מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקות ברכייםדנה04/08/2013
אהלן,
אני רקדנית בת 22. לפני כחצי שנה חזרתי לרקוד בצורה אינטנסיביט - כארבע פעמים בשבוע בכל פעם בין 6 ל7 שעות. ( לאחר שכשלוש שנים לא רקדתי במהלך שירותי בצבא). חזרתי לפעילות גופנית לא הייתה מאוד הדרגתית.
לפני כחודשיים התחילו לי בהדרגתיות כאבים חזקים בברכיים, אך המשכתי לרקוד עד שיום אחד התנפחה לי ברך שמאל. הופנתי לאורטופד שקבע כי יש לי דלקות בברכיים, הוא נתן לי כדוי "אטופן" למשך עשרה ימים והפנה אותי לאולטראסונד.
האולטראסונד בוצע לאחר שסיימתי לקחת את הכדורים ואיבחן כי נשאר לי מעט נוזלים בברך שמאל (הברך עדיין כאבה מעט בסיום נטילת הכדורים). כשחזרתי עם הותצאות לאורטופד הוא אמר שאני יכולה להמשיך לרקוד ושהכאב יעבור עם הזמן ושבמידה והכאב מתגבר לגשת לרופא המשפחה על מנת שיתן לי סבב נוסף לעשרה ימים של "אטופן".
חזרתי לרקוד ולאחר מספר ימים נפלתי בחוזקה על ברך שמאל , פצעתי אותה (בעור) וקבלתי מכה כואבת בעצם ובנקודה שכאבה במיוחד עוד מהדלקת. מאותו יום הפסקתי לרקוד עקב הכאב הרב. הכאב התגבר וניגשתי לרופא המשפחה אשר נתן לי שוב אטופן לעשרה ימים. היום אני מסיימת את העשרה ימים הללו, אך עדיין כואבת לי הברך (פחות ממה שכאבה).
הכאב מופיע בעמידה ממושכת על הרגל, כיפוף של הרגל בצורה שבה הברך שוקעת מעט פנימה, לאחר כיפוף ממושך של הברך בישיבה וכאשר אני נוגעת בה עם מעט לחיצה.
נכון לעכשיו אני כבר כחודשיים מושבתת - לא רוקדת ולא עושה שום פעילות ספורטיבית, אני לא יודעת מה לעשות כרגע - האם מותר לי לחזור לרקוד והאם חזרה לפעילות תשנה את הכאב, כמה זמן כאב כזה יכול עוד להימשך? האם מומלץ לעשות פיזוטרפיה? והאם מומלץ לעשות בירורים נוספים כמו MRI או CT? בבדיקות דם שערכתי עשו בדיקה שנקראת ANTINUCLEAR Ab שיצאה חיובית - האם זה קשור אחד לשני?
אשמח לתשובות או הנחיות בהדקם.
תודה רבה ,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות ברכיים - תגובה
רוית למפל05/08/2013דנה בוקר טוב , שימי לב למה שכתבת לנו . הבאת את הגוף שלך למאמץ מקסימלי מתמשך ללא הדרגתיות ונפצעת. אם את רוצה לחזור לרקוד מקצועית עושים זאת בהדרגתיות מתונה . לגוף אין חלקי חילוף. המלמתי אלייך היא מנוחה טוטאלית ויחד עם זאת תחילת טיפולים עד לפתרון מלא של הבעיה . רק לאחר מכן חזרה איטית ובהדרגה לפעילות באשר היא .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות ברכיים
דנה05/08/2013מה הכוונה להמשך טיפול?
באיזה אופן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות ברכיים - תגובה
רוית למפל05/08/2013הדלקת נגרמה בעקבות שימוש יתר - רקמות (שרירים) מכווצות אשר גורמות לחוסר איזון על המפרק ולכן יש לשחרר אותם ולהחזיר אותם למצב מאוזן. תדאגי לפנות לאיש מקצוע המומחה בעבודה עם ספורטאים שישחרר את השרירים שבכשל תנועתי.
צריך לבדוק את ההחזקה של הגוף שלך לבדוק את המפרקים הקרובים כמו קרסול, ברך , ירך ואגן בשתי הרגליים וכמובן את השפעתם כל חלקו העליון של הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)