מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה בברך ותוצאותMRIרקפת21/09/2011
ד"ר שלום,לאחר סיבוב הברך בעת ריקודים נשלחתי ל-MRI
קיבלתי תשובות MRI ואני מאוד מודאגת מה ההשלכות של זה על הריקודים שלי והכאבים ואי היכולת שלי כרגע לדרוך, אשמח על חוות דעתך:
של ברך שמאל MRI להלן ממצאי בדיקת
עם דיכוי שומן במישור T2 עם דיכוי שומן במישור הסגיטלי, בתהודת P.D הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות
. ACL- בחתכים אלכסוניים מכוונים לרצועת ה PD במישור אקסיאלי , ובסדרת DESS , הקורונלי
התוויה קלינית: מעקב אחר חבלה.
ממצאים:
באספקט האחורי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם פגם לכל עובי הסחוס בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי
(חתך קורונלי 17 סדרה 4) ובקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 20 סדרה 3) עם בצקת לשדית מינימלית
תת-קורטיקלית בסמוך.
מודגמים אותות חריגים מלשד הדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור והדיאפיזה הפרוקסימלית של הטיביה
והפיבולהייתכן כביטוי להיפרפלזיה של לשד העצם ההמטופויאטי- כנראה משנית למשקל יתר- דרושה קורלציה קלינית.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
מודגם אות חריג אלכסוני במרכז גוף המנסיקוס המדיאלי המגיע קרוב מאוד אל המשטח הפירקי התחתון, לא ניתן לשלול בוודאות קרע.
המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
לסיכום: כמתואר.
שאלתי היא: אני כחודש וחצי אחרי הפגיעה, קיבלתי זריקת סטרואידים למפרק להפחתת הבצקת אולם הכאבים לא פסקו ומתקשה ליישר את הברך. מה השלכות הפגיעה בסחוס והאם אכן המיניסקוס בסדר?
תודה,רקפת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בברך ותוצאותMRI - תגובה
ד''ר יוני ירום21/09/2011עושה רושם שהנזק הינו אכן במניסקוס ובאופן יותר ודאי בסחוס של הראש של הפמור הצידי
זה די בלגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בברך, מה הלאה, ד"ר?
רקפת22/09/2011תודה ד"ר ירום,
מה בכל זאת הטיפול המומלץ? כרגע אני אחרי זריקת סטרואידים, מנוחה, קב ימין ופיזיוטרפיה. הכאבים הם בעיקר ביישור ובכיפוף תחת עומס (כמו במדרגות או בכריעה), האם מותר לי לנסות ללכת ברגל מעט? האם לשים ברכית? כי נאמר לי שזה לוכד את הבצקת והנוזלים. אני מרגישה שהברך חלשה מאוד ולפעמים כאילו קורסת לי בהליכה מאומצת. האם יש סיכוי שאצטרך התערבות כירורגית בהמשך? האם יש צורך לבצע ביקורת אצל אורטופד מומחה ברכיים/רפואת ספורט? אציין שעד הפגיעה רקדתי המון ריקודי עם ועכשו לא יודעת מתי אוכל לחזור לזה אם בכלל.
תודה על חוות דעתך ושנה טובה,
רקפת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בברך, מה הלאה, ד"ר? - תגובה
ד''ר יוני ירום25/09/2011קודם כל - כן כדאי לבקר מומחה ברך
בנוסף פיסיותרפיה וחיזוקים יעזרו הרבה
ברכית - אם מועיל - למה לא?
כן , יש סיכון שתאךצי לניתוח נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, שאלה נוספת שמטרידה אותי
רקפת26/09/2011תודה ד"ר,
רציתי לשאול משהו נוסף שמטריד אותי. במכתב סיכום MRI כתב הרדיולוג שמאחר ויש ממצאים בשני צידי הברך (גם החיצוני וגם הפנימי), לא נראה לו ששניהם נגרמו בגלל הפגיעה (אזכיר לך: עשיתי תנועה סיבובית חזקה עם הברך תוך כדי נחיתה),
האורטופד שבדק (מומחה ברך ורפואת ספורט) דווקא קבע שכן שני הממצאים טריים והנזק בסחוס קרה כתוצאה מהפגיעה ולא כתוצאה משחיקה ממושכת (שכן הייתה בצקת), לגבי המיניסקוס המידאלי הוא התלבט מאוד מפני שראה בצילום שיש אי רציפות ובצקת אבל לא בטוח שזה קרע ובסוף קבע שאין קרע, אבל, עכשו אחרי 6 שבועות מה שבעיקר כואב לי מאוד (וכאב לי מרגע הפגיעה ביותר) זה הצד הפנימי של הברך.
האם ייתכן פגיעה במיניסקוס שהיא לא קרע? מה עושים אם אין החלטה וודאית לגבי קרע במיניסקוס ובכל זאת כואב לי שם מאוד? האם יש צורך לבצע ארתרוסקופיה?
תודה שוב ד"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, שאלה נוספת שמטרידה אותי - תגובה
ד''ר יוני ירום27/09/2011שאלה ארוכה ותגובה קצרה - כנראה שנגיע בסוף לארתרוסקופיה ואולי כדאי מוקדם מאשר מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה חשובה מאוד
רקפת26/09/2011האם מותר לי ללכת ברגל??? אני רגילה ללכת 7 ק"מ ביום כ-3-4 פעמים בשבוע, ניסיתי אתמול וכאב לי אבל כאב נסבל שחלף במנוחה. האם לחזור לספורט? או שזה יכול לגרום לנזק? תודה שוב,רקפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה חשובה מאוד - תגובה
ד''ר יוני ירום27/09/2011תנסי לעשות פעילות מתוך תחושת הכאב - עד שמופיע - קצת בפנים אבל לא עד שנהיה מעיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)