מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה משבר בשורש כף היד.בת שבע06/09/2011
שלום רב,
אני בחורה בריאה לחלוטין, בת 25.
לפני כחודש וחצי נפלתי על ידי ופרקתי+שברתי את שורש כף יד ימן (ידי הפעילה יותר). לאחר רדוקציה גובסתי בידי למשך 6 משבועות בהן יחסית הזזתי אצבעות והשתדלתי לתפעל את היד בזהירות מקסימאלית.
לפני 4 ימים הורידו לי את הגבס ומאז אני לא מצליחה בכלל מלבד הזזת אצבעות, להשתמש ביד בכל הקשור לתנועות סיבוביות, הכל מתוח מידי ולא מתאפשרת גמישות כלל בכל הקשור להרמה/הורדה של הפרק.
הייתי היום בפיזיותרפיה ושם המטפל אמר לי שבגילי (גיל שבו פעילים מאוד) אני כבר אמורה להיות במצב הרבה יותר טוב ביד (ושפציעה כזו אופיינית יותרלאנשים מאוד מבוגרים) וצריך לבדוק מדוע היד עדיין לא משוחררת.
יש לציין שלפי כל הצילומים והמעקבים האורתופד אומר שהעצם והכל במקום וזה נראה טוב. כמו כן, היד נראית טוב וללא כל עיוות או שינוי. אבל אני פשוט לא מצליחה לסובב ואפילו להרים בחצי סנטימטר את המפרק, אני אפילו לא מגיעה לרמת כאב כיוון שבכלל בלתי אפשרי כביכול-לנסות לעשות פעולה כזו.
האם זה נשמע לך הגיוני שלאחר 4-7 ימים היד כבר יכולה להגיע לתנועות סיבוביות?
השבר הזה שכיח בקרב צעירי.
מה לדעתך שלבי החלמה והזמן הנדרש לחזרה לפעילות רגילה של היד? אם בכלל ניתן לחזור לפעילות רגילהץ
לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה משבר בשורש כף היד. - תגובה
ד''ר יוני ירום06/09/2011אכן בעייה - 6 שבועות בגבס ידרוש הרבה זמן החלמה
פיסיותרפיה היא המפתח והמון תרגול וכל זאת בתנאי שהרדוקציה היתה טובה
צפי ל6 שבועות לפחות של טיפול ותרגול וקווי לטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)