מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקע ברגל, שאלותעינת30/05/2012
שלום,
שלשום נקעתי את הקרסול תוך כדי ריצה מהירה הייתה איזה אבן שלא ראיתי, ועיקמתי את הקרסול, עשיתי כבר צילומים כדי לוודא שזה נקע, רציתי שתענו לי בבקשה על שתי שאלות
1. אחרי הנקע המשכתי הליכה במסלול טבע ארוך ועליות של 40 דק' (ללא טיפול), יש סיכוי שזרעתי מלח על הפצעים ושגרמתי נזק בלתי הפיך לרצועות ברגל?כי קראתי שאחרי נקע חייב להרים את הרגל ולא לעשות פעולות קיצוניות עד קבלת טיפול
2. היום נגעתי באצבעות ברגל, הן ממש כואבות לי, אני יודעת שזה לא שבר כי כבר שברתי אצבע ביד בעבר אבל אני בטוחה שיש איזה בעיה פנימית..רציתי לדעת מה הקשר בין נקע בקרסול לכאבים רציניים של האצבעות אפילו כשלא מזיזים אותן? רק נגיעה והאצבעות ממש כואבות ונפוחות
נ.ב שברתי את הזרת ביד לפני שנתיים, עד היום כשאני מתאמצת יתר על המידה יש לי כאבים בזרת וגם כשקר מאוד, רציתי לדעת אם הסיבה לכך היא הטיפול שקיבלתי? האם יש דרך לפענח מה הבעיה בזרת?
אשמח לקבל תשובה במהרה,
תודה רבה,
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע ברגל, שאלות - תגובה
טל שחר02/06/2012כפי שרשמת לאחר נקע רצוי לבצע RICE- מנוחה,קרח,חבישת המקום, והרמת הגפה הפצועה-והכל על מנת לצמצם זרימת דם מוגברת לאיזור, וכך להוריד נפיחות וכאב.לכן רצוי היה להמנע מהטיול שתארת, אך כל עוד לא נוצרה נפיחות חריגה וכאב חד, לא נראה שבוצע נזק בלתי הפיך. רצוי להתחיל במהרה בשיקום קרסול כפי שפורט+תרגילים לחיזוק קרסול ופרופריוספציה. כאבים באצבעות כף הרגל יכולים לנבוע מטראומה נוספת באיזור זה(מפרקים סמוכים). לגבי הזרת ממליץ לפנות לאבחון אורטופד. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקע בקרסול
שאול29/11/2012לפני כשבועיים וחצי בערך שחקתי כדורגל במהלך המשחק עשיתי תנועה לא
נכונה עם הקרסול והתעקמה לי הרגל ונפלתי על הרצפה, לאחר מכן מיד עליתי לבית
החולים לאחר צילום הדוקטור אמר שזה נקע ולבצע מנוחה בבית ומים קרים וקרח.
לשאלתי : אני כבר כשבועיים וחצי או 3 כבר לאחר המכה הנפיחות ירדה מאוד באיזור
הקרסול עדיין נפוח אבל ממש בקטנה בצד שמאל של הרגל בעצם הבולטת ואם אני
מצבע הליכה של יותר מכמה דקות הרגל מתחילה לכאוב מה אני אמור לעשות ?..
ומתי הקרסול יבריא לי לגמרי?...
נ.ב : אני אדם שמבצע פעילות גופנית פעמיים או שלוש בריצות וכדורגל
אודה לך אם תוכל לעזור לי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקע ברגל
שאול29/11/2012לפני כשבועיים וחצי בערך שחקתי כדורגל במהלך המשחק עשיתי תנועה לא
נכונה עם הקרסול והתעקמה לי הרגל ונפלתי על הרצפה, לאחר מכן מיד עליתי לבית
החולים לאחר צילום הדוקטור אמר שזה נקע ולבצע מנוחה בבית ומים קרים וקרח.
לשאלתי : אני כבר כשבועיים וחצי או 3 כבר לאחר המכה הנפיחות ירדה מאוד באיזור
הקרסול עדיין נפוח אבל ממש בקטנה בצד שמאל של הרגל בעצם הבולטת ואם אני
מצבע הליכה של יותר מכמה דקות הרגל מתחילה לכאוב מה אני אמור לעשות ?..
ומתי הקרסול יבריא לי לגמרי?...
נ.ב : אני אדם שמבצע פעילות גופנית פעמיים או שלוש בריצות וכדורגל
אודה לך אם תוכל לעזור לי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)