מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה במיניסקוסאריק גוט10/11/2012
אני בן 52 בכושר גופני טוב לגילי. אתמול (יום ה' בערב) בזמן אימון בחדר כושר תוך כדי התרוממות מישיבה לעמידה הרגשתי כאב חד ברגל.
הרגשתי כי יש לי כאב דווקא בנעילה של הברך ולא בכיפוף. המשכתי באימון בעצימות פחותה. לאחר האימון כבר התקשיתי לדרוך על הרגל. שמתי קצת קרח. למחרת בבוקר המצב אפילו החמיר. בבדיקת אורטופד הוא איבחן בפגיעה במיניסקוס ולא יכול היה להגיד אם זו מתיחה חזקה, קרע חלקי או קרע משמעותי. שלח אותי לצילום ופיזיוטרפיה ומעקב אחרי שבועיים. הברך כרגע נפוחה.
יש לי כמה שאלות:
1. מה אני יכול לעשות בינתיים בבית כדי לשפר את המצב?
2. מאחר וצילום לא מאבחן רקמות האם אין צורך ב- MRI או CT? מה צריך לעשות כדי לאבחן במדויק?
3. מתוכננת לי חופשת סקי החל מ- 16.12 . מה הסיכוי שאוכל עדיין לממש את החופשה הזו?
4. מה דרך הטיפול האופטימלית כדי לקצר זמן השיקום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה במיניסקוס - תגובה
טל שחר13/11/2012יש קושי לענות על שאלותיך ללא בדיקה קלינית מתאימה.יש לבצע פיזיותרפיה ותרגילי שיקום מתאימים,ולבצע ביקורת אורטופד לאחר מכן.יש להשיג טווחי תנועה מלאים,חיזוק שרירי ירך,ותרגילי שיווי משקל לגפיים תחתונות-פרופריוספציה.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה במיניסקוס - תגובה
ד``ר יצחק בכר15/11/2012שלום אריק
אכן נכון צילום רנטגן לא מאבחן נזק לרקמות רכות. עם זאת לא תמיד יש צורך בצילומי הדמיה לצורך אבחון כזה. בדיקה קלינית טובה יכולה לאמוד ברמת דיוק גבוהה למדי את גודל הנזק ומיקומו.
המלצתי להימנע בשבועיים הקרובים מכול מאמץ שכרוך בכאב. לגבי קיומה של החופשה אין לי אפשרות לענות ללא בדיקה של הברך. גם לגבי החופשה ההמלצה שלי היא לדחות.
טיפול טוב בברך חייב לכלול שילוב במינון נכון של מנוחה, טיפול נוגד דלקת כולל לייזר רך והנעה פסיבית ואקטיבית של הברך. המינון של המרכיבים השונים קובע את איכות הטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה במיניסקוס
אריק15/11/2012שלום ד"ר בכר
אתה מוכן בבקשה להסביר מה זה "לייזר רך"
תודה
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה במיניסקוס - תגובה
ד``ר יצחק בכר16/11/2012שלום אריק
קרא בהרחבה על לייזר רך דרכי פעולתו באתר gav-clinic.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)