מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תפליטמורן22/06/2014
שלום דר . שאלתי ושואת שוב. מה הטיפול בתפליט פלאורלי? במידה והמקןר שלו הוא סרטני???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפליט - תגובה
פרופ' חובב נחושתן23/06/2014ראשית טיפול סיסטמי( לכל הגוף)במחלה
ניתן לשקול טיפול עם הזרקת טלק לתוך החלל הפלוירלי
כמו כן יש מספר סדרות קטנות של הזרקת כמותרפיה לתוך החלל הפלוירלי
כמו כן ניתן להשתיל נקז קבוע שנקרא פלוירקס אותו מנקזים לבד בבית
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפליט פלאורלימורן17/06/2014
שלום ד"ר אבקשר לדעת מה אומר בידיוק המונח תפליט פלאורלי? אבא שלי עבר ניתוח להוצאת גרורה של סרקומה לפני קצת פחות משנה. לאחר מכן הוא עשה סיטי והכל יצא תקין . אך הסיטי האחרון לפני שבוע יצא תפליט פלאורלי קטן מימין. כשאבא שלי הלך לאונקולג המטפל הוא אמר לו שכרגע הוא לא יודע מה זה ושהוא צריך להתייעץ עם עוד רופאה ושייקראו לו לשיחה. השאלה שלי היא האם מותר לו להביא לנו תשובה כל כך לא הגיונית? לאחר שהוא כן הסתכל בסיטי? והאם יש טיפול לתפליט פלאורלי שנובע מגידול? בתוצאות סיטי רשום : לסיכום המטומה? הישנות? מה זה אומר?אודה לך אם תענה לי על השאלות שלי. אני פשוט ממש לחןצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפליט פלאורלי - תגובה
פרופ' חובב נחושתן18/06/2014תפליט פלוארלי = נוזל בשק שעוטף את הראה
הסיבות לנוזל יכולות להיות - קשורות לגידול שהתפשט לאיזור זה או לבלוטות
קשורות למחלה דלקתית אחרת
קשורות לאי ספיקת לב
הרופא המטפל צריך להעריך את המצב ולשקול איך לברר האם זו חזרת מחלה או אחת הסיבות האחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפליט
מורן18/06/2014ובמידה וזה גידול יש טיפול? ומה עושים עם התפליט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נבלבין בקפסולותאריאלה14/06/2014
שלום,
שמי אריאלה בת 66.
חליתי בסרטן ריאות במצב גרורתי.
הרופא המליץ לי על טיפול בקפסולות בשם נבלבין, הניתן דרך הפה. הייתי רוצה לדעת מה דעתך לגבי טיפול זה: יעילות, תופעות לוואי, מחיר. האם הוא בסל הבריאות או לא?
תודה רבה על התייחסותך
אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נבלבין בקפסולות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן15/06/2014נוולבין בקפסולות הוא טיפול די מוצלח למי שיש בעיה לתת לו שילוב כמותרפי של שתי תרופות בגדול נסבל טוב אם כי לעיתים יש אנשים להם טיפול זה לא מתאים עקב שלשולים בעיקר
יש לי נסיון חיובי עם הטיפול הזה
מבחינת הסל הוא לחולים להם בעיות קשות בורידים
בהצלחה בכל טיפול שלא יהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהיונית10/06/2014
בבדיקת CT למעקב קיבלתי את הפענוח הנ"ל
באונה עליונה מימין הודגמו שינויים פיברוטים עם ממצאים פסיים מעובים אשר הודגמו גם
בבדיקה הקודמת. אך הפס הגול נראה כעת עבה יותר. הודגם ממצא מוקדי משונץ בקוטר של 7ממ בסמוך לחלק התחתון של הממצא המתואר וללא שינוי משמעותי.
את המעקב אני עושה בעקבות גידול ראשוני ממאיר שהוצא מהמעי.עשו לי 3 הקרנות לריאה הימנית לפני כשנה וחצי.
לשאלתי האם שינויים פיברוטים ופס מעובה מראים על גרורה או גידול ממאיר חוזר?
והאם אני צריכה ללכת גם לאונקולוג ריאות? או מספיק להשאר בהשגחת אונקולוג דרכי עיכול?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן12/06/2014כאמור רוב הסיכויים שמדובר בנסקי קרינה צריך המשך מעקב אונקולוג שמטפל בסרטן שלך כלומר סרטן המעי הגס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטןמיםאישה אחת31/05/2014
שלום
לא משתעלת
עייפות גדולה
כמו הרגשה של משהו בחזה וגם בגב באזור הריאות
הבנתי שסימנים כמו של שפעת- עלולים להיות של סרטן הריאות חס וחלילה
אילו בדיקו ת עליי לעשות?
תודה לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטןמים - תגובה
פרופ' חובב נחושתן03/06/2014צריך ללכת לרופא משפחה להתרשמות וייתכן בדיקות כלליות
הסימנים שתיארת מאד לא ספיציפים ויכולים להתאים לשורה ארוכה של מחלות זיהומיות ודלקתיות לאו דווקא לסרטן ראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת ריאהשירן17/05/2014
שלום
מקווה שתוכלו לעזור לי אבא שלי עבר לפני 4 שנים כריתת ריאה עקב גידול סרטני
עבר את הניתוח מאוד יפה ועמד בהחלמה
לא מזמן טוען שהמקום של הניתוח רדום ויש לו לחץ כמובן שתמיד היה רדום עקב הניתוח אבל כיום יותר אבא שלי בן אדם מאוד לחוץ וישר חושב הנה המחלה חזרה האם זה דבר הגיוני שהמקום ככה כואב ומה אפשר לעשות כדי להקל על הכאב הזה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת ריאה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן03/06/2014ראשית הוא חיב להיות במעקב אונקולוג או כירורג ראה על מנת להתרשם בבדיקות האם באמת חזר הגידול
אבל צריך לציין כי לאחר חיתוך העצבים בניתוח ישנם מקרים רבים בהם יש ירידה בתחושה וכאב מקומי
בנוסף לנוגדי כאב רגילים לעיתים תרופות נגד כאב נוירופטי כמו LYRICA עוזרות באופן משמעותי לחולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה שלב 4אירית16/05/2014
אימי בת 64 וחלתה בסרטן ריאה מסוג אדנוקציונמה. הגידול בגודל 2/5 עם נוזל סרטני סביב. נעשתה בדיקת מוטציה ונמסר שאין. במקביל אובחן ללא גרורות בשלב זה. האם ניתן לנתח ולהוציא את הגידול וכן מה תוחלת החיים.. אודה לתשובה בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה שלב 4 - תגובה
פרופ' חובב נחושתן12/06/2014שוב סליחה על התשובה המאוחרת מקווה שהגידול כבר בחוץ אם לא ( כמובן מתוך הנחה שאין תאים ממאירים בנוזל סביב גידול) שקיבלה הקרנה חובב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ראותאבי11/05/2014
לאחר הקרנה של 17 טיפולים נוצרה בעיה של אי יכולת בליעה לחלוטין כאבים עזים מזה כשישה שבועות ולא עברה עדיין הבעיה האם יש טיפול לבעיה זו ומה היא אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ראות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן12/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכדוריםאריאלה08/05/2014
שלום רב,
אני בן 58 חולה סרטן ריאה במצב מתקדם ונמצא בטיפולים כימותרפיים דרך הווריד כבר כמה חודשים. בגלל בעיות וורידיות שנוצרו מהדקירות, הרופא המטפל בי המליץ לי שנעבור לטיפול בכדורים דרך הפה שנקרא נבלבין שהוא אמר שזה טיפול מצוין. אשמח לשמוע את חוות דעתך?
תודה,
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בכדורים - תגובה
פרופ' חובב נחושתן03/06/2014מצטער על האיחור בתשובה אני משתמש בטיפול זה פעמים רבות ולחלק מהחולים מאד עזר
לעיתים גורם לשלשול וצריך להזהר מכך גם כן
סהכ סבילות טובה יחסית
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שאלה23/08/2014שלום רפי, איזה כימו אתה מקבל? ומהם תופעות הלוואי שלך? ואיזה סוג של סרטן ריאה יש לך?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על נאבילביןיעקב07/05/2014
האם נאבילבין בכדורים נמצא בסל ? אבא
שלי חולה סרטן ריאה והוא מקבל נבלבין בעירוי
ושמענו שיש גם את התרופה בכדורים . איך אפשר לברר בבקשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על נאבילבין - תגובה
פרופ' חובב נחושתן07/05/2014נוובלין פומי נמצא בסל רק למקרים מיוחדים בעיקר לחולים שיש להם בעיה בורידים
רוב הקופות מאשרות לאחר משלוח מכתב מתאים מהרופא המטפל
טיפלתי בלא מעט חולים בטיפול זה - לא תמיד מתאים אבל חלק מהחולים המשיכו עמו
תקופה ממושכת וחסך להם השתלת פורט והגעה לביהח כל שבוע
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בריאהלילך04/05/2014
שלום רב,
בבדיקת סי טי נמצאה קשרית תת פלואורלית 70 ב LLL 3 מ"מ. תבנית עץ בהנצה.
אשמח לדעת מה הממצא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בריאה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן07/05/2014הרבה פעמים התוצאות הן לא מוחלטות ולא ברור אם מדובר בגידול או לא
והממצא קטן
צריך לדון על הסיטי עם הרופא המטפל פולמונולוג או אחר ולהחליט מה עושים
יתכן מאד שתצטרך עוד סיטי בעתיד לוודא שהממצא נעלם
בגודל כזה בדכ לא עושים ביופסיה
מכיון שאיני רואה את הבדיקה חייבים לדבר עם רופא מטפל
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזבסטאבי18/04/2014
היי אני הייתי גר בביית עם גינה כאשר הגג של המחסן שנמצא בתוך הגינה שלי (מדור בבית קרקע) עשויי אזבסט(כנראה אזבסט צמנט) הגג בערך בגודל של 10 מטר ברובע הוא סדוק לכול האורך שלו לא היה לי מושג מה ז אזבסט אז לפעמים היינו תולים כביסה ליד הגג לפעמים יושבים בגינה וכול החלונות של הבית ליד הגג ,כזה היה המצב 18 שנה כאשר רק לפני 7 חודש החלפתי את הגג לגג מפח .השאלה שלי האם
1. האם זה אומר שנחשפתי לאזבסט? או שזה כמות מזערית ולא מסוכן ?
2. האם זה חמור יש ממה לפחד ?דרך אגב אני לא מעשן
3. מה היא הסטטיסיטיקה לגבי חשיפה לא תעסוקתית לאזבסט מה הסיכוי לחלות
4. יש משהו שאפשר לעשות כדי לבדוק עם נחשפתי?ומה אתם ממליצים לי לעשות?
5. אני שם לב שלהרבה מאוד בתים יש גגות אזבסט עם זה בחצר או במרפסת או בחניה הרי לא יכול להיות שכולם יחלו נכון? סליחה על השאלה הארוכה אני מאוד מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזבסט - תגובה
פרופ' חובב נחושתן07/05/2014לא נושא בתחום של הפורום
יש מומחים לרפואה תעסוקתית עמם כדאי לדון בנושא
בדכ אם האסבסט לא היה מפורר הסיכון קטן יחסית
לצין כי מה שאתה קורא אסבסט הינו בדכ חומר ובו רק 20אחוז אסבסט
עם זאת יש לדון עם רופא משפחה בנושא
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי תודה
אבי07/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בריאות וביופסיהמיקי27/03/2014
שלום, אמא שלי משתעלת מזה תקופה ארוכה מאוד ולאחרונה בוצעה ביופסיה שקבעה שיש לה גידול ממאיר בריאות.
קראתי על טיפול חדשני במכשיר שנקרא SBRT שנמצא בבלינסון להבנתי.
האם הוא יכול לטפל במקרה שכזה ?
האם יש הגבלות או מניעה לקבל טיפול באמצעות מכשיר זה לחולי סרטן ריאות ?
העדויות על תוצאות הטיפול במכשיר זה מתוארות כפורצות דרך
לתשובתכם אודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בריאות וביופסיה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן14/04/2014טיפול בהקרנה זו מתאימה למקרים מאד מסוימים תלויה בהיקף וגודל הגידול ומיקומו
רצוי להתיעץ עם רופא בנידון
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- c.t ריאותאור20/03/2014
לד"ר שלום
לפני שנתיים עברתי כריתת אונה ריאה שמאלית בעקבות אנדוקרצינומה, לא הצטרכתי טיפולים אלה רק מעקב, מאז סובלת מדלקות וזיהומים בריאות ונכון להיום שיעול וליחה, ביצעתי c.t למעקב ורציתי לברר אם תקין.
בועה יחידה ושינויים פיברוטיים עדינים בגבול האחורי- מדיאלי של הריאה הנותרת, ללא שינוי
אין לזהות קשריות או תפליט פלאורלי ופרט לנ"ל הריאות נקיות
קשריות קטנות בודדות בחלון האאורטי פולמונרי ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת.
בקע היאטלי קטן. כל שאר הבדיקה תקינה
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר c.t ריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן14/04/2014על פניו אין תיאור של גידול
אבל שוב רצוי להפגש עם רופא מטפל
בניגוד למצב בארהב אני מבצע מעקב סמני גידול שמוסיפים אינפורמציה בנושא
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה בסרטן ריאה תאים קטניםעוז דיין17/03/2014
רציתי לברר לגביי הכדור שאפשר לרכוש באופן פרטי מה שם הכדור ואיך ודרך מי אפשר להתחיל בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה בסרטן ריאה תאים קטנים - תגובה
פרופ' חובב נחושתן14/04/2014בדכ בקו ראשון בסרטן ראה תאים קטנים לא מטפלים בכדורים
אפשר בכל זאת להתייעץ עם הרופא המטפל אם מדובר בקו טיפולי מתקדם או
מצב מיוחד
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)