קרע במיניסקוס וקרע מלא של ה-ACL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע במיניסקוס וקרע מלא של ה-ACL
    דני
    06/07/2011

הי
    עקב פציעת ספורט בברך אובחן אצלי בעזרת MRI קרע מלא של ה ACL וכן קרע של המיניסקוס המדיאלי.
    האורתופד המליץ לי לבצע קודם כל ארטרוסקופיה כדי להוציא את החלק הקרוע של המיניסקוס ורק לאחר שיקום הברך (שלושה חודשים) לבוא ולבצע שיחזור רצועה (זאת מכיוון שברצוני לחזור לפעילות ספורטיבית).
    אני הבנתי מקריאה שניתן לבצע בניתוח אחד גם הוצאה של החלק הקרוע של המיניסקוס וגם שיחזור רצועה.
    שאלתי:
    האם לא כדי כבר לבצע את שני הניתוחים ביחד? שכן הטראומה שהברך עוברת בשל הניתוח הראשון ושיקום ראשוני ואז עוד טראומה ושיקום שני קשה יותר, ניראים לי יותר טראומתים לברך (וגם לי) מאשר ניתוח אחד ושיקום ארוך אחד.
    האם יש המלצה לכן או לכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רק ליתר דיוק

דני
    06/07/2011

הקרע במניסקוס הוא קרע רדיאלי בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס וקרע מלא של ה-ACL - תגובה

ד''ר יוני ירום
    07/07/2011

אכן הייתי חושב שכדאי לבצע את שניהם באחד
    למרות זאת יש תלות בזמן - אם מנתחים תוך שלשה ימים אפשרי ואחר כך צריך לחכות יותר מחודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו