מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להחלים מסרטן ריאה?דבורה06/02/2014
שלום
ברצוני לדעת אם ניתן להחלים לחלוטין מסרטן ריאה (תאים קטנים, קרצינומה) ולחיות עד שיבה טובה או שבעצם בסוג הזה של הסרטן מדובר בעניין של סוף ידוע מראש בזמנים משתנים ולמעשה הגרורות מתגלות מתישהו גם אם אחרי הטיפול הראשון (הקרנות וכימו) הכל נראה נקי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחלים מסרטן ריאה? - תגובה
פרופ' חובב נחושתן06/02/2014סרטן ראה מסןג תכים קטנים היא אכן מחלה קשה
ויחד עם זאת על ידי הקרנות עם כמותרפיה ניתן לרפא חלק מהחולים להם אין גרורות מרוחקות
יחד עם זאת חשוב להפסיק עישון אחרת במקים רבים מופיע גידול אחר
בראה
אצלנו בהדסה טיפלנו במספר חולים שהבריא
כך שזה בהחלט לא תיאור של הספרים כי אם משהו אותו אנו רואים בקליניקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאתי ריאותחוששת17/01/2014
שלום רב .
ברקע שאתי ריאות NSCLC
גרורות במוח (טופל בקרינה כל מוחית לפני חודש)
מטופלת בטרסיבה(מזה 6 חודשיים שהראו שיפור משמעותי בממצאים-בCT אחרון לפני חודשים)
לאחרונה הופיע אצלי שיעול עם ליחה (לפעמיים ירוקה כהה) בלי חום -כאב במרכז בית החזה בנוסף בצד ימין
בשכיבה לצד ימין גורם לכאב ופעמיים לשיעול.
1.מה דעתך לפי המתואר?
2.האם יכול להיות זה נובע ממחלה רקע או יש סיבות אחרות (דלקת ריאות........)
איזו בדיקות ממליץ לבירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאתי ריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן23/01/2014בהחלט יכול להיות זיהום חיבת לדבר עם רופא מטפל
לעיתים נדירות נגרמת סוג של מחלת ראות על ידי טרסיבה
לי זו נראית האפשרות הפחות סבירה כאן
בכל מקרה צריך שיחה עם רופא מטפל
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה עם גרורותגל15/01/2014
שלום רב,
אני בן 58, אובחנתי לפני כשנתיים אדנוקרצינומה של הריאות שלב B 3 תאים לא קטנים.
טופלתי בהקרנות ובכימותרפיה, ולאחר שנרפאתי בריאות לחלוטין, הופיעו מספר רב של גרורות מוחיות (מעל 10). קיבלתי הקרנות לכל המוח ולאחר תקופה שבה הגרורות המוחיות קטנו, הן חזרו לגדול.
אני מטופל מזה 3 חודשים וחצי בטרסיבה 150 מ"ג. אין שיפור. רק החמרה במצב- כאבי ראש קשים, לחץ חזק בראש ובעיניים, טשטוש בראייה, סחרחורות, עיוותים בשרירי הידיים לפעמים. בבדיקת MRI עדכנית הגרורות ממשיכות לגדול והחמרה בבצקת. הריאות בריאות לחלוטין.
שאלותיי-
1. האם ישנה אפשרות לקרינה נוספת לכל המוח ?
2. הרופאה מתלבטת לגבי כימותרפיה. האם זה מומלץ ? במצבי ? (אני כשנה עם גרורות מוחיות רבות)
3. האם כדאי לשנות את הטיפול מטרסיבה לאפניטיב ? זה יהיה יעיל ?
4. האם כדאי להשתמש בקאנביס רפואי ? זה יעזור לי ?
אשמח ואודה מאוד להתייחסות לכל שאלותיי.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתין לתשובה
גל02/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות חדשות מהרופא
גל02/02/2014הרופא המליץ להמשיך בטרסיבה. אינו ממליץ לשנות לאפטיניב.
הטיפול שהוחלט - 10 הקרנות לכל המוח וטיפול תומך בקנאביס רפואי.
האם כדאי לי לעשות את ההקרנות ? האם יש סיכוי לשיפור עם בצקת וגידולים רבים שהגדולים מביניהם מגיעים לכמעט 3 ס"מ ? האם ההקרנות יוכלו לגרום להרעה במצבי ?
