מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אזבסטדוד08/11/2015
מחוץ לבניין בו אני גר במרחק 10 מטר לפחות יש חניון לכשלושה רכבים מחופה בגג אזבסט. הגג לא כולו שלם ויש בו שברים (הכל על הגג, אין אזבסט במקום אחר). הדירה שלי נמצאת בקומה 2.5 ופונה לכיוון השני של הרחוב (לא איפה שנמצא האזבסט). אני גרוש והילדים ישנים אצלי מדי פעם. האם יש סכנה לילדים הישנים בדירה זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום הגג
דוד08/11/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום נוסף
דוד08/11/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרסיבה הפסיקה להשפיעגלי21/09/2015
שלום ד"ר
לאמא ncc באונה ימנית שהצטמצמה בטיפול טרסיבה. זה עבד שנתיים. עכשיו בסיטי הגידול החל שוב לגדול. ויש גם שלוחה לפלאורה. ריקמת הריאה. כמו כן מעורבות לימפאטית מימין.. מה אפשר עכשיו לעשות ? האם יש טיפול אחר ביולוגי? היא בלתי נתיחה עקב גילה כמו כן יש לה את המוטציה שגרמה לנטילת טרסיבה. או שניגזר עלינו הנורא מכל.. השנה..
הבת המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה...
גלי17/10/2015הרופאה החליטה להפסיק את הטרסיבה ולתת לאמא טיפול של הקרנות. תוכל לספר לי מה תוםעות הלוואי ומה בדיוק נותן טיפול זה והאם בכלל כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ נחושתן... בבקשה תענה לי
דנית25/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאההצלחה בה08/09/2015
אבי גילו לו גידול של 6.2 סמ נמקי בריאה ,עשינו petctעדיין אין תשובות ....ועשו ברן סקופיה והיום קראו לו לבדיקה של fna תחת ct ....כדי שיהיה ביופסיה תקינה ...אנחנו מודאגים הרופא אמר שזה דרגה 3 פלוס אין ממצאים כל התהליך מזה שבועיים ועדיין מחכים לתוצאות של שאר הבדיקות כי לא יודעים איך לטפל זימנו אותו בעוד שבועיים ...האם אפשר לחכות שלא מאבדים זמן ....מאוד מודאגים אבי בן 69 ...,האם יוצאים ממצבים כאלו ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, תפנה אלי בפרטי.
קובי18/10/2015אשמח לעזור מנסיון אישי,
אמי חלתה לפני חודשיים.
שלח מספר פלאפון ואשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקדים ריאתיים בגודל 4 מ"מ משני הצדזהבה28/07/2015
שלום
אני בת 71 עברתי בדיקת CT למעקב MM.
בין ממצאי הלוואי נמצאו מספר מוקדים ריאתיים בגודל עד 4 מ"מ משני הצדדים.
עדיין לא ראיתי רופא משפחה כי התור שלי לשבוע הבא.
שאלתי האם זה דחוף?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדים ריאתיים בגודל 4 מ"מ משני הצד - תגובה
פרופ' חובב נחושתן28/07/2015יכול בקלות לחכות שבוע לרופא משפחה חובב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
זהבה29/07/2015תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרסיבהקרן26/07/2015
שלום רב
אמא נוטלת טרסיבה כבר שנה עקב אדנוקרצינומה ללא אפשרות ניתוחית יש לה את המוטציה שמתאימה לטרסיבה שאכן צימצמה את הגידול בחצי
שאלתי על אף אי נעימותה כמה זמן אמא יכולה להמשיך ליטול אותה עד שהיא תפסיק
להשפיע
אני ממש חרדה מה נעשה כשהגידול שוב ישלח גרורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרסיבה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן28/07/2015איננו יודעים מתי תפסיק להשפיע
יש חולים שנוטלים גם שנים אך לא כולם
עד אז אם אין תופעות לוואי ניתן להמשיך לקחת
יש נתונים על כדורים שעוזרים לחצי מהחולים לאחר התקדמות
על טרסיבה שניתן יהיה להשיגם בארץ
וכן מחקרים על טיפולים נוספים
ולכן גם אם התרופה תפסיק לעבוד מתחילות להפתח אופציות חדשות ביולוגיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמלימומב כתרופת יתום למזותליומהדלי14/07/2015
האם התרופה יעילה במזותליומה ואיך אפשר לקבל אותה כתרופת יתום או רכישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמלימומב כתרופת יתום למזותליומה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן28/07/2015היה מחקר קטן יחסית שתמך בשימוש בה
אחכ מחקר גדול שלא הצלחנו לגיס אליו חולים
לפני תוצאות מחקר זה קשה לדעת באמת מה יעילות התרופה
שאינה רשומה כעת למיטב ידיעתי באף מקום בעולם לכן יהיה קשה מאד להשיגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאות אנדוקרצינומהשאלה13/07/2015
מה יעילות התרופה azd9291 לסרטן ריאות אנדוקרצינומה עם גן 790m ? האם לדעתך יכולה להועיל? ולצמק גידולים? ומה תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאות אנדוקרצינומה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן28/07/2015כל הנתונים מצביעים על כך שיש לתרופה יעילות גבוהה במצבים אלו
לי אין עדין נסיון בשימוש בה תופעות לוואי דומות לאלו של טרסיבה חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית 1.4 ס״מ בבסיס ריאהפרופ' חובב נחושתן13/05/2015
שלום
אבי עשה בדיקת סיטי בטן ויצא לו קשרית 1.4 ס״מ בבסיס ריאה ימינית עם הסתיידות מוקדמת בתוכה , קשרית 8 מ״מ נוספת בrul חיבור sij בעיקר מימין מה זה אומר ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית בריאה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן24/05/2015צריך ללכת לפולומונולוג שידון בכך ויחליט אם יש צורך לבצע ביופסיה או מעקב
בדכ הסתיידות היא סימן של גידול לא ממאיר אבל זה נושא חשוב מאד וחשוב לברר אותו עד הסוף עם רנטגנולוג ופולמונולוגים עם ידע בנושא ולא להשאיר ללא טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גג אסבסט שבורעירית 9510/05/2015
מקום עבודתי נמצא בערך כמאתיים מטרים מעסקים שעליהם גגות אסבסט שבורים האם מהמרחק שצינתי נשקפת לי סכנה בריאותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גג אסבסט שבור - תגובה
פרופ' חובב נחושתן24/05/2015לא נראה לי אבל צריך תמיד להזהר
צריך לזכור שהאסבסט בגגות מעורבב עם ביטון ולכן הסכנה
ממנו פחותה לעומת האסבסט שבו השתמשו בביהח בנהריה שגרם
לכל כך הרבה מקרי סרטן
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- opdivo לסרטן ריאות אנדוקרצינומהשאלה26/04/2015
האם ה FDA אישר את התרופה OPDIVO לסרטן ריאות? מה דעתך פרופ' על תרופה זו לסרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים תאי קשקש אנדוקרצינומה? לאחר טיפול בכימו מסוג טקסוטר? האם הוכחה כיעילה? הגידול לא גדל עם הטקסוטר אך תופעות לוואי קשות. מעוניינים בהחלפת טיפול. או שאולי עדיף קיטרודה מ OPDIVO מה דעתך פרופ'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר opdivo לסרטן ריאות אנדוקרצינומה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן24/05/2015האישור הוא בינתים לקו שני בסרטן ראה קשקשי
יש בהחלט פעילות גם באדנוקרצינומה אבל רק אצל חלק מסוים מהחולים אותם
מנסים כעת להגדיר תוך שימוש במאפיינים של הגידול
המחיר של התרופה בינתים הוא גבוה ביותר אך לחלק מהחולים היא ניתנת חינם
ועל כך יש לדון עם רופא מטפל
הבדיקות שכנראה רומזות אם הטיפול יעבוד או לא ניתנות לביצוע באופן פרטי
ושוב מציע לדון עליהן עם אונקולוג מטפל
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאות התאים הקטניםאושרה17/04/2015
דר' שלום,
אבי ב73 לפני כשישה חודשים הרגיש קושי בנשימה בעת עלייה במדרגות, מאחר ולפני כשנתיים עבר ניתוח מעקפים החל בבדיקות מקיפות, בוצע צינתור שנמצא תקין ובמקביל החל בירור על מצב הריאות, אחרי סדרה ארוכה מאוד של בדיקות שכללו, תפקודי ריאה, CT ביופסיה, PET CT וביופסיה ניתוחית. הממצאים הם: גידול בגודל של 2 ס"מ בריאה השמאלית ועוד מס' קשריות בLLL בעוצמה גבוהה. וקשרית בRLL בעוצמה חלשה הוא הוגדר לפני כחודש באופן רשמי כחולה סרטן התאים הקטנים עם KI67 80% וסינפטופיזין חיובי. . מאז התחיל הבירור ועד היום מצבו של אבי לא השתנה והוא מרגיש מצוין מלבד אותו קושי בנשימה, בשיחה שהיתה לנו עם הרופא המטפל נאמר לנו שאין מרפא לסוג סרטן זה ושהטיפולים היחידים הם טיפולים כימותרפיים והקרנות במידה והשדה הקרינתי הוא אחד, ומטרתם היא הארכת חיים בלבד. ממה שקראתי ברשת כמו גם מהשיחה עם הרופא הבנתי שהפרוגנזה לחולים במחלה הנ"ל אינה אופטימית במיוחד בין אם מטפלים, ועל אחת כמה וכמה אם לא. כרגע אבי החליט שכל עוד הוא מרגיש טוב הוא לא מתחיל טיפול כימותרפי...
שאלתי אליך, האם קיימים בכל זאת אפשרויות טיפול אחרות שלא נאמר לנו עליהן?
האם לאור העובדה שמצבו טוב כבר דיי הרבה זמן יש סיכוי שיש טעות בהבחנה ואולי מדובר בסוג אחר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SCLC?
שלמה גוברמן19/04/2015הכל יכול להיות ברפואה.
ממש ממש לא שכיח, אבל היו כבר למשל מקרים של overdiagnosis של סרטן ריאה carcinoid כ - SCLC (קרצינומה תאים קטנים של ריאות).
דרושה אבחנה מבדלת, והיא חשובה כי הטיפול שונה ב-2 המקרים הנ"ל.
בשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה מבדלת
אושרה21/04/2015תודה על המענה
את הביופסיה אבי עשה באסף הרופא וכרגע הוא מטופל בתל השומר, למי עלי לפנות בבקשה לאבחנה מבדלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאות
שלמה גוברמן21/04/2015ממליץ שתפנו לאונקולוג המטפל. במידה וימצא לנכון, ידע להכווין אתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנוקרצונומיה בריאותמאיה08/04/2015
שלום ד"ר
רציתי לשאול אותך בקשר לסרטן ריאות מסוג אדנוקרצונומיה, מדובר על בלוטות לימפה מוגדלות באזור צוואר ואחת בבית שחי ועוד אחת במפשעה ושאר הגוף נקי.
שאלתי אליך האם זה אומר שהמחלה התפשטה הרי לא נעשה ביופסיה לבלוטות שנזכרו לעיל ..
הומלץ על כימוטרפיה, רציתי להתייעץ איתך ואני מאוד מודאגת האם זה אומר שמצב קריטי ולא ניתן להחלים ?
אני מקווה שתעה בהקדם האפשרי ואם יש עוד דברים נוספים אני אעשה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנוקרצונומיה בריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן24/05/2015דורש דיון ארוך עם רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וופורייזרמאיר05/04/2015
שלום רב,
אני מטופל הקאנביס רפואי. לאחרונה הפסקתי לעשן אותו והתחלתי לאדות במכשיר הופורייזר - האם יש מידע בנוגע לסיכונים הקשורים בשימוש כזה? האם זה יותר טוב מעישון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וופורייזר - תגובה
פרופ' חובב נחושתן28/07/2015לא מכיר מידע על הסכנה
נראה לי עדיף על עישון שבו גם קולים - שורפים את החומר
אבל איני מכיר על כך נתונים חד משמעים
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיה עם או בלי הקרנותזיו01/04/2015
אני באמצע סדרה של טיפול כימו משלים לאחר כריתת אונה בריאה ימין עקב גידול 4 ס"מ NSCL שנראה בביופסיה הראשונית כ SMcl . פתולוגיה חוזרת סופית NSCL עם מאפיינים אנדוקריניים אגרסיביים.
האם יש צורך בטיפול משלים גם עם הקרנות לבית החזה או שמא ניתן לוותר על ההקרנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה עם או בלי הקרנות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן02/04/2015שאלה שממש צריך להתחבט עליה עם הפתולוג והרנטגנולוג
מאפינים נוירואנדוקרינים הופכים את הגידול לדומה ל סמול סל
אבל גם שם אחר כריתה אני לא מכיר תמיד הקרנות
אם היו בלוטות במיצר נכון להיום ( אנו מחכים עוד לתוצאות מחקר צרפתי
שיבדוק זאת בצורה קפדנית יותר) נראה שיש הגיון במתן ההקרנה המשלימה
אחרת כדאי לשבת עם הרופא לדיון על חסרונות/ יתרונות של כל גישה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בריאותסופי28/03/2015
שלום רב,
אבא שלי בן 83 .לפני כשלושה חודשים מצאו לו אדנוקרצינומה בשער הריאות.
מסיים טיפול של 35 הקרנות, המליצו על כימיטרפיה, איך סירב לקבל... בנוסף יש לציין cord קשה, אי ספיקות כלית. היה מאושפז עקב מים בריאות, קיבל טיפול של זינת פעמיים ביום והינהלציה אירוונט 0.3 עד 4 פעמים ביום (ממשיך גם בבית). איך לאחרונה יש הידרדרות במצב, קשה לנשום... השאלה איך להוציא את המים מריאות? בבית חולים נתנו פוסיד ואחרי בית חולים לא המליצו על כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים בריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן02/04/2015נשמע מצב קשה שיכול להיות של אי ספיקת לב
לא משהו שיש לי עצה לו מעבר לכך שהרופא המטפל צריך לחשוב עליה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)