מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיפה לליזר של פוינטרהילה25/02/2018
הבן שלי שיחק עם פוינטר וכיוון את הלייזר יש לעין שלי. זה יכול לגרום לסרטן או לפגיעה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר פוינטר
פרופסור שחר פרנקל28/02/2018יכול לפגוע ברשתית, אפילו לעיוורון, אך לא לגידול בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שחור בזווית העיןמשה22/02/2018
כשאני מזיז את המבט יש לי מעין כתם שחור, מה זה?למה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם במבט
פרופסור שחר פרנקל23/02/2018תלונה שכזו מחייבת בדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיקה של מסגרת האישוןיוליה20/02/2018
מריחה או מעין מחיקה של מסגרת האישון, בצד שמאל למעלה. למה זה קורה והאם זה יכול להעיד על סרטן או בעיה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבול האישון
פרופסור שחר פרנקל20/02/2018התאור יכול להתייחס למספר מצבים. תמונה תוכל לעזור לי לעזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת בלט בזווית העיןישראל18/02/2018
יש לי מעין גולה, תחושת בלט, בזווית העין. יכול להיות שזה גידול? במצב כזה ללכת לרופא עיניים או לרופא אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט בזוית העין
פרופסור שחר פרנקל18/02/2018ישראל שלום,
בלט אכן יכול להיות גידול, אך לא בהכרח. כדאי להבדק.
משום שלא צרפת תמונה אני לא יכול לדעת בדיוק את המיקום, אבל ככל הנראה עליך להגיע לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העין - האם גרורותי?אודי15/02/2018
האם סרטן העין הוא גרורותי? זאת אומרת האם הוא יכול לשלוח גרורות או שהוא יכול להתפתח מגרורה של סרטן באיבר אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות וסרטן בעין
פרופסור שחר פרנקל18/02/2018סרטן שמקורו בעין יכול לשלוח גרורות, וגרורות יכולות להופיע בעין מסרטן במקום אחר בגוף.
ברוב המצבים הללו יש לנו אפשרות לטפל.
נשמח לעזור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן יכולה להפוך סרטנית?יוגב13/02/2018
יש לי נקודת חן על הקרנת, האם כמו נקודות חן על העור היא יכולה להפוך סרטנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמרה סרטנית של נקודות חן
פרופסור שחר פרנקל28/02/2018יוגב שלום,
זה אכן עלול לקרות, ולכן דרוש מעקב אצל רופא/ת עיניים בצרוף צילום קליני טוב של הנגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התדרדרות ראיה בגלל סרטןדוד11/02/2018
האם גידול בעין בהכרח משפיע על איכות הראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בראיה מגידול בעין
פרופסור שחר פרנקל13/02/2018הדבר תלוי במיקום הגידול. לפעמים אפילו גידול בסמוך למרכז הראיה לא גורם לפגיע בראיה. מאידך, לפעמים עצם הטיפול פוגע בראיה ועל כן אני מתאים את הטיפול לכל מטופל/ת ומטופל/ת באופן אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי סרטן לעיניים בהירותנעם08/02/2018
האם עיניים בהירות, אשר רגישות יותר לשמש, נמצאות בסיכון גבוה יותר ללקות בסרטן העין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים בהירות וגידולי עיניים
פרופסור שחר פרנקל08/02/2018באנשים ממוצא נורדי, עיניים בהירות ועור בהיר, יש שכיחות מעט מוגברת למלנומה כורואידלית בהשוואה לעיניים (קשתיות) כהות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכז מומלץ לטיפול בארה"באורלי26/01/2018
ד"ר פרנקל שלום, תוכל להמליץ על מרכז בארה"ב המתמחה בסרטן העין ? עבור מקרה מסובך לחברים השוהים ברילוקיישן בארה"ב. תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכזים בארה'ב
פרופסור שחר פרנקל08/02/2018תלוי במדינה בה הוא נמצא בתוך ארה'ב. אני מכיר שם את כולם ואשמח לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנקודת חן בקשתיתגבריאלה15/01/2018
האם יש צורך בפנייה לרופא?
נראה ע"י אופטומטריסט בסליט למפ.
לסבתא היתה מלנומה בעין. עברתי ניתוח לאסיק לפני כמה שנים .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמש בקשתית העין
פרופסור שחר פרנקל08/02/2018הנגע שבתמונה נראה כנמש, אבל חייבים בדיקה מסודרת כדי לאבחן בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי עיניים לבנות בתמונהיעל07/01/2018
שלום רב. אני בת 36. השבוע הצטלמתי עם פלש. שמתי לב שבתמונה אחת שתי העיניים שלי יצאו לבנות. ובתמונה נוספת עין אחת יצאה לבנה ועין אחת אדומה. האם מצריך בדיקת רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים לבנות בתמונת אישה בוגרת
פרופסור שחר פרנקל08/02/2018בגילך לא הייתי מודאג מגידול בעין בתמונה כזו. עם זאת, בכל זאת כדאי שתגיעי לבדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחר נקודת חן בעיןמיכל03/11/2017
היי, ידוע לי שיש לי נקודת חן בעין/באישון לפחות מאז שאני ילדה. היו עוקבים אחריה כל כמה שנים אחרי הגדלה של האישון. היום הייתי אצל רופא עיניים, הוא הציץ לרגע עם אור וללא טיפות הגדלה ואמר לי לשכוח ממנה ושאין צורך במעקב בכלל. האם זו המלצה נכונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע פיגנטי בקשתית
פרופסור שחר פרנקל03/11/2017יש בקשתית נמשים, נקודות חן, ונגעים חשודים שיכולים להפוך לגידולים ממאירים.
בלי לראות במה מדובר, קשה לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יוצאות לבנות בתמונהסיון07/10/2017
צילמתי את הילדים עם פלאש. לילדה יצאו עיניים אדומות.לבן עיניים לבנות.מצרפת 2 תמונות.
האם יש צורך לגשת לבדיקה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
סיון07/10/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום בפלאש
פרופסור שחר פרנקל13/10/2017הי סיון,
אני מעריך את הערנות, אבל זה ככל הנראה לא נחשב.
נראה יותר כהחזר של הפלאש מהקרניות.
כדי להיות בטוחה, קחי אותו לבדיקת רופא/ת עיניים בהרחבת אישונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן אפור לא ברור בעין שמאל של ילד בן 3איתן27/09/2017
לפני מסםר ימים הבחנו בסימן בעין שמאל של הילד בן 3.
אשמח לדעת מה דעתכם על הסימן ומה זה יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע פיגמנטי על עין של ילד
פרופסור שחר פרנקל27/09/2017איתן שלום,
התמונה מטושטשת וקשה להבדיל. זו יכולה להיות נקודת חן חדשה שצמחה, או הדקקות של קיר העין.
במקרים נדירים ביותר זה יכול להיות משהו מסוכן.
אנו רואים ילדים רבים כאלו במרפאתינו. אתם מוזמנים לקבוע תור ולקבל הסבר מלא פנים לפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירפתי עוד תמונה
איתן27/09/2017צירפתי עוד תמונה - אפשר שתתסתכל בבקשה?
למה אתה מתכוון למשהו מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע פיגמנטי על עין של ילד
פרופסור שחר פרנקל27/09/2017עדיין מטושטש.
כדי להגיע לאבחנה צריך לבדוק אותו במנורת סדק.
שנה טובה וחתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חייב הסבר ממך - אני בלחץ
איתן27/09/2017אני ממש בלחץ מהתגובה שלך. אתה יכול להרחיב? אפשר לדבר איתך בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע פיגמנטי בעין של ילד
פרופסור שחר פרנקל27/09/2017איתן אני מתנצל שהלחצתי אותך.
רוב הסיכויים שזה שפיר ושאין סיבה לדאגה. עם זאת, בלי לבדוק אותו בעצמי, ולא דרך תמונה מטושטשת יותר או פחות, אי אפשר להתחייב שאין מדובר במקרה הנדיר מאוד של משהו מסוכן.
לשאלתך, כן, אני תמיד זמין לייעוצים פרטיים דרך שר"פ הדסה.
שנה טובה וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אייליה לאחר טיפול ברכיתרפיהאבנר07/09/2017
לפני כחודשיים עברתי טיפול ברכיתרפיה בעקבות מלנומה של העין בתל השומר. הרופאה המליצה לי לקבל טיפול באייליה במקום באויסטן כי להרגשתה הטיפול באייליה אפקטיבי יותר.
א. האם ישנן עדויות שאכן כך.
ב. האם ההתוויה הרפואית של האייליה מאפשרת קבלת התרופה מחברות הביטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייליה לאחר בראכיתרפיה
פרופסור שחר פרנקל27/09/2017אבנר שלום,
לא פרטת האם הופיעה אצליך רטינופתיה קרינתית.
בהעדר תופעה כזו, אין כל צורך באייליה.
מלנומה של הענביה אינה בהתוויה המאושרת של אייליה, ומעבר לזה מתן של אייליה למלנומה כורואידלית מחייבת אישור מיוחד בטופס הנקרא 29ג'.
לגבי הנסיון בהנחה שאכן מדובר ברטינופתיה קרינתית:
ראשית, זוהי תופעה הנפוצה יותר לאחר הקרנה ביוד רדיואקטיבי לעומת ההקרנה ברוטניום בו נעשה שימוש בהדסה.
שנית, כמו כל חולה המועמד בפני טיפול בנוגדי VEGF, חלק מהחולים מגיבים טוב יותר לאבסטין, חלק ללוסנטיס וחלק לאייליה.
בהדסה אנו מטפלים לאחרונה בדרך אחרת שמנסיוננו יעילה יותר מכל הנ"ל.
אתה מוזמן לבוא ולהתייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpeg)

.jpg)