טניס אלבו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טניס אלבו
    איתי טלמור
    16/11/2013

שלום רב.
    לפני כשלושה שבועות ביצעתי אימון כח (מתאמן בחדר כושר 4 חודשים).
    יום אחרי זה התחיל לי כאב קטן ("כאב מציק") בתנועות מסויימות ביד שמאל (טניס אלבו).
    שלושה ימים אחרי זה עשיתי אימון קטן. 5 ימים אחרי זה הייתי אצל אורטופד שקבע שיש דלקת, טניס אלבו.
    שבוע לאחר מכן, הרגשתי שזה עבר לי, עשיתי אימון רגיל כמו תמיד, ואחרי זה זה שוב חזר לי.
    היום, 5 ימים אחרי האימון אני בקושי מרגיש משהו, צריך ממש לחפש את הכאב בשביל להרגיש (בתנועות מסויימות).
    חשוב לציין שלא היו כאבים בכלל בזמן מנוחה. וכמובן שלא לקחתי את ה "ארקוקסיה" שהאורתופד רשם לי, כי אין צורך.
    השאלה היא, מתי לחזור להתאמן? לחכות עוד שבוע? לחכות שזה יעבור ממש לגמרי, עד שאני לא ירגיש כלום?
    אני בינתיים הולך פעמיים-3 בשבוע לקצת אירובי, ואימון רגליים ובטן.
    רציתי לציין שזאת פעם ראשונה שזה קרה לי, ומההתחלה שזה קרה לא היו לי כאבים בזמן מנוחה בכלל, וגם בתנועות המסויימות (כמו כפיפת מרפקים לדוגמא) זה היה יותר מציק מכואב.
    תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טניס אלבו

הוספת תגובה

• טניס אלבו - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    17/11/2013

שלום אמיר
    אני מציע שתמתין עם מאמצים שמפעילים את הגיד לפחות שבועיים אחרי שאתה לא חש בכאבים. זה לא אומר שאתה לא יכול להפעיל את הגידים האחרים במרפק.
    בגלל שקשה יותר לטפל במרפק טניס חוזר אני תמיד ממליץ על טיפול יסודי בפעם הראשונה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אבל...

אמיר לביא
    17/11/2013

סליחה על הבורות, אבל לא הבנתיכל כך איזה תרגילים כן מותר לי לבצע. הרי כמעט כל תרגיל דורש את המעורבות של הגיד של המרפק טניס לא?
    אפשר בבקשה דוגמאות לתרגילים שאני כן יכול לבצע? ודוגמא לתרגיל שבשום פנים ואופן לא לבצע?
    לא ברור לי כל כך. תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אבל... - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    17/11/2013

שלום אמיר
    עיקר הבעיה במרפק טניס היא האחיזה. במידה ותקפיד מאוד על אחיזה רפויה של המשקולות תוכל לבצע מגוון תרגילים, כולל חיזוק של הדו ראשי והתלת ראשי.
    כבומבן שעדיף להימנע מתרגילי חיזוק של מותחי כף היד
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. מותחי כף היד

איתי טלמור
    17/11/2013

סליחה שאני שואל הרבה שאלות.
    אבל מה זה בדיוק מותחי כף היד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. מותחי כף היד - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    17/11/2013

שלום אמיר
    מדובר בקבוצת שרירים המתחברים במרפק אל גיד משותף שתפקידם למתוח לכופף אץ כף היד לאחור. הגיד המשותף הזה הוא הגיד שנפצע במרפק טניס.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו