פגיעת ברך וקרע במיניסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעת ברך וקרע במיניסקוס
    רונית
    25/11/2011

שלום ד"ר שוב אני עם הריקודי עם...
    מזכירה לך:
    אני בת 42 רוקדת המון ריקודי עם לפני 3 חודשים נחתתי לא טוב בזמן ריקוד והברך הסתובבה לי בעוצמה רבה, שמעתי "קנאק" רציני והתמוטטתי על הריצפה ובקושי הגעתי הבייתה. הברך התנפחה מייד מאוד ולא יכולתי לדרוך.
    עשיתי MRI (ראה מטה תשובה) ובמקביל קיבלתי זריקת סטרואידים לברך שהקלה קצת את הבצקת והכאבים. ועשיתי פיזיוטרפיה אינטנסיבית הכוללת 4 טיפולי אולטרסאונד.
    מומחה הברך שבדק אותי (ואני מאוד סומכת עליו כי הוא מאוד מוכר ומקצועי בתחום)
    מייד לאחר הפגיעה התלבט האם יש קרע במיניסקוס או לא.
    היום חזרתי מביקורת אצלו אחרי 3 חודשים, כבר הולכת וקצת רוקדת אבל יש לי כאבים מאוד ממוקדים בחלק הפנימי של הברך גם בלחיצה קלה ובעיקר בהליכה, כיפוף וכל פעילות הכי קלה. הוא הסתכל שוב על ה-MRI ובדק אותי ואמר שיש "קרע רדיאלי בקדמת גוף המיניסקוס המידאלי" ושחושב שאצטרך ניתוח ארתרוסקופיה אבל זה תלוי בי ובכמה הכאבים נסבלים או לו. אני מאד בדילמה מפני שיש לי כאבים דיי חזקים ובעיקר לא מתפקדת כפי שהייתי אפילו בדבר פעוט כמו לרדת מדרגה מהסעה כואב לי מאוד וקשה לי על אחת כמה וכמה בהליכה או ריקוד שקשה לי מאוד בגלל הכאבים.
    מה את/ה ממליצים? מה משמעות הניתוח של כריתת מיניסקוס? מה משך ההחלמה והאם אחרי זה חוזרים לתפקד ללא כאבים?
    סליחה על אורך המכתב, אבל אני מאוד חוששת ומתלבטת מה לעשות
    להל"ן תשובת ה-MRI שנעשה ב11/9:
    התוויה קלינית: מעקב אחר חבלה.
    ממצאים:
    באספקט האחורי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם פגם לכל עובי הסחוס בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי
    (חתך קורונלי 17 סדרה 4) ובקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 20 סדרה 3) עם בצקת לשדית מינימלית
    תת-קורטיקלית בסמוך.
    מודגמים אותות חריגים מלשד הדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור והדיאפיזה הפרוקסימלית של הטיביה והפיבולה ייתכן כביטוי להיפרפלזיה של לשד העצם ההמטופויאטי- כנראה משנית למשקל יתר- דרושה קורלציה
    קלינית.
    הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
    מודגם אות חריג אלכסוני במרכז גוף המנסיקוס המדיאלי המגיע קרוב מאוד אל המשטח הפירקי התחתון, לא
    ניתן לשלול בוודאות קרע.
    המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
    המנגנון המיישר מודגם תקין.
    סחוס הפיקה שמור.
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעת ברך וקרע במיניסקוס

הוספת תגובה

• פגיעת ברך וקרע במיניסקוס - תגובה

ד''ר יוני ירום
    25/11/2011

חייבת בארתרוסקופיה
    יש נזק בסחוס ובמניסקוס
    אין ברירה - בלי התערבות לא תחלימי
    החלמה תלוייה בגודל הנזק בסחוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעת ברך וקרע במיניסקוס

אלמוג
    27/11/2011

תודה ד"ר ירום על תשובתך. האם הפגיעה הסחוסית זה משהו שניתן לתקן בארתרוסקופיה? מה הסיכונים בניתוח מיניסקוס? ומדוע הרופא שלי שהוא מומחה ברך היה קצת סקפטי לגבי הצורך בניתוח ואמר שאם מתפקדת שווה לשקול שוב ניתוח וביקש לראות אותי עוד 3 חודשים אם לא תהייה הטבה-ננתח.
    אציין שאכן מתפקדת אבל עם כאבים ולא מעט מוגבלת בגלל זה אפשר לאמר שלא חזרתי לעצמי, קשה לי בהליכה אחרי 20 דקות מתחילים כאבי תופת ובריקוד כמעט בלתי אפשרי לי לקפוץ בגלל כאבים ותחושה שהברך מתכופפת לבד בלתי רצוני וסוג של חולשה.
    תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו