מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע acl , מיניסקוסמתן25/09/2011
שלום לברכה...חיפשתי את הפורום המתאים לבעיות שכאלה ומצאתי לנכון את הפורום הזה
שמי מתן, אני בן 21 ,השתחררתי לפני כ חודשיים...
כמתנת שחרור עשיתי תנועה לא נכונה בברך וקיפלתי אותה פנימה
לאחר בדיקת mri שבידי כרגע קיבלתי תוצאות של :
קרע acl
קרע בקרן האחורית של המיניסקוס הצדדי
בצקת מח העצם-bone bruise
טנדינוזיס של גיד הפטלרי
מוקד נזק תת כונדרלי כמוזכר בlfc לקורלציה רנטגנית
שאלות:
1) מלבד לקרע ברצועה הצולבת הקדמית, והקרע במיניסקוס , האם תוכלו לפרש לי את שאר הממצאים
2) אחרי התדיינות עם 2 אורטופדים נוצר אצלי בראש חילוקי דעות
א)האחד אומר לעשות 2 ניתוחים קודם מיניסקוס ואחרי זה רצועות בהפרשים של חודשים על מנת לתת לברך להתאחות כמו שצריך
ב)השני טוען שיש לעשות את הניתוח ביחד וזה מבוצע במכה אחת באותן תוצאות
אשמח לדעה אובייקטיבית בנושא
3) מה מומלץ בניתוח כזה הרדמה מקומית או מלאה?יש הרבה שאומרים שהרדמה מלאה מאוד מסוכנת וניתן לא לקום ממנה....
4) תהליך ההחלמה אחרי ניתוח שכזה הוא ארוך? אני אחזור לפעילות ספורטיבית מלאה( ריצה וכדמ)
5) מהן תופעות הלוואי שצפויות?
אני לפני אורטוסקופיה בכתף לשחזור גידים , ומאוד חשוב לי לקדם קודם כל את הברך ואני אשמח באמת לחוות דעת נרחבת עקב מצבי הנוכחי
תודה רבה למשיבים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע acl , מיניסקוס - תגובה
ד''ר יוני ירום25/09/2011מלא שאלות כרימון
1. נוסף למצוין יש לך דלקת כרונית בגיד הפיקה וכן נזק סחוסי קל בפיקה עצמה
2. אם עושים את הניתוח - שניים במכה אחת עדיף
3. עדיף הרדמה מקומית אבל זה תלוי במנתח ובמרדים
4. זמן החלמה 5-6 חודשים לפעילות מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש השנה קרב...
מתן25/09/2011ואני מלא שאלות כרימון:)
הנזק לגיד ולסחוס הפיקה הוא דורש גם טיפול או שהוא דורש מנוחה ופיזותרפיה?
החלמה מכזה מפגע היא ריאלית הוא שלא חוזרים לתפוקה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)