אודה לתשבותכם בהקדם.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות חדשות מהרופא - תגובה
פרופ' חובב נחושתן06/02/2014גל ראשית לגבי הקרנות
זה עדין הכלי האמין ביותר שלנו
יחד עם זאתהקרנה פעם שניה צופנת בחובה יותר סיכונים
לעיתים נקנו באפשרות של פיצול הקרנות ליותר פרקציות
איני מתמצא בסווג הגידול ובמצבך
וכן בביטוחים שלך
אני טיפלתי בחולים אצלם לא רציתי לחזור על הקרנה בכמותפיה לה סיכויים לחדור לראש רצוי בשילוב עם אווסטילדוגמא נתתי טיפול איתו טיפלו בחולים עם גידולים מוחיים אירינוקאן ידוע גם בשמוcpt11
עם אווסטין שהיה יעיל אצל חולה צעירה שהוקרנה בעבר
אין עם כך הרבה נסיון אבל נראה שלחלק מהחולים טיפול כזה בהחלט עזר
זה נושא מורכב עליו ישלשוחח עם רופא מתאים
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי שוב הקרנות
גל15/02/2014לאור גדילת הגרורות במוח והחמרת הבצקת,
הוחלט בסופו של דבר על הקרנות חוזרות למוח (אדנוקרצינומה- לא תאים קטנים. גרורות מהריאות).
לפני שנה קיבלתי 20 הקרנות, ועכשיו הוחלט לתת 10 הקרנות.
מצבי מחמיר מיום ליום. אינני מצליח לישון, כאבי ראש חזקים ולחץ נוראי בראש ובעיניים. אני לא מצליח ללכת בצורה יציבה ואף נופל ונחבל לעיתים קרובות. למעשה, רוב היום אני במנוחה. מתקשה מאוד לתפקד.
הרופא המליץ לי להעלות את מינון הסטרואידים- דקסמטזון. במקום 4 מ"ג ביום ל- 24 מ"ג (לאור הכאבים בראש ובעיניים).
שאלותיי:
1. האם כשהמצב כל כך חמור יש טעם בהקרנות ? או שהן מזיקות לי יותר?
2. האם המינון שהומלץ לי- 24 מ"ג סטרואידים ליום ? הוא בסדר? אני לא מצליח להירדם כלל ודואג שעכשיו המצב יוחמר
3. האם מומלץ לקחת מורפיום ? זה יקל על כאבי הראש ? יש משהו אחר שיוכל לעזור לי ? אני מאוד מאוד סובל. (לוקח קנאביס רפואי כשבוע, ואין שום שיפור, רק החמרה).
אודה על תשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאה עם גרורות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן19/02/2014ראשית ניתן ללטפל שוב בהקרנה אבל יש בכך תמיד סיכון מסוים
יש לשקול מתן בפרקציות יותר קטנות
לגבי כמו ניתן לטפל בכמו שיש עימה נסיון שיתכן ותחדור למח
אפטיניב - אם יש מוטציה ב EGFR היא בהחלט אפשרות וכנראה גם חודר למח
יחד עם זאת לי אין נסיון בטיפול באפטיניב בחולים כמוך - לעומת זאת טיפלתי בכמותרפיה בחולים עם חזרה כזו
אני חושב שכל הטיפול כאן שהוא מורכב דורש ישיבה ושיחה עם הרופא
אני לדוגמא טיפלתי גם ב סיפיטי 11 עם אווסטין בחולה עם סיפור דומה לשלך
והגרורות המוחיות קטנו מאד למשך פרק זמן ממושך של לערך שנה
כעת נותן לה אפטיניב עם כמו עדין ללא חזרה לקרינה
יש בכך סיכון מסוים שכן הקרינה - סיכוי יותר טוב שתעבוד ולכן יש לשקול
טיפול כזה רק אם אינך סימפטומטי ואין צורך בטיפול דחוף
לכן חיבים רופא שיעריך יתרונות וחסרונות של כל אחת מהגישות
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ל פרופ" חובב נחושתן ..........חוששת05/01/2014
ברקע סרטן ריאות מסוג NSCLC
מטופלת בטרסיבה.
לפני שלושה חודשיים נוצר בעיה אצלי והיא -חצי פנים שמאלי רדום -לא קיבלתי טיפול ספציפי לבעיה זו.
לפני חודש בחצי אושפזתי במיון עקב חולשה ביד ימנית ובקושי דיבור =אחרי בדיקות MRI ראש התברר גרורות במוח וגרורה עם בצקת קיבלתי סטרוידים ו 10הקרנות לכל המוח.
אני עכשיו שלוש שבועות אחרי הקרנות וסרוידים היד והדיבור השתפרו וחזרתי לתפקד כמעט רגיל......חוץ חולשה ועייפות ואיבוד חוש הטעם.
אבל החצי הפנים הרדום נשאר אפילו אני מרגישה שעובר לצד השני
1.האם יכול להיות שהקרינה לא הצליחה לעבוד על כל הגרורת ?
2.מה יכול להיות הסיבה שחצי פנים נשאר רדום אפילו התחזק האם מצב בלתי הפיך?
3.איבוד חוש הטעם אחרי הקרנות זה מצב בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ל פרופ" חובב נחושתן .......... - תגובה
פרופ' חובב נחושתן07/01/2014ראשית יש להפגש עם נוירואונקוג לדון בנושא
יש מספר שאלות שדורשות בירור
1)האם קים פיזור חוץ מאשר מהגרורה היחידה כגון
פיזור לקרומי המח או לעצמות בבסיס הגולגולת
2)האם ניתן להוסיף קרינה ממוקדת לגרורה המתוארת בתוך הגרורה היחידה
לא תמיד יש התאוששות מנזק לעצב
3) חשוב לנסות למצוא טיפולים שחודרים למח
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גג אסבסטמיצר04/01/2014
שבוע טוב,
ב4 שנים האחרונות גרתי בדירה שמעל המרפסת ישנוגג אסבסט-צמנט.
איכשהו לא התייחסתי לכך כל השנים ורק לאחרונה החלטתי לבדוק לגביו.
ממה שבדקתי מצבו יחסית טוב, ולפי מה שסוקר אסבסט אמר לי מה שדורש טיפול זה לצבוע אותו בצבע אקרילי (דבר שלא נעשה עד עכשיו).
חוץ מטיפול בגג כנדרש,
רציתי לדעת אם עצם זה שהייתי אופציונלית בחשיפה לאסבסט מצריך אותי לעשות בדיקה מסויימת? או להיות מודע לסימנים מחשדים או משהו שכזה?
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גג אסבסט - תגובה
פרופ' חובב נחושתן14/01/2014הסיכוי לכך קטן מאד
הסיכון מעישון לדוגמא גבוה בהרבה אם אתה מעשן שנים רבות
יש לשקול סיטי בקרינה נמוכה לאבחון מוקדם של סרטן ראה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטלקטזות קטנות בבסיסי הריאותהבת של אבא27/12/2013
אבי היקר כבן 80. עשה סיטי+יוד + צילומי רנטגן נוספים.
להלן סיכום לפני שחרור הביתה:
שינויים פיברוטים בבסיסי ריאה שמאלית.
יש הצללה בפסגת ריאה שמאלית
עיבוי פלוירלי קל דו"צ מעט יותר מימין.
לסיום: אטלקטזות קטנות בבסיסי הריאות.
( זוכרת גם שהיה כתוב בפענוח CT===== שתי קשריות בריאה: 2"מ ו - 5 מ"מ )
אציין עליית LDH בשנתיים האחרונות לכן גם בוצע מח עצם וביופסיה
לפני כשבוע טרם קבלנו תוצאות.
האם לאור הממצאים בריאות יש חשש לגידול סרטני?
אבא עישן בצעירותו אבל למעלה מ 30 שנים כבר לא מעשן.
הוא יקר לי מאוד.
לכן אשמח לתשובה.
בכבוד רב ובתודה אמיתית מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטלקטזות קטנות בבסיסי הריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן30/12/2013התשובה די דומה למה שרואים אצל הרבה מעשנים בגידול אבל חשוב מאד לעבור על הסיטי עם רופא שיעבור על הנתונים ויחליט אם יש חשיבות לדוגמא במעקב חוזר בקרוב
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה כל מוחיתחוששת26/12/2013
שלום רב.
ברקע סרטן ריאות סוג NSCLC.
מטופלת בטרסיבה מזה 5 חודשיים שהראתה שיפור משמעותי בריאות ותגובה מצויונת לטרסיבה
-מצב קליני בשיפור ומרקרים בטווח הנורמה.
עברתי MRI ראש שהדגימו גרורות במוח
קיבלתי 10 טיפולים קרינה כל המוח -בלי בפגיעה במצב קליני כמעט.
שמעתי ברגע שמקבלים קרינה כל המוח זרימה התרופה טרסיבה למוח תשתפר
מה הסיבה לך?
האם לפי דעתך טרסיבה יכולה להשפיע ולשפר כפי שקרה בריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה לשאלה זו
חוששת31/12/2013שלום רב
אפשר לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח סי.טיגלי14/12/2013
שלום רב.לאימי נעשה סי.טי עקב שיעול טורדני. והפיענוח כדילקמן:גוש ריקמתי גדול ב rul מימדיו : 5.2*4.8*4.2 ס"מ.
