מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לייזר ישר לתוך העיןשוקי03/04/2018
הבן שלי כיוון לייזר ישר לתוך העין, האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר לתוך העין
פרופסור שחר פרנקל08/04/2018שוקי שלום,
בטיפול בסרטן בעין אנו משתמשים בלייזר לתוך העין.
זה יכול להיות מסוכן מאוד אם זה פוגע במרכז הראיה.
יש צייני לייזר (laser pointers) שהם בעלי עוצמה היכולים לגרום לפגיעה בלתי הפיכה בראיה ומסוכנים מאוד לשימוש. כבר היו מספר מקרים בארץ של בני נוער ששיחקו עם צייני לייזר עוצמתיים כאלו שהגיעו בהזמנות בדואר מסין.
קח את בינך לרופא עיניים והחרם את ציין הלייזר אם הוא לא יודע להשתמש בו בבטחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של לרטינובלסטומה בעין אחתפטר01/04/2018
מה עושים עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה של רטינובלסטומה בעין אחת
פרופסור שחר פרנקל01/04/2018שלום,
אין שום פרטים.
יש כל כך הרבה שניתן לעשות.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה של כתם בזווית העיןערן29/03/2018
כשאני מסתכל הצידה יש לי מעין כתם שחור בעין ימין. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם שחור בעין
פרופסור שחר פרנקל29/03/2018ערן,
זה כתם שאתה רואה, או כתם שרואים עליך?
תמונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד מוגבל של שדה הראייהשירה27/03/2018
אבא שלי, איש בן 70 ועקשן כמו פרד, אמר שבעין ימין הוא איבד קצת מטווח הראייה. אומר שזה לא מפריע ולא כואב. אני חושבת שזה דבר מוזר ומסוכן, האם יש סיכוי שזה גידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבדן שדה ראיה מגידול
פרופסור שחר פרנקל28/03/2018שירה שלום,
התשובה בהחלט חיובית. יכול להיות מגידול.
שכיח יותר ממחלה הנקראת גלאוקומה.
כך או כך צריך בדיקת רופא/ת עינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למלנומה - לא צריך ביופסיה?יאיר22/03/2018
יש לי חשד למלנומה בעין, לא לקחו ביופסיה. מדוע? יש דרך אחרת לאשר או לשלול? מה הצעד הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה מגידול בעין
פרופסור שחר פרנקל28/03/2018יאיר שלום,
מלנומה של הלחמית מחייבת ביופסיה
מלנומה בקשתית - אנחנו פירסמנו טכניקה ניתוחית לביופסיה
מלנומה של הדמית - בד"כ מטרת הביופסיה היא רק לסמנים פרוגנוסטים (סיכון נמוך או גבוה לפיזור גרורות) ולא לצורך אבחנה. האיבחון הקליני מדוייק מאוד, כאשר מי שעושה את האיבחון באמת מומחה בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעין בזמן שיעולרומי20/03/2018
אני משועלת כבר כמה ימים וכל פעם שאני משתעלת כואב לי בעין, זה מעולם לא קרה לי לפני כן... למה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה שאינה קשורה לגידולים
פרופסור שחר פרנקל20/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים מאחורי העיןסיגי15/03/2018
כבר כמה ימים סובלת מכאבים חדים מאחורי העין, מה זה יכול להיות ואיך מטפלים בזה? אפילו אדוויל לא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה שאינה קשורה לגידולים
פרופסור שחר פרנקל20/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה חדשה על הקרניתאיתי13/03/2018
ראיתי הבוקר שיש לי נקודה קטנטנה כהה על הקרנית. הבנתי שיכול להיות שזה גידול, יש אפשרות שזה משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה חומה על הקרנית
פרופסור שחר פרנקל13/03/2018רוב הסיכוי שזה יהיה רק גוף זר בקרנית, אבל ללא בדיקה לא ניתן לשלול גידול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ,לחץ ובלט בעיין ימין בעיקר בשינהדרור11/03/2018
שלום.. לפני שנתיים נוצר בלט משמעותי בעיין ימין .. בלילות בעיקר בשינה יש כאב ולחץ חזק בעיין . כאילו שמשהו דוחף החוצה את העיין .בבדיקות דם לבלוטת התריס תקינות ... בדיקת סיטי ראש היתה תקינה ...רופא העיניים שלי לא מוצא מה הבעיה .....האם תוכל להמליץ לי על ממחה עיניים לבעיה הזו ....אני מתגורר באיזור המרכז ...תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט עין ובלוטת התריס
פרופסור שחר פרנקל11/03/2018דרור שלום,
אם הדמיית ארובות העיניים שללה גידול בארובה, עליך לפנות לפורום אוקולופלסטיקה.
הפרעות בארובת העין יכולות להיות קשורות בבלוטת התריס, גם אם בדיקות הדם לתפקודי הבלוטה תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה חומה כמו נקודת חןסיוון09/03/2018
שלום דר'
לפני שבוע שמתי לב לנקודה שחורה כמו נקודת חן קטנה שטוחה וסימטרית בעפעף העליון בקו הריסים סמוך לנקודת הדמעות בזוית העין.
יש לי תור רק לעוד שבוע לרופאת עיניים. אני מאוד מודאגת. לא מתפקדת ובוכה המון. האם זאת מלנומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירפתי תמונה
סיוון09/03/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה חומה על העפעף
פרופסור שחר פרנקל10/03/2018סיוון שלום,
לצערי התמונה מאוד מטושטשת, ולכן אני לא יכול להעזר בה להרגיע אותך.
בכל מקרה צריך יהיה גם להפוך את העפעף לראות שאין המשך פנימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה שחורה חומה כמו נקודת חן
סיוון10/03/2018מצטערת לא מצליחה לצלם תמונה ברורה יותר.. הפכתי את העפעף ואין המשך..
האם יש אפשרות לצרוב את הנקודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבת נקודות חן
פרופסור שחר פרנקל10/03/2018סיוון,
כמומחה לגידולי עיניים, אני נחרד מהמחשבה על צריבה של נגע החשוד כממאיר. אם יש חשד - צריך להסיר אותו. אם אין חשד- לעזוב אותו בשקט ולעקוב.
את מוזמנת לבוא לבדיקה במרפאה כדי לקבל הסבר מלא ומרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העין בעיניים בהירותנועה08/03/2018
האם זה נכון שלבעלי עיניים בהירות יש סיכוי גבוה יותר ללקות בסרטן העין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה של הענביה ועיניים בהירות
פרופסור שחר פרנקל10/03/2018התשובה היא כן. זה שכיח יותר בבעלי קשתיות בהירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמש וסרטן העיןאילנה06/03/2018
האם יש קשר בין חשיפה לשמש לסרטן העין? האם אפשר למזער את הסיכויים בהרכבת משקפי שמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לשמש וגידולים
פרופסור שחר פרנקל06/03/2018אילנה שלום,
חשיפה לשמש קשורה בגידולים בעפעפיים ובפני שטח העין.
רצוי להגן על העיניים במשקפי שמש, במיוחד לבעלי עור בהיר.
לכולם, גם לכהי העור, מומלץ להתמגן מהשמש (קרם הגנה על העור) מחשש למלנומה עורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך במעקב אחר נקודת חןיוגב04/03/2018
יש לי נקודת חן בעין בקרנית שלא נראית לעין, בבדיקת עיניים אמרו לי שיש לי. האם צריך לבצע מעקב אחר נקודות חן כאלה כמו נקודות חן על העור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן על פני שטח העין
פרופסור שחר פרנקל05/03/2018יוגב שלום,
נקודות ממן זה מחייבות מעקב, ולעיתים הסרה.
אשמח לבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי הגוון של העיןאירית01/03/2018
האם שינוי הגוון של העין יכול להעיד על משהו לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי גוון הקשתית
פרופסור שחר פרנקל01/03/2018אירית שלום,
גוון הקשתית יכול להשתנות בתגובה לדלקת תוך עיינית במקטע הקדמי של העין, בתגובה לצמיחת כלי דם לא תקינים על הקשתית, ובתגובה לטיפולים שונים.
גידול הצומח על/בתוך הקשתית גם יכול לגרום לשינוי גוון הקשתית.
לפיכך כל שינוי בגוון הקשתית מחייב בדיקת רופא/ת עיניים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעה של כתם אדוםהודיה27/02/2018
לפני שבועיים הופיע לי כתם אדום בלבן של עין שמאל. זה לא מורגש פיזית. יכול להיות שזה גידול או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעה של כתם אדום
פרופסור שחר פרנקל28/02/2018שלום הודיה,
אכן יכול להיות. בלי בדיקה כלשהי, לא ניתן לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)