פרק הירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרק הירך
    דני
    14/08/2011

שלום רב, אני גבר בן 44. בריא בד"כ. משקל 70 גובה 1.80

לפני שנתיים, לאחר עליה של כ 20 קומות ברגל הרגשתי כאבים בתוך פרק הירך הימני
    וגם לאורך הירך עד הברך והכאב נמשך במשך שבועות ואף צלעתי.
    בבדיקה של אורטופד ספורט לפני שנתיים הוא הסתכל על צילומי אגן כולל FROG ובדק אותי ביסודיות ואבחן זאת כך - FAI - CAM TYPE RT >lt HIPS SUSP TEAR OF LABRUM SUSP ANTERIOR SUPERIOR ACETABULAR LABRAL TEAR
    בצילומי אגן BUMP מעל לצוואר וראש הפמור המעוות את הצוואר ויוצר CAM יותר מימין מאשר משמאל ושיש ככל הנראה קרע בלברום.
    אורטופד בכיר אחר אבחן זאת כ PISTOL GRIP DEFROMITY עם כנראה קרע בלברום אבל אמר שאין עדיין שחיקה משמעותית של המפרק ( אין אוסתיאורטריטיס ) ושזה מה שהכי חשוב. היות ולא רציתי להביא בחשבון ניתוח לא ביצעתי בדיקות נוספות כמו MRA.

מאז כשנתיים נמנע מפעילות כמו עליית מדרגות או ספורט היות וזה גורם לכאבים אבל כן מצליח ללכת כמה פעמים בשבוע כ 20 דקות הליכה של 4קמש ולעלות קומה ברגל
    וא זאין כאבים.
    שלשום הלכתי לבחור כסא למשרד וכורסאות. היות וזאת חנות ענקית מצאתי את עצמי
    חצי שעה מתיישב וקם מכסאות ובודק סהכ אולי 40 פעם. בעקבות זאת החל כאב במפרק הירך ובעצם ולראשונה מזה שנתיים אני עם כאבים חזקים יותר ואף צולע.
    ברצוני לשאול
    האם במצב פעילות כמו ישיבה וקימה מכסא כ 40 פעם יכולה לגרום לקרע חזק יותר בלברום כך שלעולם לא אוכל לשוב וללכת הליכות של כ 20 דקות בלי כאב?
    האם קרע לברלי בירך יכול להביא למצב של נכות עם כאב תמידי ומצב שבו לא ניתו לעלות מדרגות או ללכת קצת בקניון בלי כאבים? עד כמה זה יכול להדרדר?
    הרי רופא אחד אמר שלברום זה לא משמעותי אלא אם יש אוסטאורתריטיס ואין לי ולכן זה לא מטריד אותו אבל השני ( הצעיר יותר ) אמר שלברום יכול לגרום לנכות.
    מה לעשות? יש פעילות מתאימה להחלמה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרק הירך

הוספת תגובה

• פרק הירך - תגובה

ד''ר יוני ירום
    17/08/2011

התשובה היא כן - פעילות כמתואר יכולה לגרום לכאב
    אין ברירה אלא לבצע MRA -MRI ARTHROGRAM על מנת לדעת מה מידת הנזק
    הבדיקה ללא קרינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו