פורום סרטן ריאות, סרטן ריאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מיה גוטפריד
ד"ר מיה גוטפריד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מיה גוטפריד ללא פרסום בפורום

• סרטן
    יוסף
    31/10/2013

דר שלום,בדקנו אפשרות בהדסה לטיפול ביוד רדיואקטיבי. אבל אמא לא נמצאה מתאימה, אמא בת 49, לא עישנה,חולת סרטן ריאות מפושט לכבד ולעצמות, האבחנה קבעה שזה גידול נוירואנדוקרני ,גם לאחר בדיקת פתולוג נוספת נקבע שזה גידןל נוירואנדוקריני ולא נקבע בוודאות אם זה SCLC או NSLC , גם לאחר ביופסיה חוזרת מהכבד נקבע שזה דומה לגידול המקורי ועם אבחנה של גידול נוירואנדוקרריני ,,הספיקה לקבל טיפולים 9 מנותCARBO- ETOPOSIDE , אלימטה (3מנות) , טקסוטיר (3 מנות),3 מנות TARCEVA , NAVALBIN, אף אחד מהטיפולים לא עזר והמחלה מתקדמת במיוחד בפיזור הכבדי , הרופא המליץ לשלוח ביופסיית מחט לבדיקת TARGET NOW, ובו זמנית להתחיל קרינה פאליטיבית לכבד, כך עשינו, אמא קיבלה 9 הקרנות לכבד ואז חזרה תשובת TARGET NOW לפי התוצאה , טיפול שיכול להתאים
    1- IRINOTOCAN קמפטו 2- ADRIA .
    ישר אחרי ההקרנות התחלנו טיפול בקמפטו ,טיפול זה מאוד החליש את אמא , הרבה פעמים דחו טיפול בגלל PLT נמוך, הספיקה לקבל 2 מנות קמפטו, מנה ראשונה עשתה תגובה קשה, הזעה, דמעות ונזלת, כובד בלשון , נימול בתוך וסביב הפה, רעד בעפעפיים.
    לפני מנה שניה של קמפטו קיבלה אטרופין והידרו , הייתה תגובה עם אותם סמנים אך חלשה יותר, לציין שטיפול זה החליש אותה מאוד ירדה 10 קילו במשקל, עד 5 ימים לאחר הטיפול לא יכולה לזוז מהמיטה, כמעט לא אוכלת עם הרבה הקאות וליחה, לוקח כמעט שבוע להתאושש מטיפול ולהתחיל לאכול, התדרדרות בניידות.
    לפי רופא מטפל אם היא מעוניינת להמשיך היא צריכה בערך 6 מנות טיפול ואז לעשות סיטי חוזר, לציין שעברו 7 שבועות מאז ההקרנות, מבחינה קלינית היא מתדרדרת והכבד הענק עדיין אותו דבר וללא רושם שקטן, בצקות ברגליים כמו שהם. והסמנים בדם אותו דבר
    1- מה דעתך האם באמת יש טעם לתת סיכוי לטיפול ולמצות 6 מנות , או שיש טעם אולי לסיטי כעת לראות בכלל אם ההקרנות עזרו
    2-בכלל האם יש קוו מחשבה אחר כי במכון פתולוגי יום אחרי שהדגימה חזרה מארה"ב קבעו באותו יום שהגידול הוא דומה לדגימת מקור ומדובר על גידול נוירואנדוקרוני ולא SC/NSC ׁ(האם אפשר תוך יום לעשות אבחנה ואין זכר לצביעות בבדיקת דגימת הכבד)
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

יוסף
    01/11/2013

רציתי לעדכן שנעשה pet dotatoc ואין קליטה של סומטוסטטין לכן הוחלט שאין צורך בטיפול באנלוג לסומטוסטטין . תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא קישוריות בריאות
    אלגרו
    27/10/2013

לד"ר שלום רב,
    אמא שלי, בת 88, סובלת משתי גרורות בכבד עקב סרטן במעי הגס שנכרת בענתיים והיה בדרגה 3.
    היא מקבלת כימוטרפיה+טיפול ביולוגי כבר 5 חודשים כמעט ללא תופעות לוואי ומרקרים די תקינים.
    בבדיקת סי.טי שנערכה לפני שבוע על מנת להעריך את יעילות הטיפול נמצא שהנגעים בכבד לא גדלו לעומת המצב שהיה לפני שלושה וחדשים ואף לפני שמונה חודשים.
    ואולם כך נכתב בהמשך:
    "2 קשריות בגודל של כ-3 מ"מ מRML וקישורית חדשה בRLL. להמשך מעקב במידת הצורך.
    כל שאר האיברים שנסרקו: לבלב, מעי גס,טחול,בלוטות יותרת הכיליה, הכליות, דרכי השתן והאגן כולל בלווטת איליאוצקליות- ללא ממצא כלשהו."
    שאלתי:
    מה פירוש הממצא הזה ומה הפרוצדורה המקובלת.? האם יכול להיות שמדובר בגידול סרטני?האם יש לעשות ביופסיה ואם זה סרטני-מה ניתן לעשות במקרה שלה ובגיל שלה?
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• שאלה בנושא קישוריות בריאות - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    28/10/2013

אלו הן קשריות קטנטנות בראות בטח לא לביופסיה
    לא בטוח שמדובר בסרטן
    צריך המשך מעקב אחר קשריות אלו
    ומעקב אחר סמני גידול
    וכמובן ביקור אצל רופא מטפל
    חובב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סי טי או אם אר איי

קישוריות בריא
    16/09/2014

אם נצא מתוך הנחה שאני יכול לקבל הפנייה לבדיקת אם אר איי, האם זה עדיף על בדיקת סיטי, בעניין קישוריות נתגלו בריאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסאונד - קישוריות

אילנה
    14/01/2016

שלום רב,

היום בצעו לי אולטראסאונד והרופא שבדקה אותי אמרה לי שיש לי 2 קישוריות בגודל של 2 ס"מ.
    אודה באם תוכלו לעזור לי להבין מה זה היות והרופאה שלחה אותי לרופא המשפחה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קישורית LLL

דליה
    29/06/2016

שלום עשיתי בדיקת סיטי בטן שיצאה תקינה .באקראי מצאו קישורת בריאות הרופא שלח אותי לסיטי מעקב עוד חצי שנה ואני בהסטריה אפשר לקבל תשובה בענין. אני בת 78 בריאה . בתודה למפרע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PET CT
    אמיר
    21/10/2013

נשלחתי לבדיקת CT כלל גופית לאחר הסרת מלנומה (בעובי 0.2mm). נאמר לי שהבדיקה היא רק לצורך קבלת baseline.
    בבדיקת ה CT נמצאו כמה קישריות סולידיות שמקורן אינו ידוע בריאה השמאלית כשהגדולה בהן היא 6 מ''מ. הרדיולוג כתב כי יש לשקול ביצוע בדיקת PET CT.
    נאמר לי על ידי הרופא כי בדיקת PET CT יעילה רק מקשריות שגודלן מעל 8מ''מ.
    עקב כך, האם יש טעם לבצע את בדיקת ה- PET CT עכשיו או להמתין מספר חודשים לגדילת הקשרית בהנחה שמקורה בגידול?
    האם כדאי לבצע בדיקת PET CT עכשיו ואם הכל תקין בדיקת CT עוד 3 חודשים על מנת לראות אם הקשריות הקטנות יותר גדלו? האם זה לא יותר מידי קרינה (3 CT ב- 3 חודשים)?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    PET CT

הוספת תגובה

• PET CT - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    28/10/2013

לגבי קרינה ניתן לבצע במרבית המקרים סיטי בקרינה נמוכה לסריקה של קשריות
    חובב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ל פרופ" חובב נחושתן על טיפול טרסיבה
    ד``ר מיה גוטפריד
    13/10/2013

