מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בעמוד השדרה ובכתפייםיובל10/06/2013
שלום יש לי שאלה לצוות,
אני בן 23 בריא מתאמן בחדר כושר שנתיים וחצי משקל תקין בריא אוכל מסודר.
מטרידים אותי כמה כאבים בכמה אזורים, בחלק ניסיתי לטפל בעזרת אורטופד ובחלק לא.
הבעיה הראשונה שמטרידה אותי זה כאבים בצד שמאל של הגב תחתון, אני מחזק את הגב התחתון בעזרת תרגיל במכון כושר, בלי הרבה משקל, אני מרגיש שהשריר חזק שב אבל תמיד מופיעים כאבים, לפעמים אחרי ישיבה ממושכת בנהיגה במיוחד ולפעמים בבוקר שאני קם ולאורך ימים שלמים, יש לציין שבעבר שהייתי בן 16-15 היה לי באזור הרגל השמאלית מקרה שבמהלך שיעור ספורט במשחק כדורגל נתפס לי האזור שם, אני לא זוכר אם זה היה קשור לגב תחתון אבל אני זוכר שזה היה שוק של חום באזור הרגל השמאלי והכאבים והאזור התפוס נמשכו משהו כמו שבוע אולי קצת פחות. אזור נוסף שעשה לי בעיות לאורך השנים הוא הצוואר. קרה לי יותר מפעם אחת שהצוואר נתפס לי ולא יכולתי להזיז אותו ואפילו הביאו לי מין ספוג שקיבע לי את הצוואר עד שהשתחרר הכאב, בשנים האחרונות אני חש פעם בכמה חודשים שהאזור תפוס במיוחד שריר הטרפז. אזור בעייתי שהתפתח הכאב בו בזמן האחרון, בשנה האחרונה זה אזור הכתפיים בדגש על כתף שמאל! הייתי כאבים שם בזמן הרמת דברים מהקרקע ובזמן הרמת היד למעלה, הייתי אצל אורטופד שנתן לי הפנייה לפיזיותרפיה שהועילה בדיוק לכמה חודשים בודדים והכאבים חזרו עברו כמעט לחלוטין ועכשיו שוב שבו. אני מאמין שלא שבגלל שהייתי די חדש במכון כושר ועבדתי בלי השגחה הייתה לי טכניקה קלוקלת לאורך זמן, אבל טיפלתי בזה ועכשיו אני מתאמן נכון במשקלים מתונים. אבל עדין הכתף השמאלית לא נותנת לי מנוח, גם הגב לעיתים קרובות, השרירים תפוסים כל הזמן. שקניתי לאחרונה נעליים חדשות עשו לי בדיקה בחנות לרגליים והמוכר אמר לי שיש לי קשת גבוה ברגל שמאל ונטייה של הרגל החוצה. הרגשתי כאבים באזור הזה וגב בשוק ומעליו. עשיתי קצת מחקר באינטרנט וראיתי קצת טיפולים כירופרקטים שדיברו שם על כתפיים לא שוות(שיש לי את זה בטוח) על חוסר סימטריה של שרירים כתוצאה מרגליים לא שוות בגודלן ועל התיקונים שעשו שם.
השאלה שלי היא האם הטיפולים מתאימים לי ויכולים להועיל לי פלאים, כי אני מנסה לעלות רמה בכושר הגופני ונמאס לי מהכאבים התמידיים בזמן האחרון. אני מצרף צילום של הגב תחתון שעשיתי לא מזמן. שאלה נוספת האם טיפול בכללית רפואה משלימה זה מקום שנחשב טוב ברמת מטפליו או עדיף לפנות ולשלם יותר בתחום הפרטי?
רציתי לדעת,בנוסף, האם יש איזשהי השפעה גם של הדברים שציינתי על העיכול, אומנם אין לי בעיות עיכול ואני אוכל מסודר אבל, אבל בכל מקרה במצבי לחץ ומתח מערכת העיכול שלי משגעת. כמו כן רציתי להוסיף שיש לי מידי פעם כאבי ראש, במיוחד אחרי שאני משבש את השינה שלי בכך שלמשל חודש אני יושן כמו שצריך 8-7 שעות בלילה ואז אני יום אחד יושן 6 או פחות ואז או באותו יום או יום למחרת מתחילים כאבי ראש, ולפעמים הכאבי ראש באים בלי קשר לשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום עמוד השדרה
יובל10/06/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום 2
יובל10/06/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה...
יובל10/06/2013אם טיפול כירופרקטי זה מה שאני צריך לעבור או שהבעיה רחבה יותר וצריך לפנות לאורתופד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה... - תגובה
רוית למפל10/06/2013היי יובל ,
המלצותיי אליך הן :
1. תפסיק באופן מיידי להתאמן, משהו שם אתה עושה לא נכון.
2. תפנה לאיש מקצוע בתחום התנועה והספורט לאבחון. זה יכול להיות באופן פרטי וזה יכול להיות דרך קופ"ח . (אתה מוזמן גם אליי )
3. כאבים כרונים לא עוברים במנוחה, כדי להיפתר מהם יש לפתור את מקור הבעיה
4. בשביל לשפר ולהשתפר ברמת הכושר הגופני כלל ראשון זה להקשיב לגוף .
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יובל10/06/2013"תפנה לאיש מקצוע בתחום התנועה והספורט לאבחון. זה יכול להיות באופן פרטי וזה יכול להיות דרך קופ"ח"
השאלה לאיזה אנשי מקצוע לפנות.?? כירופרקט/אורתופד
הייתי אצל רופא משפחה ומה שהוא אמר לי שזה מולד ואין מה לעשות,
אורתופד שלח אותי לפיזיותרפיה בפעם הראשונה שהייתי אצלו לאחר תלונות על כאב גב
בלי לדרוש צילומים ובלי לבדוק לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
רוית למפל20/06/2013אתה מוזמן להגיע אליי לאבחון מקיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)