מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהנועה16/03/2015
שלום רב.
בן זוגי בן 47 בריא בד״כ ושומר על תזונה ופעילות ספורטיבית.
לפני 3.5 שנים לערך הפסיק לעשן לאחר כמעט יותר מ 20 שנה בהן עישן.
לפני כשבועיים הרגיש לא טוב..מעין שפעת (צינון, מעט שיעול וללא חום. למשך יומיים גם איבד קצת את הקול) לאחר שבוע השתפר מצב הצינון אך בימים האחרונים הוא התחיל להשתעל (לא חזק ובעיקר בבוקר) שיעול המלווה בליחה. בין היתר התחילו כאבים/לחצים באזור החזה ובצד השמאלי של הגב. ללא חום! יצוין שהשיעול אינו חזק והוא ישן בלילה רצוף אך עדיין חש חולשה ועייפות.
היום ניגש לרופאת משפחה ששמעה ציפצופים/חרחורים ואף סתום (צינון) ושלחה אותו לצילום ריאות שם נכתב ״הצללה בבסיס הריאה השמאלית״ מעבר לכך לא נרשם דבר.
הרופאה קבעה שמדובר בדלקת ריאות ונתנה לו טיפול של רוקסו ואוגמנטין. האוגמנטין ניתן במינון נמוך.
מה משמעות הממצא ״הצללה״? האם ניתן לדעת בבירור שמדובר בדלקת במובחן מגידול למשל? קראתי באינטרנט שהצללה כאמור יכולה להיות גם גידול?
האם הטיפול שניתן לו הוא מספיק בנסיבות אלה? האם יש בדיקות נוספות שרצוי שיעשה?
מאחר ומכרה טובה שלי נפטרה מסרטן הריאות אני מאוד חרדה וחוששת לבן זוגי. ומקריאה ברשת אני מבינה שסכנת סרטן הריאות קיימת גם אם האדם הפסיק לעשן.
אשמח אם תשיב לשאלתי כי אני מאוד לחוצה מהמצב.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן02/04/2015הצללה אומרת שכנראה אין גוש מוצק ולכן סיכוי סביר שמדובר פשוט בדלקת ראות
אם בכל זאת את דואגת ואפשר להבין מדוע
ניתן בהחלט לבצע סיטי עם קרינה נמוכה לחזה אבל לא כעת כי אם בעוד נאמר 6 שבועות
לאחר שיתאושש מדלקת הראות
אם לא מתאושש תקופה כדאי לשקול זאת קודם
כאמור הסיכוי הסביר ביותר שלא מדובר בסרטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול- דבר נוסףעדי08/03/2015
בהמשך לשאלתי הקודמת, חשוב לציין כי במשך השנתיים הכאב אינו עקבי. הוא בא והולך ש לעיתים נעלם לימים ואף חודשים. האם עובשה זו מחזקת או מחלישה נוכחות של גידול או תהליך כלשהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול- דבר נוסף - תגובה
פרופ' חובב נחושתן02/04/2015כאב מגידול סרטני כמעט תמיד עקבי וגדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים נוספים לחולת סרטן ריאותרונן03/03/2015
אמי חולה בסרטן ריאות אדנוקרצינומה כשנה. היא שלילית ל EGFR ו ALK. בתחילה הטיפול הכימוטרפי הפחית את הגידול המקורי כמעט לגמרה מ 11 ס"מ ל 1.5. לפני כ3 שבועות התגלו גרורות במוח שפגעו בתנועה ביד ורגל שמאל (תוך כדי טיפול כימוטרפי שלא עבד). שטופלו בקרינה כשבועיים (10 טיפולים). אמי חזקה, למרות הגידול בריאה שחזר לחצי גודלו המקורי, נושמת טוב, אוכלת טוב וחזקה מנטלית. אבל הרופאה בכל זאת שלחה אותה הביתה. ללא המשך טיפול.
שאלתי היא: בכל מקור אינטרנטי אפשרי ראיתי שכל מטופל עובר רשימה ארוכה של תרופות ונסיונות עד ששום דבר לא עובד. על פניו נראה שמה שניסו היה כימוטרפיה פעם אחת שעבדה וכמה חודשים לאחר מכן פעם שניה, שלא עבדה וזהו.
איפה הנסיונות בביולוגיות? (למרות שלא אמורות להתאים לפעמים עוזר) איפה חשיבה מחוץ לקופסא?.
הרופא אומרת שקיטרודה לפי דעתה מסוכן מאוד. אז מה כן? כלום?
אני מתקשה להבין את הגישה של לשבת ולחכות למוות כטיפול רפואי. ברור שמרפא לא יהיה אבל מי יודע אולי זה יתן עוד שנה עוד שנתיים.
יש לי הרגשה חזקה שמוותרים פה מאוד מאוד בקלות.
מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים נוספים לחולת סרטן ריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן02/04/2015מצטער שאני עונה מאוחר היו לי גם בעיות משפחתיות משלי ...
כדאי לראות את החולה וכן את האמצעים של המשפחה
צריך לזכור שברפואה לפעמים האויב של הטוב הוא הכי טוב
טיפול שנראה מצוין בתיאוריה יכול לגרום לסיבוך
יחד עם זאת אני מודה שאני לא על סמך ניסויים רנדומלים
נותן לפעמים טיפולים נוספים
אני חושב שצריך למצוא רופא שיסביר היטב את מהלך המחשבה
אין כאן אמת אחת אבל אנו נזהרים מאד מלסבך אנשים
אבל אם המצב הקליני עוד טוב יחסית אפשר לשקול למשל צירוף לנסוי שבו אם יש מוטציה
ב KRAS נותנים תרופה לא כמותרפית
הניסוי נערך במספר מרכזים בארץ כולל מאיר באר שבע הדסה ועוד ( לא זוכר את כל הרשימה)
קיטרודה יכולה להיות מסוכנת אצל חולים עם מחלות אוטואימוניות לרוב החוליםנסבלת טוב אבל מחירה נושק לשמים ולכן יש לנסות לעשות בירור לפני הבחירה שלה
חובב
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nintedanib לסרטן ריאותשאלה25/02/2015
עבור חולה סרטן ריאות מסוג אנדוקרצינומה האם nintedanib יכול להועיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nintedanib לסרטן ריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן28/02/2015יכול להועיל אבל נבדק בתנאים מסוימים
ביחוד הועיל לחולי אדנוקרצינומה בקו שני שהתקדמו יחסית מהיר
בטיפול הכמותרפי הראשון בשלוב עם טקסוטר
יכול לעזור גם לאחרים צריך לדבר עם הרופא המטפל
על כמה יכול לעזור ומה המחיר לשימוש בתרופה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפרופ'
שאלה01/03/2015האם התרופה הביולוגית הזו נחייבת להילקח בצירוף עם הכימו טקסוטר? או אפשרית כטיפול בודד? האם היא כמו האירסה המדוברת? או שהיא רק כטיפול תחזוקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנוקרצינומה ריאותסופי21/02/2015
שלום רב,
אבא שלי בן 82 לפני כ3 חודשים נמצא
adenocarcinoma ;non small cell lung carcinom - ללא גרורות.
התחיל טיפול בהקרות (קיבל 35 טיפולים)... לאחר טיפול 10 היתחיל שיעול נוראי לא יכול לישון בלילה מרגיש דפיקות לב מהירות, חוטי דם בלכה ואפילו חתיכות עם דם בלכה...
רציתי לדעת האם זה תופעות לוואי או שיש לו משו חריג.
בנוסף רופא ממליץ להתחיל טיפול כימותרפי למרות שאין גרורות ואני לא יודעת מה לעשות .
יש לציין לאבא יש אי ספיקות בכליות, עבר התקף לב רציתי לדעת מה אפשר לעשות במצב הזה....
ועוד משו... אבא צריך לעשות בדיקה mri גב וראש איך ללא חומר ניגודי (עקב הכליות) האם תוצאות של בדיקות יתנו תמונה מספיק טובה כדי לראות אם יש גרורות...
תודה מראש,
סופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנוקרצינומה ריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן28/02/2015אלו תופעות לוואי קשות שחייבים לדון עם רופא מטפל
כמותרפיה ניתנת שכן יכולה לשפר תוצאות הקרנה
אבל צריך לשקול היטב מתן כמותרפיה לפי מצבו הכללי של החולה
ולהזהר מאד עם כמותרפיות שעלולות לפגוע בכליות
יש כאלו שהן פחות קשות
על הכל חייבים לדון בהקדם עם רופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיטרודה שאלהשאלה07/01/2015
שלום אבי בן 59 חולה בסרטן ריאה שלב 4 מסוג תאים לא קטנים אנדוקרצינומה גודל 6 ס"מ בריאה שמאל ועוד מס' נק' של מ"מ באותה הריאה עם מוטציה EGFR.
טופל בעבר באירסה שעזרה לו למשך 5 שנים. לאחר מכן באפיטיניב שכשל.לאחר מכן בקרבופלטין+אלימטה אשר לא כ"כ היה יעיל - הממצא הגדול לא גדל והממצאים הקטנים גדלו במקצת והאונקולוג החליף השבוע לטיפול בטקסוטר. עבר טיפול 1. יקבל אחת לשבוע.
ברצוננו לדעת האם הטיפול בקיטרודה יכול לסייע במצבו של אבי?אנחנו מוכנים לקנות את הקיטרודה באופן פרטי.או לחילופין ישנה תרופה אחרת שיכולה לסייע? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיטרודה שאלה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן05/02/2015קיטרודה יעילה בחלק מחולי סרטן הראה אך לא בכולם
מנסים לחפש סמנים כדי שניתן יהיה לבחור את החולים המתאימים
כגון צביעה ל אPDL1
ניתן לדון בכך עם הרופא המטפל שיסביר יתרונות וחסרונות
של גישה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה כרונית לגג אסבסט שבור?חנה03/01/2015
ראשית תודה לפרופ' נחושתן בנוגע לתשובתו לשאלתי הקודמת בעניין חשיפה בעת פירוק גג אסבסט. בעקבות אותו אירוע הבנתי כי עיקר הסיכון הוא בחשיפה כרונית לסיבי אסבסט, מה שמוביל אותי לשאלה הבאה שמאוד מדאיגה אותי: גג האסבסט שפורק לפני היה שבור בחלקו בטרם פורק. הוא ניצב על משטח שמוקם בין שתי המרפסות שלי, באותה קומה של רצפת המרפסות שלי. כלומר, הגג היה בגובה של הרצפה שלהן ובין שתיהן (ראו בצילומים המצורפים). ולהמחשה - כשהוצאתי רגל מהסורג של המרפסת היא נגעה בגג האסבט. שיטחו היה כ 4 מטר על כמטר וחצי. העניין הוא שכשליש מרוחבו, עוד לפני שפורק, היה שבור ולא שלם כלומר לפחות ארבעה מהגלילים היו שבורים וסדוקים בסיומת, בקצוות שלהם. כשפניתי בשעתו למשרד לאיכות הסביבה נאמר לי שרק אם מעל שליש מהגג שבור יש חובה להסירו ועל כן לא פניתי לבעל הדירה בעניין. כי סברתי לתומי שאם החוק אינו מחייב להסיר אסבסט ששליש ממנו שבור, כנראה זה לא מסוכן. ואולם, בדיעבד אני חושבת שהייתי נתונה למעשה בחשיפה כרונית לסיבי אסבסט שנפלטו מהשברים במשך שנות מגורי בדירה - 4 שנים! יתרה מזאת, במשך כל חודשי הקיץ לאורך שנות מגורי בדירה נהגתי להשאיר את דלת המרפסת שהיא דלת הזזה רחבה, פתוחה לרווחה כשאני צמודה למרפסת וכמעט בתוכה, קרי, רק שולחן העבודה חצץ ביני לבינה והכל פתוח. היו ערבים בהם נהגתי לעבוד ממש במרפסת ומותר לציין שטיאטאתי אותה מדי פעם. לאור כל זאת אני מאוד חוששת. האם חשיפה כזו גרמה לי לנזק בלתי הפיך, גם אם מדובר בנזק שייתן אותותיו בעוד למעלה מעשור? אודה על תשובתכם כי אני מאוד מודאגת. מצ"ב תצלום של הגג (בתצלום השברים בולטים בעיקר בסיומת שבקצה ה"גליל" הראשון, השישי, השמיני והתשיעי מימין. ניתן להגדיל את התצלום בקלות רבה, באמצעות cut ו paset של התצלום לכל מסמך פתוח) ובהמשך תצלומים של המרפסות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תצלום של הגג
חנה03/01/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתצלום המרפסת השניה
חנה03/01/2015זהו תצלום שלה המרפסת שהיתה פתוחה בחודשי הקיץ וצמוד לדלת ההזה עמדת עבודתי על המחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמדת העבודה הצמודה למרפסת
חנה03/01/2015ניתן לראות בתצלום את מסך המחשב שמולו אני עובדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתצלום עמדת העבודה והמרפסת הצמודה לה
חנה03/01/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורסופי29/12/2014
שלום רב,
אבא שלי בן 82 חולה מאוד! במעקב רופא ריאות עם copd-gold stage 3. בוצע pet ct עם גוש קולט בריאה, חוליות t3-4 איבוד רווח. בוצע ביאופסיה של הגוש - נמצא
adenocarcinoma ;non small cell lung carcinoma
יש לציין לאבא יש אי ספיקות בכליות, עבר התקף לב רציתי לדעת מה אפשר לעשות במצב הזה....
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
פרופ' חובב נחושתן29/12/2014צריך לגשת לרופא ולראות אם אפשר לטפל בהקרנה או בכמותרפיה במינון מאד נמוך
למשל כמותרפיה מהפה וכן אם לעשות בירור מולקולרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לאזבסט - מזותלמיהיוחנן27/12/2014
לאחרונה בעקבות כתבת טלויזיה בנושא אזבסט נזכרתי שבהיותי חייל שמרתי בבוטקה של ש.ג עשוייה מאזבסט במשך חודשיים במשמרות של 4 שעות ובאחד הפעמים קיבלתי קריזה ושברתי קיר האזבסט של הבוטקה עם פטיש. מאז עברו כמעט 42 שנים לא היה לי בתקופה זו שום הסטוריה של ממאירויות. מחיפושים באינטרנט מצאתי שגם חשיפות קצרות מסוכנות והמחלה יכולה להופיע גם אחרי 50 שנים וגם מי שחוסן לפוליו בשנות ה50 בסיכון ואני לחוץ מאד. אודה מאד לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לאזבסט - מזותלמיה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן29/12/2014הסיכוי לגידול קיים אבל קטן מאד
לצין כי האסבסט בו שמרת הינו כבר בעצם תערובת של בטון עם משהו כמו עשרים אחוז אסבסט שיוצר כנראה במפעל בנהריה
ולכן הסיכוי שמפעם אחת יהיה גידול קטן מאד
לצין כי שוחחתי עם חברי מושב בהרי יהודה
חתכו עם מסורים גגות אסבסט ללא מודעות
בינתים הגידולים מסוג מזותליומה נדירים מאד אצלם
לכן לא הייתי ממליץ שוב על קריזה
אבל הסיכוי לגידול בהתחשב בכך שהיה אירוע חד פעמי עם קיר שרק
חלקו מאסבסט ממש נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סרטן ריאותאביה23/12/2014
מצאו לי מים בריאה הימנית עשו לי בדיקות רבות סי.טי רנטגן דם עשו לי נקז ובדקו את הנוזל ועוד בדיקות ולא מצאו את הסיבה למים.נשלחתי למכון ריאות עשו לי בדיקה אנדוסקופית ושלחו לביופסה באנדוסקופיה אמרו לי שמצאו תאים לבנים על סף מוגלה כנראה זהום הפיופסיה נערכה לפני שבועיים עדין לא קבלתי תוצאות האם זה יכול להיות סרטן? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם סרטן ריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן29/12/2014מקוה מאד כי מדובר רק בזיהום
בכל מקרה אפשר בהמשך לשקול בירור מעמיק יותר
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת מחשפתי לאבק האסבסטפרופ' חובב נחושתן17/12/2014
שלום רב,
אני גרה בדירה אליה מחוברות שתי מרפסות באותו צד כאשר ביניהן מפריד גג של מרפסת סגורה של השכנים שמתחתי. זהו גג אסבסט. היום לתדהמתי התעוררתי למשמע קולות של פועל שנשלח על ידי בעל הדירה שמתחתי להסיר את גג האסבסט. הפועל לא ידע מה הוא עושה ורק ציית להנחיות של בעל הבית. הוא קדח ופירק ועשה את כל הפעולות האסורות כאשר פועלים עם אסבסט. לא הסיר אתו כמקשה אחת אלא חלקים חלקים בצורה חובבנית בניגוד להנחיות. מעבר להבט המשפטי, אני מוטרדת מחשפתי לאבק האסבסט, במיוחד כי בטרם ידעתי במה מודבר, התקרבתי אליו והייתי ממש במקום בו פירק את האסבסט (אולי מקסימום מרחק של 30 ס"מ). ברגע שהבנתי במה מדובר מיד נכנסתי הביתה וסגרתי את דלת המרפסת אך בכל זאת נחשפתי לכמה דקות בעת ביצע את מלאכתו. בהמשך ישבתי כ 80 ס"מ מדלת המרפסת במשך כשעתיים - למרות שהיתה סגורה - זן דלת הזזה ובדיעבד הבחנתי כי היא לא היתה סגורה עד הסןף כשהוא עבד ממש בצמוד למרפסת. עוד אוסיף כי בעל הדירה של גג האסבסט שלח את אותו פועל לנקות לי את המרפסות כשהוא היה עם אותם בגדים וכפפות בהם עבד וכך הסתובב לי בדירה במשך כמה דקות ונגע לי בכמה אינסטרומנטים וידיות ואולי היה עליו אבק אסבסט שהתפזר בדירתי?. בנוסף, בעת שניקה את המרפסות נאלצתי לצאת לתת לו הנחיות.ממה שידוע לי על אסבסט, השפעותיו מופיעות במקרים רבים רק כעבור כ-20 שנה אך מי רוצה גם עוד 20 שנה לחטוף נזק בלתי הפיך? ברצוני לדעת האם לאור כל המתואר לעיל נחשפתי לסיבי אסבסט שיסבו לי נזק גם בעוד 20 שנה? זאת ועוד: עמדת המחשב שלי עליו אני עובדת במהלך שעות רבות צמודה לדלת ההזזה של המרפסת שאמנם סגורה אך לא אוטמת הרמטית. האם אני יכולה לשבת כך מול המחשב - כי למרות שניקו את המרפסות הגג שצמוד להן נראה לי מלא אבק ואותו לא ניקו? אודה מאוד על תשובתיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לאסבסט - תגובה
פרופ' חובב נחושתן29/12/2014שוב כמו שכתבתי למעלה הסיכוי לגידול נמוך יחסית שכן לא מדובר על מאה אחוז אסבסט ועל חשיפה חד פעמית
יחד עם זה ברור שהפעולה של הפועל היתה חסרת אחריות והוא ודאי בדרגת סיכון גבוהה בהרבה ממך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לגידוליפית07/12/2014
שלום,
לפני כחודשיים אמי כבת 54 מעשנת כ30 שנה החלה להרגיש לא טוב הרגישה התקררות .
פנתה לרופאת משפחה תיארה לה את ההרגשה שמרגישה מקוררת
בדקה אותה וטענה שיש לה ברוכית
נתתה טיפול אנטיביוטי וצילום ריאות
הצילום הראה שיש דלקת ריאות ללא חום, ונתתה לה שתי סוגי אנטיביוטיקה
זינט וזיטו והפניה לרופאת ריאות ..
חשוב לציין שבכל הזמן שלקחה את האנטיביוטיקה לא היה שיפור
היו מקרים של ליחה עם דם , וירידה במשקל סדר גודל של 7-8 קילו בחודשיים ויציאות מרובות.
הרופאת ריאות הביאה סוג אחר של אנטיביוטיקה מקבוצה אחרת ושלחה לצילום חוזר לאחר הטיפול.
בתוצאות הצילום מופיע דבר חדש שלא היה בצילום הקודם
תהליך פוקלי במדיאסטינום באזור השער הימני ב-4.5 ס"מ
נפח ריאתי מוגבר עם BullisEmphisema
האם יש חשש לגידול?
חשוב לציין שסבתא שלי נפטרה מסרטן ריאות בגיל צעיר מאוד
בבקשה את עזרתך..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינתי שבנוסף היא חולת COPD
יפית08/12/2014ונשלחה לסיטי עם יוד .. בשבוע הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש לגידול - תגובה
פרופ' חובב נחושתן29/12/2014מצטער על תשובה מאוחרת
לפי כל הסיפור הייתי כמובן שולח לסיטי להמשך בירור יותר מעמיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ctשירה27/11/2014
שלום רב
רציתי לשאול מה זה אומר: לא הודגמו תסנינים אלוויאולרים או גושים סולידיים בשתי הריאות.
וגם-ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי. ללא עדות להגדלת קישוריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי השחי
ובאופן כללי על בדיקות מה פירוש ״ הודגמו״ ו-״ לא הודגמו״?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ct - תגובה
פרופ' חובב נחושתן27/11/2014לא הודגמו סימן שאין בעיה והמצב טוב
פשוט לא ראו אותם ולכן כותבים לא הודגמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש פרופסור שמתמחה בסרטן ריאותאבי18/11/2014
לאבא שלי גילו סרטן ריאות מסוג התאים הקטנים לפניי כשלושה חודשים, הוא עובר טיפולי כימוטרפיה+הקרנות ובעוד כשבוע יעשו לו צילום לבדיקת ההשפעה של ההליך על הגידול. אנו מחפשים פרופסור לקבלת יעוץ לאחר קבלת התשובות. אודה לעזרה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפש פרופסור שמתמחה בסרטן ריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן27/11/2014לא חשוב התואר פרופסור או דוקטור
צריך רופא שמטפל הרבה בסרטן ראות ועמו לעבור על החומר
נקווה לטוב
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא סרטן ריאהשוקי11/11/2014
חמי בן 83. אובחן עם גידול בריאה עם גרורות בכבד, צוואר, מח עצם, חוליה ועוד.
על מנת להחליט על דרך הטיפול בוצעה ביופסיה מהריאה דרך הוושט אולם התוצאה לא היתה חד משמעית על מנת להחליט על דרך הטיפול. הוחלט לבצע ביופסיה נוספת מסוג אחר. מכיוון שלוקח פלביקס יש לחכות לפחות שבוע אחרי הפסקת התרופה ואז עוד כשבוע עד 10 ימים לתוצאות. בסך הכל יותר מחודש מאז ההחלטה על הביופסיה הראשונה.
בינתיים המצב הבריאותי מתדרדר מיום ליום ואנו חוששים שאי אפשר לחכות עכשיו עוד שבועיים עד שתהיינה תוצאות ויחליטו איזה טיפול להתחיל.
השאלה שלי היא האם אפשר להתחיל טיפול מייד ובמקביל לטיפול להמשיך בתכנית של הביופסיה כמתוכנן. אנחנו חושבים שכל יום חשוב עכשיו ויתכן ועוד מעט יהיה מאוחר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא סרטן ריאה - תגובה
פרופ' חובב נחושתן27/11/2014מצטער שלא עניתי קודם
מקוה שאתם כבר בטיפולים
במצב כזה אפשר לפעמים לפנות לאונקולוג להתחלת דיון לפני מתן הטיפול
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שוקי30/11/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)