שלום רב.
    ברקע סרטן ריאות מסוג NSCLC
    מקבל טיפול טרסיבה מזה 3 חודששים

לפני 2.5 חודשיים נהיה אצלי בעיה ירידה תחושה פנים משמאל ( חצי פנים רדום)
    בלי כאבים או תלונות אחרות .הרופא הציע MRI ראש וכן עברתי בדיקה לא מזמן 01.10.13 ולהן התוצאות בדיקה זו.
    ממצאים:
    מוקדי אות פתולוגים נקודתיים והאדרה קלושה בחלקם העומק הסולצי בקודקוד ופריוסקולארי בחומר הלבן הפרפורנטי.
    חדרים וחריצים ברוחב תקין
    מעבר צווארי וגולגולתי תקין
    מערות פנים תקינות

פתאום חל שיפור כרגע ועכשיו האזור הרדום רק בלסת ואף ללא כאבים או תלונות הרגשה ככלית טובה_דרך אגב לא קיבלתי טיפול מסוים לבעיה זו.
    השאלה:
    1.מה המסקנות ממצאים אלה?
    2.מה הסיכוי הממצאים אלה לא גרורות?
    3.מה השלב הבא טיפול -עוד בדיקות -מעקב...?

נא בבקשה לתת תשובה ברורה ועמיקה
    תודה

הוספת תגובה

• שאלה ל פרופ" חובב נחושתן - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    13/10/2013

תשובה ברורה ומעמיקה צריך לקבל מרופא רצוי נוירואונקולוג שמכיר היטב את המקרה שלך ולא כך באינטרנט במיוחד על סיפור מורכב חובב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה

חוששת
    13/10/2013

שלום רב:
    השאלה מה סיכוי שממצאים בראש בבדיקה זו הן גרורות.
    2.מה המשמעות האדרה קלושה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    17/10/2013

צריך לדבר עם רנטגנולוג אין לי תשובה ברורה חובב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגעים נודולריים ב RUL
    דיאנה
    03/10/2013

שלום,
    אני בת 29 עשיתי בדיקת CT ורשום שיש מספר נגעים נודולריים בקוטר של כ 1 ס"מ ב RUL האם יש סיכויים שלא מדובר בסרטן? האם זה שיש מספר נגעים והם גדולים יחסית אומר שרוב הסיכויים שהם סרטניים?

לקביעת תור
    סגירה
    נגעים נודולריים ב RUL

הוספת תגובה

• שחכתי לציין

דיאנה
    03/10/2013

שעשיתי עוד בדיקת CT לפני קצת פחות משנה ושם לא היה את הנגעים האלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגעים נודולריים ב RUL - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    13/10/2013

רוב הסיכויים בגיל זה שלא מדובר בסרטן
    צריך ללכת לרופא ראות להמשיך בדיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה מהסרת ארובת אסבסט בדירה שכנה
    ערן
    02/10/2013

שלום,

שלשום השכן חסר האחריות, שעושה שיפוץ בדירה הצמודה לדירה שלנו (בית משותף) הסיר בתוך הדירה ארובת אסבסט צמנט על ידי הקבלן המשפץ, שאינו קבלן אסבסט מוסמך. נודע לי על כך רק הבוקר מההצצה בדירה. אני מניח שבעת הביצוע הדלת הראשית בדירה שלו היתה סגורה וגם הדלת הראשית שלנו.

יש לנו שני ילדים (11, 14) ורציתי לדעת מה מידת החשיפה לאסבסט במקרה כזה, אם בכלל והאם צפויו בעתיד הרחוק נזק כזה או אחר (שהרי כידוע אסבסט עלול לגרום סרטן ריאות מסוג מזולטיומה)?

כמו כן האם במקרה כזה נותר אבק אסבסט בדירה שצריך לעשות איתו משהו, כדי להקטין עד למינימום כל סכנה לחשיפה?

אודה מראש

הוספת תגובה

• חשיפה מהסרת ארובת אסבסט בדירה שכנה - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    13/10/2013

נושא מורכב שאיני מוסמך בו יש מומחים לכל הנושא של זיהומים סביבתיים בהדסה עסק בנושא שנים רבות פר אליהו ריכטר
    איני יודע מי עוסק בכך כעת במשרד הבריאות
    הבעיה היא שלאחר שהנזק נעשה אין לנו הרבה מה לעשות
    צריך לזכור שקירות המכונים קירות אסבסט מכילים עשרים אחוז אסבסט ולכן בארץ פגיעת המזותליומה היתה בעיקר אצל עובדי המפעל של האסבסט בנהריה שעבדו עם אסבסט נקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דלקת ריאות או הישנות המחלה
    dolfin
    23/09/2013

לד"ר שלום
    אני בת 54, לפני כשנה וחצי עברתי כריתת אונה תחתונה בריאה השמאלית לאחר אדנוקרצינומה. לא עברתי שום טיפולים מאחר וגילו את הגידול בטעות ולמזלי מוקדם. מאז הפסקתי לעשן ואני במעקב. הבדיקה האחרונה הייתה לפני כ- 5 חודשים. מאחר ובימים האחרונים התחלתי להשתעל עם קוצר נשימה וכאבים בחזה פניתי לרופא המשפחה והוא שלח אותי לצילום חזה ובמקביל נתן לי אנטיביוטיקה. התוצאות הינם
    מצב לאחר כריתה LLL עקב שאת.
    ציור מוגבר בבסיסים,
    עיבוד נפח משמל,
    דחיקה של המדיאסטינום שמאלה.
    אין עדות לתסנין או לתפליט פלוירלי.
    אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים.
    צל הלב בגדר הנורמה. האם אני יכולה להיות רגועה עד חודש הבא שישי לי בדיקה אצל האונקולוג שלי?
    אודה לתשובתך המהירה

הוספת תגובה

• האם דלקת ריאות או הישנות המחלה - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    13/10/2013

צלום חזה היא לא בדיקה רגישה לזהות גידול צריך פניה לאונקולוג ואם השיעול ממשיך סיטי או בדיקות אחרות חובב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוב הפעמים שיש כאבים מהגידול
    איתי
    23/09/2013

מדובר על כאב כרוני שלא עוזב? או על כאב שבא והולך?

הוספת תגובה

• ברוב הפעמים שיש כאבים מהגידול - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    13/10/2013

מאד משתנה
    אם מתטפלים טוב בגידול לרוב הכאב עובר אבל זה סיפור מורכב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון בזמן הנערות
    איתי
    22/09/2013

נגיד נער בן 15-17 שמעשן בכמה גבוהים הסיכוים שלו לחלות בסרטן ריאות עד גיל 50 מאשר בוגר בן 30 שרק התחיל לעשן? אם בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    עישון בזמן הנערות

הוספת תגובה

• עישון בזמן הנערות - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    13/10/2013

איך אומר סיר פיטר פטו האנגלי שחקר נושא זה
    על מנת לחטוף סרטן ראות צריך להתחיל מוקדם ולהתמיד
    בעישון
    ואז הסיכוי לחטוף את המחלה בהחלט טוב
    ולכן אין לי תשובה איליך
    הפסקת עישון מורידה הסיכוי לחלות במחלה גם אם היתה בגיל 50 אבל עדין נזק העישון נעשה והסיכון גבוה משמעותית לעומת כאלו שלא עשנו
    חובב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות
    יסמין
    19/09/2013

שלום לכם. רציתי לפחות לקבל כיוון. לפני שנה היה לאבא שלי גידול סרקומה חיצוני תת עורי...כרתו לו אותו והוא קיבל הקרנות . בסיטי הראשון הכל היה תקין. אך בסיטו השני רשום כך : קשרית בגודל 0.5 בריאה אחת ובריאה השנייה מוקדים תת פלורלרים זעירים . הרופא רשם חשד לגרורות ושלח לבדיקת pet. שאלתי היא , האם הבדיקה הזו היא לאחר שמגלים את הסרטן ורוצים לדעת איזה שלב או לא בהכרח והאם לפי ההיסטוריה שלו יש מצב שזה גרורות או גם לא בהכרח?תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גרורות