קשרית ב lll
לימפאדנופטיה מסוימת מדיאסטינלית והילרית מימין.
בבקשה אפשר לפרט מה דעתך?? אני מאוד מוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה?
גלי19/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח סי.טי - תגובה
פרופ' חובב נחושתן25/12/2013ממצא כזה מחיב פגישה בהקדם עם רופא מקוה שכבר נפגשתם פעמים רבת דרושה ביופסיה
בהצלחה מצטער על האעחור בתשובה חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלי27/12/2013מודה לך על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורוםחוששת06/12/2013
שלום רב.
האם זה פורום פעיל או סגור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום - תגובה
פרופ' חובב נחושתן09/12/2013פעיל
הייתי חולה קצת ופיגרתי בתשובות אבל אני בהחלט מנסה לענות
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיש וגיריםדינה27/11/2013
שלום,
בעלי התעסק בחיו כמורה. כיום הוא מאובחן כחולה ברונכיאקטזיס ברמה חריפה הוא צריך לעבור ניתוח. אנחנו רוצים לבדוק האם יש קשר למחלה ולגירים שבהם עסק בכל חייו עי בדיקה של סיליקה. היכן ניתן לעשות בדיקה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיש וגירים - תגובה
פרופ' חובב נחושתן09/12/2013בעיה של רופאי ראות ולא קשורה לפורום כאן מצטער חובב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחוןאני24/11/2013
סליחה על הבורות - האם בבדיקת דם רגילה ניתן לאתר תסמינים המעידים על קיום/חשד לסרטן ריאות או שיתכן ואדם חולה חלילה ובדיקות דם תקינות לגמריי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון - תגובה
פרופ' חובב נחושתן14/01/2014זו שאלת השאלות
אין לנו כעת בדיקה מוכחת לנושא זה אחרת היינו עושים אותה כל הזמן
מחפשים בעולם בקדחתנות כזו בדיקה
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT ריאות - הצללה זעירה מוקדיתפרופ' חובב נחושתן18/11/2013
בבדיקת CT נמצאה הצללה זעירה מוקדית (0.5 ס"מ) בצורת זכוכית חלב באספקט אחורי של LLL.
זאת בנוסף למימצאים קודים - קשרית זעירה פיפרית ב RUL, קשרית תת פלאורלית באספקט אחרוי של RUL קשרית זעירה בסדק בינאונתי משאמל
אשמח להסבר תוצאות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לתשובה
ד19/11/2013אשמח לתשובה בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהיוסף08/11/2013
אפשר להמליץ על שמות של פתולוגים מומחי סרטן ריאות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן09/12/2013אני לא עונה על שאלת שמות כאן בפורום
מצטער חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות בריאותmirilav07/11/2013
מבקשת המלצה לרופא מומחה בנושא מחלות ריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות בריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן09/12/2013לא תחום שאנו עוסקים בו בפורום כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סיטי ריאותבת מודאגת01/11/2013
שלום אמא שלי בת 60 מעשנת כבדה מאובחנת במחלת copd מלפני כשנתיים, לאחרונה בשל שיעול וקוצר נשימה הופנתה ל CT ולהלן הממצאים:
הריאות: איוורור הריאות בלתי אחיד על רקע שילוב של שינויים אינטרסטיציאליים ואמפיזמטים עם בועות אמפיזמטיות בגודל ממוצע 10 מ״מ. מודגמים שינויים פיברוטים קלים בשתי הפסגות.
צמוד לגבול העליון של שער הריאה הימנית מוגדש גוש בצפיפות רקמה רכה בלתי סדיר בגודל 27x22 מ״מ. מסביבו שינויים פנוימוניטים קלים. כרגע אין עדות לחסימה של הסימפונות.
בסיכום: תהליך תופס מקום רקמתי צמוד לגבול העליון של שער הריאה הימנית, חשוד לשאת- דרושה ביופסיה בדחיפות.
את זה שמשהו אכן נמצא כאן כבר הבנתי, האם יש חשד לגידול סרטני במילים אחרות?
האם אפשר לדעת אם זה סרטני על סמך תוצאות אלו? האם ניתן להסיק אם זה סרטני ממאיר? או שללא ביופסיה לא ניתן לדעת? אני בלחץ מטורף!!!! בבקשה עזרתכם.
תודה ובשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי????
בת מודאגת26/12/2013למה דילגו עליי????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)