מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשריות נודולים בריאות- בירוראיציק05/07/2019
בן 64 חולה בראומטית ארטריטיס כ20 שנה מעשן סיגריות
שלום עשיתי ct ריאות ללא חומר ניגוד להלן ממצאים
שתי הריאות קשרים סמיכים הנעים מ4 - מ"מ עד 1 - ס"מ בחלקם מאוד סמיכים עם מדדים עד hu 180
במדיאסטינום בלוטה פראקירנית בקוטר 11 מ"ממ
בלוטות קטנות נוספות במדיאסטינום אמצעי
לסיכום שינויים אמיזמטיים קלים + פיברוטים + קשריות בשתי הריאות לאור אנזמה של מחלה ראומטית יתכן rheumatoid lung
מה המשמעות של התשובה תודה
רופא הריאות הפנה אותי לראומוטולוגית שתאבחן מה זה והיא החזירה אותי לרופא הריאות כי אין לה את המומחיות. מה עלי לעשות. איזה בדיקות נוספות אני צריך לעשות. אובד במערכת הרפואית . ( וכן ידוע לי הפסקת עישון ולחזור לרופא ריאות אין צורך לציין בתשובה ) ומה מדד הדחיפות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד07/07/2019קבלת מענה בפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוק גגות אסבסט- בירורנעמה22/05/2019
במפעל הסמוך למקום עבודתי מבצעים פירוק של גגות אסבסט. האם במרחק של 60 מטר ניתן להתנהל כרגיל: להסתובב בשטח הפתוח, להשתמש המזגנים ולפתוח חלונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד23/05/2019נא לפנות לרופא תעסוקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך הקרנות- בירורדנה20/05/2019
קיבלתי סדרת הקרנות כדי להשמיד גוש סרטני בריאה.
לאחר ההקרנות, הגוש קטן למחצית מגודלו. האם מומלץ להמשיך עוד סדרה של הקרנות כדי לחסל את הגוש לגמרי, ואם לא איזה טיפול אחר מקובל במצב כזה?
(מקבלת טיפול תרופתי וזריקות, אך זה לא הצליח להשמיד את הגוש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין, הסרטן הוא סרטן שד גרורתי שהתמקם בריאה הימנית
דנה20/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד21/05/2019לכל איבר יש מנת קרינה שיכול לקבל
אגב זה פורום סרטן ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT קרינה נמוכה בעקבות ציפצופיםליאור יחיאלי05/05/2019
שלום רב
בן 52 עוסק בפעילות ספורטיבית סדירה ולא מעשן
בבדיקות לגילוי מוקדם באיכילוב שאליו נשלחתי מעבודתי עשיתי CT בגלל ציפצופים בחזה.
להלן התוצאות מה CT:
מספר קשריות ריאתיות זעירות כמפורט להלן:
RUL - קשרית בקוטר 3 מ"מ תמודה לסדק הרוחבי (סדרה 201 תמונה 154)
RML- קשרית תת-פלאורלית בקוטר 3 מ"מ (סדרה 201 תמונה 174)
LLL - קשרית תת פלאורלית בקוטר 2 מ"מ (סדרה 201 תמונה 26)
תמט סובסגמנטרי מוקדי בסגמנט מדיאלי של LUL ( תמונה 106 ).
לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשערי הריאות.
כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין.
הלב תקין בגודלו.
הודגמו הסתיידויות קורונריות במידה בינונית.
לא הודגם תפליט פריקרדיאלי.
איברי הבטן העליונה הנכללים בסריקה (הערכה מוגבלת בהעדר חומר ניגוד תוך ורידי
וקרינה נמוכה): ללא ממצא חריג.
מבנה גרמי: ללא תהליך אגרסיבי.
סיכום:
מספר קשריות ריאתיות עד קוטר 3 מ"מ.
Lung-RADS = 2
להמשך מעקב CT חזה נמוך קרינה בעוד שנה.
אציין שאני מאוד לחוץ מהתוצאות , מה גם שאינני מבין את משמעותם.
מה אפשרויות הבירור ? גילוי מוקדם ? טיפול ? ומה אומרות התוצאות בשפה יותר פשוטה
תודה מראש ליאור יחיאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד05/05/2019בסיטי קשריות שדורשות מעקב
זן לא אבחנה
ולכן בודאי שאין טיפול
נא מעקב רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות ואיבוד קול כתוצאה משיעול ארוך ומתמשך ללא הפסקהדפנה05/04/2019
דר שלום ותודה, כבר שבוע אני עם ברונכיט חזקה. קיבלתי מוקסיפן וברונכוליט , לא לקחת את הברונכוליט, השתעלתי שבוע בצורה מטורפת 24/7 כמו נביחות של כלב בשעות היום והלילה שבכח רציתי להוציא ליחה שבקושי יצאה., גם היו לי התקפי שיעול בלי שרציתי שלא הפסיקו במשך עשר דקות. השיעול היום פחת, אבל, פתאם היום נהייתי צרודה והקול כמעט ונעלם פעם ראשונה בחיים שקרה לי דבר כזה. אני בפאניקה נוראית. השאלה שלי, האם משיעול יכול להיקרע מיתרי הקול או להיגרם נזק בלתי הפיך? בבקשה תשובתך הדחופה לי. תודה , אולי תרגיעי אותי.
