פציעות ספורט מרובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעות ספורט מרובות
    דביר
    22/12/2012

שלום,
    אני בן 19.5, עוסק בספורט בצורה מאד אינטנסיבית (כ20 שעות בשבוע, בעיקר ריצה,אופניים ואימוני אמנויות לחימה) כבר כשנתיים וחצי (כחלק מתהליך של ירידה במשקל). לפני כארבעה חודשים עברתי קרע מלא של שריר הארבע ראשי (ליתר דיוק הרקטוס פמוריס). פציעה זו לוותה גם בפגיעה עצבית באזור זה כפי שהודגם בבדיקת EMG. לפני כשבועיים עברתי בדיקת מיפוי עצמות שהראתה כי אני סובל מSHIN SPLINTS ניכרים שברי מאמץ קורטיקלים לאורך האספקט המדיאלי של השליש הקריבני של הטיביה הדו צדדית. כמו כן, הבדיקה הדגימה פלנטר פסצאיטיס בשתי כפות הרגליים. נבדקתי אצל אורתופד שציין כי קיימת רגיושת דיפוזית מעל ובצד המדיאלי של השוקיים,פולקרום חיובי, ללא קיפוח נוריווסוקלרי בגפיים התחתונות.
    האם אני רשאי להמשיך ולהתאמן? אם כן באיזו עצימות ובאיזו תדירות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעות ספורט מרובות

הוספת תגובה

• פציעות ספורט מרובות - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    23/12/2012

שלום דביר
    ראשית אני רוצה להציע לך: תרגיע! אתה מגזים. בקצב הזה אולי תהיה רזה אבל רחוק מבריא.
    תוריד עומסים עד לרמה שאתה יכול להתאמן ללא כאב בכלל. אם האימונים הרגילים שלך כואבים חפש משהו אלטרנטיבי. אני מעריך שאופניים לא אמורות להציק לך בשלב הזה. המטרה של האימונים עכשיו היא לא לשפר את הכושר אלא יותר להאיץ את קצב הריפוי ולנסות לשמר או אפילו לאבד את הכושר הקיים באופן איטי יותר.
    תוכל לקרוא עוד חומר על פציעות ספורט ועקרונות האימון הנכון אצלי באתר
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דביר
    23/12/2012

ד"ר בכר שלום,
    תודה על תגובתך.

לא הבנתי האם כרגע, מותר לי להתאמן. אם כן, באיזו עצימות? כמה שעות בשבוע?
    ושאלה נוספת, להערכתך, כמה זמן ירדש לי להשתקם מכלל הפציעות?

תודה מראש,
    דביר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    23/12/2012

שלום דביר
    אתה יכול להתאמן כפוף לזה שאתה לא גורם לכאב באחת הפציעות שלך. את העצימות ואת מספר שעות האימון תוכל לקבוע יחד עם איש מקצוע שמכיר את המקרה שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו