,
עור בהיר ועיניים בהירות הם גורמי סיכון סטטיסטיים לגידולים בעיניים.
רגישות יתר לשמש יכולה לנבוע ממספר סיבות, ופרט ליובש בעיניים, כולן מחייבות בדיקה אצל רופא עיניים
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "כתם" בקשתית לתינוק בן חודשיעל31/08/2018
שלום,
לפני מספר ימים הבחנתי במעין "כתם" כהה על הקשתית של בני בן החודש וחצי.
מצורפת תמונה. אני מניחה כי נדרשת בדיקה מקצועית לצורך אבחנה מדויקת אמנם התור שלנו רק בעוד שבועיים ולכן אודה לחוות דעתך האם על פי התמונה נראה כי מדובר בנבוס? במידה וכן האם זה מסוכן? או שאולי יכול להיות שזה כתוצאה מחוסר פיגמנט והכתם ייעלם בהמשך כאשר צבע העיניים יתבסס?
תודה רבה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נקודת חן בעין
פרופסור שחר פרנקל31/08/2018שלום,
אכן באופן ראשוני נראה כנבוס, נקודת חן.
אם גם בבדיקה תישאר אותה תשובה אז אין סיבה לדאגה, גם אם לא יעלם אף פעם.
עדיין מחייב בדיקה ע'י רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לגידול בקרום העיןפולי30/08/2018
לאבא שלי יש חשש לגידול בקרום העין, הוא צריך בדיקות נוספות, אבל אני מאוד לחוצה ואשמח לשמוע קצת פרטים (ולא ממנו כי אני מלחיצה אותו עם הדאגה שלי...) מה המשמעות של גידול כזה? בניתוח שכנראה הוא יצטרך מורידים רק את הקרום או את כל העין? מה סיכויי ההחלמה ותוחלת החיים בסוג כזה של גידול? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר : גידול ב'קרום' העין
פרופסור שחר פרנקל31/08/2018שלום,
אם המונח 'קרום העין' מתכוון ללחמית המצפה את העין, אז ראשית לוקחים ביופסיה, שזו דגימה מהנגע.
אני נוהג לכרות את כל הנגע, אם ניתן. בנוסף, אני משמר כמה שיותר מרקמת העין, ואם צריך מוסיף טיפול מקומי בהמשך. באופן כללי, אני נוטה לשמר כמה שיותר, ואז נדיר שמגיעים לכריתה של עין.
יש אחרים שכורתים בשיטה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הישנות של רטינובלסטומהצור28/08/2018
מהם סיכויי ההישנות של רטינובלסטומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: סיכויי הישנות מרטינובלסטומה
פרופסור שחר פרנקל29/08/2018צור שלום,
אנא הסבר למה אתה מתכוון.
בשנים הראשונות לחיים יכולים לצוץ גידולים שוב ושוב. גם אם היה נראה שכל הגידולים הגיבו, חלקם יצמח מחדש, ויופיעו חדשים.
לכן אנו עוקבים אחר הילדים בבדיקות בהרדמה כל 3 חודשים עד שיהיו מספיק גדולים לבדיקה במנורת סדק במרפאה כמו מבוגרים (בתלות בהורים יכולים לעבור למרפאה החל מגיל 3, אם כי בד"כ בגיל מבוגר יותר).
אם אתה מתכוון לחזרה בארובה לאחר עקירת עין - זה יכול לקרות, אך לא שכיח.
אם אתה מתכוון הישנות כפיזור גרורתי, זה כבר נדיר ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של צלקות מטוסופלזמהאיציק26/08/2018
אבחנו לי צלקות מטוסופלזמה ואולי גוש והפנו אותי לאולטרסאונד. מאוד לחוץ אשמח להבין במה מדובר ומה המשמעות האפשרית של האבחנה הזו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: צלקת מטוקסופלזמה Toxoplasma
פרופסור שחר פרנקל27/08/2018איציק שלום,
טוקסופלזמה (או טוקסו, בקיצור) זהו טפיל המועבר מבע"ח (חתולים למשל) ויכול לעבור לעובר מהיותו ברחם אימו.
פגיעה בעיניים תיצור צלקת - אזור קטן בו אין ולא תהיה ראיה.
בילדים צלקת של טוקסו נמצאת באבחנה מבדלת לגידול ממאיר ברשתית הנקרא רטינובלסטומה. .
במבוגרים יכולה להיות הפעלה מחדש של הזיהום אם יש פגיעה במערכת החיסון, אך באנשים בריאים אין חשש.
בן כמה אתה?
גוש יכול להיות בעיה אחרת בעין, ואולי אף גידול. חשוב שתמשיך את הברור שהומלץ לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)