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד07/04/2019זה פורום שעונה על שאלות בנושא סרטן ריאות
מיתר קול לא נקרע בקלות כל כך
נא לפנות לרופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה - דחוף לי מאד מאדליאן02/04/2019
שלום ותודה מראש, עשיתי היום צילום ריאות שהרופא זיהה ברונכיט ואני התעקשתי על צילום חזה והוא אמר שאין צורך וזה נגד רצונו ובכל זאת נתן לי. קיבלתי תשובה שפעם ראשונה כתבו לי דבר כזה. האם זה סרטן:
ממצאים :
שינויים אמפיזמטיים , סרעפות שטוחות .
הצללות עדינות בבסיסי הריאות - ממצאים חשודים תהליך דלקתי דו"צ - אבחנה מבדלת עם שינויים ריאתיים כרוניים
ציור אינטר-סטיציאלי מוגבר בפסגות - יותר מימין - משינויים ספציפיים לאחר - TB ללא ממצא אקוטי ללא שינוי מהותי .
ללא הרחבת המדיאסטינום או שערי הריאות
צל הלב אינו מוגדל
המלצות:
ייעוץ רופא ריאות.
תאום קליני של הממצאים - יש לשקול המשך בירור ע"י CT בית החזה
בבדיקה זו קיימים ממצאים, המצריכים פניה לרופא המפנה לשקילת המשך בירור וטיפול.
בבקשה זה מסוכן ? נכנסתי לחרדה ופחדים. תודה. ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד02/04/2019לפי התשובה מדובר בתהליך זיהומי נא לפנות לרופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה אחת בבקשה
ליאן02/04/2019הרופא נתן לי מוקסיפן כי לפי הסטטוסקופ אמר שאין לי דלקת ולא חייבת אוגמנטין. לדעתך חייבת להחליף לאוגמנטין? לפני4 חודשים היה לי בדיוק אותו סיפור ולקחתי אוגמנטין ותוך יום הרגשתי טוב ואחרי שבוע הכל עבר. אנא תשובתך ותודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד02/04/2019זה פורום סרטן ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות בריאות לאמא היקרה שליהדר05/03/2019
שלום רב,
אמא שלי היקרה לי מכל,בת 62 שתיהיה בריאה עד 120
עשתה צילום חזה בגלל כאבים בחזה ביולי 2018 התגלו קשריות
אחת 9מ״מ בLLL
קשרית נוספת 2 מ״מ בLUL.
ללא שינויים כלל. הרופא המומחה הפנה לעשות מעקב.
בדצמבר 2018 עשתה סיטי חוזר שהתגלו-
שינויים ברונכיאקטטים(!?) מה זה אומר???
קשרית 4 מ״מ בLLL
קשרית 5 מ״מ בLUL
קשרית 2 מ״מ בRLL
קשרית בתבנית זכוכית 10*4 בLLL
רופא מומחה ציין שמומלץ להוציא את הקשרית הגדולה 10 מ״מ
ויש כבר תאריך לניתוח שיקחו גם ביופסיה אחרי ההוצאה של הקשרית כןלה.
הוא ציין בסיכום שאין שינויים מהסיטי הקודם, ומה שאני לא מבינה כל הקשריות שנוספו זה לא נחשב שינוי? אני כלכך מפחדת ומודאגת. לא מצליחה להעביר את היום בלי מחשבות. אמא שלי כל עולמי.
מבקשת ממש ממש שתגידי לי מה את חושבת?
המנהל מחלקה רשם שהוא ממליץ להוציא מחשד שזה טרום ממאיר או ממאיר בשלב התחלתי .
מה את חושבת? האם זה יכול להיות שפיר? זה ממצא שכיח שיש להרבה אנשים?
ואם זה ממאיר מה עושים אחרי ההוצאה?
סליחה על ריבוי השאלות מחפשת נחמה ומילה של הרגעה כלשהי.
אגב אמא שלי לעולם לא עישנה.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד06/03/2019זה פורום סרטן ריאה
צריך אכן להמשיך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת CTמעיין22/02/2019
שלום,
אבא שלי ביצע בדיקת CT חזה בה נצפה תהליך תופס מקום ב LLL בעל גבול לבולרי בקוטר כ 2.9 ס"מ ומספר מוקדים ריאתיים בקוטר עד 3 מ"מ ברובם מסוידים בשתי הריאות, עיקר המוקדים בריאה ימנית.
אודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד24/02/2019יש להשלים ביופסיה ופאט סיטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מתוצאות בדיקת סיטישלי20/02/2019
נמצאו נודולים ריאתיים ברול שינויים ברונכיאקים ב rml ואונות תחתונות דו צדדי האם יש חשש לסרן ראות
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד20/02/2019זה אתר סרטן ריאות בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה של מיפויאתי12/02/2019
שלום וברכה דר מיה
מאוד אודה לך באם תוכלי לעזור לי בתוצאות הבדיקה שקיבלתי כעת..ולהבין מה זה. אני מאוד בלחץ מזה.. אני בת 37 ויש לי כאבים בכפות רגליים התחיל בגב עליון ועובר ממקום למקום.
קיבלתי תשובות של מיפוי עצמות
מימצאים
קיימת קליטה מוגברת בעקב שמאל יתכן דורבן או plantar pasciitis
קליטה מעט מוגברת בטרוכנטר הגדול של פמור שמאל יתכן אנתזופטיה
קימת קליטה מוגברת בעמוד השידרה צווארי עליון ואי סדירות בקליטה בעמוד השידרה.
סיכום: קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים או דלקתיים.
תודה מראש אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד13/02/2019זה פורום סרטן ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעזור לאמא צילום CTבני22/07/2018
אמא שלי בת 61 קיבלה תוצאות אחריי בדיקת ct ונרשם בבדיקה .
באונה תחתונה מימן מודגם מוקדם GGO בוקטר 0.7 ס"מ
ב RML הודגם מוקד GGO בקוטר 1.2 ס"מ .
אני מצטט : לא ניתן לדון על טיבם בוודאות עקב ארטיפקטים מנשימות .
ועוד בממצא הבדיקה :
ראות - כניסת אוויר טובה ושווה ללא חרחורים או צפצוצים .
ללא הגדלת בלוטות לימפה . ללא קלאבינג .
תוכל חעזור לי בבקשה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד23/07/2018יש להתיעץ עם רופא ריאות ולשקול ביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי סרטן ריאותגל20/07/2018
שלום ד"ר
אימי בת 81 סובלת מפרקינסון
בעקבות קשיי נשימה ביצעה השבוע בדיקת CT חזה
האבחון: אונה שמאלית 2 גושים 46*38 והשני בקוטר 12
הרופאים ממליצים לא לבצע ביופסיה כיוון שלדעתם אין אפשרות לכימותרפיה אם תידרש נוכח גילה של אימי.
שאלתי האם כדאי לדרוש ביצוע ביופסיית מחט או PET CT או להשאיר את המצב כמו שהוא.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קבלת מענה בפורום אחר
ד''ר מיה גוטפריד22/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הריאה תאים קטניםרחל19/07/2018
היי באחת ההודעות ראיתי שכתבת על מקרי ריפוי של סרטן הריאה תאים קטנים דרך כימו והקרנות. האם מדובר באנשים שנרפאו לחלוטין? או למספר חודשים והכל חזר ובגדול? אימי אובחנה עם סרטן זה היא בת 75 G3 ki67 positive 80%
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר מיה גוטפריד22/07/2018תלוי בשלב המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בפינוח סיטי חדש בבקשהמיכל04/08/2016
אני חולת ריאות סובלת מאמפזמה קשה לפני 3 חודש לאחר ירידה במשקל והזעות לילה נשלחתי לסיטי חזה תוצאות נגע קביטרי בריאה הימנית לאחר ברונכוקסופיה נמצא זיהום מיקרובקרטרלי קנסיססי מטופלת בשלוש אנטיביוטיקות כל הממצאים שלי היום באונה הימנית לאחר כאבים חזקים בצד שמאל של החזה נשלחתי שוב לסיטי שמראה על התבהרות חלקית של קונסולדציה מימין ממצא חדש משמאל שינויים אמפזמתיים צנתרי לובלרים בשדותהעלינים והאמצעיים של הריאות הופעת קונסולדציה ריאתית פסית בבסיס האונה התחתונה משמאל מספר מוקדים תת פבלרלים סולידים בהיקף הריאה השמאלית בבקשה עד עכשיו יש לי 5 סיטי חזה לא היה את הממצאים מה זה אומר תודה מקדים צ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה בפינוח סיטי חדש בבקשה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן30/08/2016אני לא מומחה בהדמיה
יש מומחים רבים הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה רוצה לבצע בדיקת ביופסיה חוזרתדפנה02/08/2016
שלום
מכרה שלי אובחנה כחולת סרטן ריאות
היא מעוניינת לבדוק שוב את האבחנה אך הרופאה מתנגדת לכך. היא מוכנה לשלם על הבדיקה מכספה.
האם היא צריכה לבצע שוב את כל הליך הביופסיה או שניתן לקחת מהרקמות הקיימות בבלוק ולבדוק את האבחנה אצל הפתולוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה רוצה לבצע בדיקת ביופסיה חוזרת - תגובה
פרופ' חובב נחושתן30/08/2016אפשר לפנות לחוות דעת נוספת של פתולוג למשל בבתי חולים בדכ בכסף
צובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)