הוספת תגובה

• גרורות - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    22/09/2013

לפי התיאור חשד גבוה שמדובר בגרורות הבעיה שפט לא יזהה אותן בהכרח כי בגודל חצי סנ הרבה פעמים אין בכלל קליטה גם אם מדובר בגרורה
    פט יכול לנסות לזהות אם יש גרורה במקום אותו לא זיהו בסיטי
    צריך לדבר עם רופא מטפל לגבי המחשבות שלו שכן הוא עוקב אחרי המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות

יסמין
    22/09/2013

אז ככה לאחר שאבא שלי היה אצל פרופסור מומחה ביום שישי. הפרופסור אמר לאחר שהסתכל בסיטי שזה ממש קטן ואין צורך בצילום PET רק לאחר חודש וחצי .ואם זה גדל רק מוציאים את זה וזהו...הוא בדק לאבא את הריאות ואמר שהכל נקי ושיהיה רגוע...מה אנחנו אמורים להסיק מזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    22/09/2013

לפי התיאור חשד גבוה שמדובר בגרורות הבעיה שפט לא יזהה אותן בהכרח כי בגודל חצי סנ הרבה פעמים אין בכלל קליטה גם אם מדובר בגרורה
    פט יכול לנסות לזהות אם יש גרורה במקום אותו לא זיהו בסיטי
    צריך לדבר עם רופא מטפל לגבי המחשבות שלו שכן הוא עוקב אחרי המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ריאות
    dolfin
    18/09/2013

לד"ר שלום
    אני בת 54, לפני כשנה וחצי עברתי כריתת אונה תחתונה בריאה השמאלית לאחר אדנוקרצינומה. לא עברתי שום טיפולים מאחר וגילו את הגידול בטעות ולמזלי מוקדם. מאז הפסקתי לעשן ואני במעקב. הבדיקה האחרונה הייתה לפני כ- 5 חודשים. מאחר ובימים האחרונים התחלתי להשתעל עם קוצר נשימה וכאבים בחזה פניתי לרופא המשפחה והוא שלח אותי לצילום חזה ובמקביל נתן לי אנטיביוטיקה. התוצאות הינם
    מצב לאחר כריתה LLL עקב שאת.
    ציור מוגבר בבסיסים,
    עיבוד נפח משמל,
    דחיקה של המדיאסטינום שמאלה.
    אין עדות לתסנין או לתפליט פלוירלי.
    אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים.
    צל הלב בגדר הנורמה. האם אני יכולה להיות רגועה עד חודש הבא שישי לי בדיקה אצל האונקולוג שלי?
    אודה לתשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן ריאות

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים

dolfin
    22/09/2013

מדוע לא עונים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון שכנים פוגעני במיוחד
    רוזי
    15/09/2013

שלום,

אני ובן זוגי גרים בדירה האחרונה בבניין בעל כמה קומות כאשר בדירה שנמצאת מתחתינו שוכנים דיירים המעשניים בצורה אינטנסיבית. כול יום כשאני חוזרת הביתה ופותחת חלונות מתחיל ערב שבו כול איזה חצי שעה יש משבי ריח חזק מאוד של סיגריות בתוך הבית. דיברתי עם השכנים.... זה לא מועיל. גם עם עו"ד דיברתי והוא אמר לי שלצערו אין לי מה לעשות וכול עוד הוא מעשן בבית, גם אם זה ליד חלון פתוח כך שרוב העשן עולה אלינו, אין לי מה לעשות. יש לי שתי שאלות:
    1. האם עצם זה שאני מריחה את הריח אומר שאני נחשפת לעישון כאילו אני בעצמי מעשנת- האם הסכנה גדולה? בדר"כ אני נוטה להאמין שהעשן מתנדף להרבה מקומות אבל הריח הזה שכול הזמן מגיע אלינו גורם לי להרגיש שאני מאוד מסכנת את עצמי בריאותית. עד כמה מדובר בפניקה ועד כמה הסכנה אמיתית? אם בבגדים שלי שאני תולה נתפס הריח - זה אומר שנתפס בהם העשן והוא מסכן אותי?
    2. האם באמת מקובלת תשובה כזו שאין מה לעשות??? ההפרעה היא גדולה ויתכן והשכנים שלי חושפים אותי לחומרים מסוכנים- למה אני צריכה לחיות עם הסיטואציה הזו בלי יכולת לדאוג לנו??? יש לי מה לעשות? טעם לפנות לטביעות קטנות ואפשרות לנצח?

אשמח מאוד לתשובה,
    תודה,
    רוזי.

הוספת תגובה

• עישון שכנים פוגעני במיוחד - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    16/09/2013

לגבי צעדים משפטיים בהחלט מחוץ לתחום שלי בתור רופא
    לגבי הנזק - אם מדובר על קומה למעלה הנזק קטן בהרבה מאשר של מעשן ממש
    יתכן שלאורך שנים יש איזה נזק מסויים
    אבל הוא הרבה יותר קטן משל מעשנים או כאלו ש"כלואים" בחדר עם מעשנים
    חובב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ומה לגבי ....

רוזי
    17/09/2013

ומה לגבי זה שהריח של העישון יכול להיתפס בכביסה או בדברים בבית, האם זה הופך את הנזק למתמשך יותר... כלומר אם אני אלבש את הבגד אז זה יסכן אותי. אני לא מבדברת על הריח אלא על סיכון....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול כימותרפי
    דנה
    16/08/2013

חולה בן 67 סרטן ריאה שלב 4 מפושט ב 2 הריאות.
    קראתי על תרופה בשם אלימטה האם תופעות הלוואי שלה זהות ל- טקסול+ קרבו (שהיו קשות מאוד לאחר 4 טיפולים נאלצתי להפסיק) ומה לגבי היעילות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול כימותרפי

הוספת תגובה

• טיפול כימותרפי - תגובה

ד''ר מיה גוטפריד
    18/08/2013

אלימטה תרופה יעילה בסרטן ריאות תופעות לואי קלות ביותר בדכ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ראות טיפול
    yoni
    07/08/2013

שלום
    לאבי בן ה80 גילו סרטן ראות מסוג
    nsclc squamous cell carcinoma
    steg3
    הרופא הציע לו טיפולי כימוטרפיה ולאחריהם הקרנות
    אבי מסרב לכימו, האם יש תרופות אחרות? כדורים טיפול ביולוגי?
    אנחנו אובדי עצות ומבקשים עזרה, באם כדאי לשלוח לארהב את התאים שהוצאו בביופסיה
    ואז לדעת באם הכימו יעזור? הבדיקה הזאת אמינה?

תודה
    יוני

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן ראות טיפול

הוספת תגובה

• סרטן ראות טיפול - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    16/09/2013

מצטער שלא ראיתי מכתב קודם
    ניתן לשקול הקרנה בלבד בגיל מבוגר
    יש לדון על כך עם הרופא המטפל
    חובב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה בתי חולים עושים IGRT?
    שלמה
    25/07/2013

הכוונה לשימוש בטכניקת הדמיה לזיהוי תזוזות של הגידול כל יום לפני תחילת ההקרנה, למשל cone beam CT.

לקביעת תור
    סגירה
    באיזה בתי חולים עושים IGRT?

הוספת תגובה

• באיזה בתי חולים עושים IGRT? - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    26/07/2013

מבצעים טכניקות דומות במספר בתי חולים ( אולי לא ציינתי בטעות אחד מהם ) לזכרוני ביילינסון בטוח תלהשומר ואיכילוב - צריך לודא בטלפון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה