שיקום מניתוח חיבור פיקה שבורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום מניתוח חיבור פיקה שבורה
    יונתן
    16/11/2012

שלום רב,

אני בן 33, לפני כשנה ו-8 חודשים נפלתי מאופניים ופיקת הברך הימנית נשברה שבר אופקי עם תזוזה של החלקים. עברתי ניתוח לחיבור הפיקה ובעקבותיה שיקום ארוך ולא פשוט תוך כדי ליווי של מנתח, פיזיותראפיסטיים ומאמן כושר. כיום המצב הוא שאני עדיין מרגיש את הפציעה לכל אורך היום ויש לי כאב בברך בעת הפעלת עומס על הברך, למשל בתנוחה של ישיבה או קימה מכיסא או כאשר אני מתכופף להרים משהו מהרצפה. יש לציין שהכאב שיש לי הוא לא כאב בלתי נסבל אך עדיין כאב וחוסר נעימות.
    שרירי הרגליים לא באמת השתקמו בדגש על הארבע ראשי, ויש חוסר סימטריה ניכרת בין הרגליים בנושא הזה.
    מצד אחד הייתי במצב הרבה יותר גרוע והייתה הקלה ניכרת במשך תקופת השיקום הארוכה, מצד שני אני עדיין "מרגיש" את הפציעה כל יום, כל היום וזה מאוד מתסכל.... אינני רוצה לסבול מכאבים מהיום והלאה לכל החיים, שעדיין רובם עוד לפני. האם תוכלו להמליץ לי על דרכי פעולה שיכולות להביא לתוצאות אחרות?

בתודה מראש,
    יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיקום מניתוח חיבור פיקה שבורה - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    18/11/2012

שלום יונתן
    גם מתוך הנחה שהניתוח היה מוצלח השיקום עלול להיות ממושך ונדרשת סבלנות.
    לגבי הכאבים שאתה חש בעת קימה מישיבה וכו' אני מניח שהדריכו אותך כיצד יש להימנע מעומסי יתר על הברך וזאת עד להתאוששותה (כולל: לצמצם מצבים בהם נדרשת את כפיפת ברכיים עמוקה, לצמצם שימוש במדרגות וליישר את הברכיים כאשר אתה יושב על כיסא).
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום מניתוח חיבור פיקה - תגובה

יונתן
    18/11/2012

שלום דוקטור בכר,

אני מזכיר לך שאני נמצא כבר כשנה ו-8 חודשים אחרי הניתוח, זאת אומרת שהייתה לברך תקופה מאוד ארוכה להתאושש והיא הייתה אמורה להתאושש עד עכשיו. אולם עדיין יש לי כאבים בברך במצב של עומס... אני עובד בחדר כושר באופן עקבי כ-2-3 פעמים בשבוע על מנת לחזק את שרירי הארבע ראשי והתאומים אולם עדיין ישנה חוסר סימטריה בין שרירי הרגליים. האם זה מה שסביר שגורם לכאב או שעלולה להיות סיבה אחרת? איך ניתן לבדוק מה הסיבה?
    מעבר להימנעות מעומסים על הברך, אילו דרכי פעולה אני צריך לשקול על מנת להילחם עם כאב זה? או שאולי אני צריך להשלים עם הכאב? אני לא רוצה להשלים איתו....

תודה רבה,
    יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום מניתוח חיבור פיקה - תגובה - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    18/11/2012

שלום יונתן
    נתחיל מהסוף, אל תשלים עם הכאב.
    לגבי חוסר הסימטריה יעבור זמן רב על לאיזון שרירי. לעיתים חוסר שוויון מסוים נותר .
    לא יכול להגיד לך מה נכון מבחינתך לעשות. לא מכיר את המקרה שלך. בין היתר תשקלו אתה והמשקמים שלך את האפשרות שאתה עושה יותר מידי. האם יתכן שכדאי מעט לסגת כדי לאפשר לברך להירגע?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום מניתוח חיבור פיקה שבורה

יונתן
    22/11/2012

שלום דוקטור בכר,

אמשיך להתמודד ולא אשלים עם עם הכאב.
    תודה רבה על תשובותיך השקולות. נתת לי חומר למחשבה.

שוב תודה,
    יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו