מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שין ספילינט ושעות שינהאני17/08/2013
שלום,
אני חיילת קרבית שלפני שנה וחצי אובחנו אצלי 3 שברי מאמץ בשוקיים ובכף הרגל, כולם בדרגה 2-3.
עד לפני כמה ימים, כל הרופאים שהייתי אצלם טענו שעדיין יש לי שברי מאמץ, מכיוון שאני עדיין סובלת מכאבים ברגליים. טענתי כל פעם שאולי השברי מאמץ החלימו (כי עבר המון זמן) ואולי יש לי בעיה רפואית אחרת שבגללה אני סובלת מכאבים, אבל לא הקשיבו לי.
בכל מקרה, לפני כמה ימים התמזל מזלי והייתי אצל אורטופד שבדק לי את הרגליים ולטענתו רוב הסיכויים שהשברי מאמץ החלימו מזמן ומבדיקת הרגליים אמר שיש לי שין ספילנט ברגל שמאל.
כך הוא כתב בסיכום: "בשוק שמאל נותר כיווץ מוגבר וקיצור של שרירי מדור אחורי עמוק (FDL/FHL/TP) ושין ספילנט (השרירים המקוצרים מפעילים כוח מוגבר על האחז שלהם בטיביה האחורית וגורמים לגירוי הפריאוסט וכאב".
שאלותיי:
1. לדעתי מה שהוא כתב (הכיווץ והשין ספילנט) קיים כבר תקופה ארוכה וכל זאת ללא טיפול (כאמור, כי הרופאים האחרים לא הקשיבו לי). האם יכול להיות שכתוצאה מחוסר הטיפול בשין ספילנט, זה במצב ממש חמור?
2. עד כה הקפדתי לבקש מהמפקדים לישון 7 שעות שינה רצופות (בגלל השברי מאמץ). כעת, לאחר שהרופא אמר שאין לי כנראה שברי מאמץ, אך יש לי את הכיווץ והשין ספילנט, עדיין נחוץ להחלמה לישון 7 שעות שינה רצופות?
3. האם מומלץ להימנע מסחיבת משקלים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שין ספילינט ושעות שינה - תגובה
רוית למפל21/08/2013שין ספליט נוצר כתוצאה מעומסים על עצם השוק שאינם מאןזנים ו/או כבדים מידי.כל מה שיש לעשות זה פשוט לשחרר את השריאים המכווצים ולאזן את הגוף . שינה של 6 שעות לפחות מומלצת לכל אחד עם כאבים ובלי כאבים.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)