מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע MM בגוף ובקרן האחורית.משה06/02/2012
כנאמר לעיל בחזקתי ,בברך שמאל,
קרע במיניסקוס המדיאלי בגוף ובקרן האחורית.
ביום יום אין הקרע מפריע לתפקודי.(למרבה האירוניה דווקא הברך "הבריאה" לא מטיבה עימי.)
יציבות תקינה, כאב קל ומרבית הזמן-אף לא, ורק הרגשת אי נוחות(באיזור הקרן האחורית).
יכולת כיפוף מלאה.(לא מלווה בכאב)
אני בלבטים קשים מכיוון ששני אורטפדים מאוד נחשבים אמרו לי לא לנתח.
ואורטופד אחר 'כמעט הוציא אותי על כיסא גלגלים' מהחדר והפציר בי להרשם לניתוח בהקדם.
אני חש כי אינני ירדתי לסוף דעתם שלאהאורטופדים המתנגדים לניתוח.חשוב לציין שאני לפני צבא, עתיד להתגייס לשיריון.(גיל 19.)
האם תוכל להסביר לי מה ההיגיון של האורטופדים הנמנעים מניתוח?הרי זה ניתוח סה"כ פשוט.
מה דעתך על ניתוח?
אין ספק כי הניתוח מושפע בעיקר מצורת הקרע, אך איזה שיטה עדיפה?מה הם החסרונות וההתרונות של כל שיטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע MM בגוף ובקרן האחורית. - תגובה
ד''ר יוני ירום08/02/2012המחשבה העומדת מאחורי חוסר הרצון לנתוח הינה שאם התפקוד תקין - עדיף לשמור את מניסקוס המקורי כמה שיותר ולא להחפז לניתוח חד כיווני וזאת מכיון שהוצאה של חלק מהמניסקוס תביא לנזקים מאוחרים למפרק.
רק במקרה ויופיעו נעילות, כאבים או הפרעה ניכרת בתפקוד תהיה מחשבה לכיוון הפיתרון הניתוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע MM גוף וקרן אחורית
משה09/02/2012צר לי על השאלות הרבות, אך אני נורא מוטרד מהנושא.
1)כלומר נזקים של שחיקת סחוס?
אם כן, בלאו הכי המיניסקוסים אינם מכסים את כל נקודות המפגש בין הTibia לFemur.
2)אמנם זה יגביר את הסיכוים לשחיקה, אך האם זה באחוזים כה גבוהים?
בנוסף כאשר קראתי תשובה באחד הפורומים הבנתי, שגם המצאותו של קרע לא מטופל מגביר את הסיכוים לשחיקת סחוס.3)אם בכל מקרה הסיכון הוא סחוס שחוק.למה לא להטיב את התקופה הנוכחית?
4)במידה והתשובה ל1 היא לא, על איזה נזקים מדובר?
לגבי שאלתי האחרונה מההודעה הקודמת,
5)במידה ואבצע ניתוח יבוצעו, גם תפירה וגם כריתה. איזה סוג פעולה יותר מועדת לפורענות ואיזה מחזיקה יותר יותר זמן?(האם החומר שממנו תופרים עשוי להחזיק מגיל צעיר עד גיל מאוחר מאוד?)
אני רק רוצה לחדד את מצבי ע"מ שאע"פ הנתונים השטחיים, תוכל לתת לי את המלצתך.
כנאמר אינני מרגיש כאב רוב הזמן(עקב נקודתי כרגע בחיים רוב הזמן אני נח)אחרי עמידה מרובה(על אותו מקום בעיקר)קיים כאב קל.
באופן קבוע יש לי הרגשה של משהו מוזר מאחורי הברך(בחלק הפנימי ).
תחושת ריפיון בשעת ניעור הרגל.
6)ע"פ כל הנתונים הנ"ל מה תיהיה המלצתך?
בתודה רבה, משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)