דקירות לאחר אימון בחדר כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דקירות לאחר אימון בחדר כושר
    אורי
    30/03/2013

שלום, אני בן 21 בריא בדרך כלל לפני כ2-3 נרשמתי לחדר כושר. כל פעם אחרי אימון יש לי דקירות בגוף, בעיקר בפרקים.
    1.ממה הדבר נובע?
    2.איך אפשר לטפל בזה?
    3. כשאני עושה כפיפות בטן יש לי כאב בגב תחתון (מין שריפה- נימול) יש לי את זה בערך שנתיים. לפני כ4 שנים הייתי עושה כפיפות בטן בלי בעיה, והייתי עושה הרבה אפילו. שוב.. ממה הדבר נובע ואיך אפשר לטפל בזה?
    4. ושאלה אחרונה, אני עושה תרגיל שנקרא סקוואט, לא יודע אם אתם מכירים. כנראה שלא עשיתי אותו נכון כמה פעמים (במשך חודש) כי כל מדריך אמר לי לעשות אותו באופן שונה.
    לפני שבועיים הרגשתי בברך השמאלית כאילו יש לי מים.. וכאילו היא חמה והתנפחה קצת (למרות שהיא לא התנפחה). לאחר שאני קם משינה יש לי את זה בשתי הברכיים (כנראה כתוצאה משכיבה ממושכת). בנוסף לכך אני עובד במקום שמצריך ממני לעמוד במשך 8 שעות.. איך אני מטפל בזה והאם זה נגרם כתוצאה מזה שלא עשיתי את התרגיל נכון?
    תודה על העזרה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דקירות לאחר אימון בחדר כושר - תגובה

רוית למפל
    02/04/2013

היי, אז ככה ;

דקירות במפרקים /בגוף זו פעם ראשונה שאני שומעת על כך . מאוד יכול להיות שאתה מעמיס משקלים לא ריאלים לגופך ועובד באופן שאינו מותאם לך.
    עכשיו לגביי כפיפות בטן וכאבי גב הדבר שכיח מאוד. להלן שתי המלצות : האחת אתה יכול לגלגל מגבת קטנה מתחת למקום הכואב ובעת כל כפיפה ללחוץ את המגבת . שנית לעבוד במידה על שרירי הבטן יחד עם עבודה משולבת ומאוזנת על זוקפי גב.
    סקוואט אחד התרגילים הנפלאים בעלי הכי הרבה דעות סוגיות והמלצות שונות.
    כל עוד יש לך כאבים,נימול,דקירות וכו... סימן שאינך עובד כראוי .
    לסיכום: חדר כושר יכול להיות מקום מאוד לא סימפטי למתאמן מתחיל כמוך . המלצתי אליך היא להניח לכל המשקולות לקחת מאמן אישי בעל המלצות ולעבוד איתו על טכניקה וביצוע נכון של תרגילים + השילוב הראוי של תזונה טבעית נכונה ללא תוספים מיותרים. אחרי שתשלוט בטכניקה מאמינה שתצלח כל תרגיל באשר הוא גם עם משקל .
    לגביי הכאבים תעכוב אחריהם ותדווח.
    בהצלחה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אורי
    02/04/2013

תודה רבה על התגובה.. הקטע הוא שאני לא עובד עם משקלים כל כך גדולים :(. כנראה שאני לא עושה את התרגילים נכון.. תודה על ההמלצה. אני אעבוד על הטכניקה. עוד שאלה את מכירה את תוכנית האימונים SS של מארק ריפאטוי..האם היא טובה? כי הבנתי שיש כאלה שאומרים שהיא לא טובה לברכיים ולמפרקים ומצד שני יש כאלה שאומרים שהיא אפילו מראפת פצעים.. אחד התרגילים שם זה סקוואט..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

רוית למפל
    02/04/2013

לא יודעת על מה מדובר לגביי מארק ותוכנית האימונים שלו, אך בהחלט יכולה לומר שכל תרגיל יכול לשפר, לחזק ולמנוע ובאותה נשימה גם לפצוע. הכל תלוי בטכניקה, ביכולת תנועתית מוטורית ועומסים.
    אם אתה מחפש תרגילים לחיזוק ומניעת פציעות המלצתי אלייך היא תרגילים פונקציונאלים מורכבים כגון : סקוואט, מתח ושכיבות סמיכה. מומלץ ביותר להשתמש ב TRX

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו