מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתיחה במפשעה שלא עוברתמיקי04/12/2013
שלום,
אני בן 35 ולפני כ3 חודשים מתחתי את המפשעה במהלך משחק כדורגל בעקבות שינוי מהירות פתאומי. חשוב לי לציין שזו פעם 2 שאני נפצע במקום הזה, פעם קודמת הייתה לפני שנתיים ואז הפציעה גם הייתה מלווה בכאב קרוב לחודש עד שטיפלו בי עם חשמל (רק חשמל) ויצאתי מזה.
הפעם הפציעה שונה, והכאב מופיע רק בעת שאני מפעיל את האיזור בצורה מאומצת. נכון לכרגע, עברו 3 חודשים ואני לא יכול לרוץ בכלל, רק ללכת.
נתנו לי תרגילי פיזיותרפיה ואמרו לי שזה "רק" מתיחה ולא קרע (למרות שלא שלחו אותי לMRI, רק לאולטראסאונד). התרגילים עוזרים מצד אחד אבל לא עוזרים מצד שני - כשאני עושה את התרגילים שנתנו לי (סקוואטים עם גומיות, חיזוק מרחיקים, hamstrings ואגן) אני כן מרגיש טיפה הקלה. מצד שני, אם "בטעות" אני מפעיל שוב את הגיד הפגוע.. גם אם בטעות.. אז שוב אני מרגיש כאב ושוב אני צריך לנוח יומיים עד שזה עובר, וזה ממש מתסכל. וכבר אני "נח" בצורה הזו קרוב ל3 חודשים ולא מרגיש שום שיפור במצב.
כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחה במפשעה שלא עוברת - תגובה
רוית למפל04/12/2013בוקר טוב מיקי,
כנראה שלא רק מתחת, אלא עשית נזק קצת יותר משמעותי .
האם עשית אולטרסאונד לאזור ו/או בדיקות הדמיה כלשהן ?
לפי דבריך יכול להיות שם נזק למספר שרירים כשהבולט מהם הוא מותן כסל (iliopsoas) .
1. גש לבדיקות הדמיה כדי לוודא מה בדיוק הנזק .
2. לאחר מכן אתה מוזמן להגיע עם התשובות לאבחון תנועה
3. לאחר שני השלבים למעלה נוכל להיות חכמים יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשו לי רנטגן ואולטראסאונד
מיקי04/12/2013שאחרי זה אמרו לי שאין לי כלום.. למרות שהבנתי שבאולטראסאונד לא רואים כלום. (אני מטפל בזה כרגע דרך הקופ"ח .. למרות שלא פוסל אפשרות לפנות למרפאה חיצונית אם יהיה צורך בכך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשו לי רנטגן ואולטראסאונד - תגובה
רוית למפל04/12/2013אם כך, זה מצוין . זה אומר שהבעיה היא ברקמות הרכות, ככל הנראה מהפציעה יש כשל במספר שרירים היוצרים חוסר איזון על המפרק ולכן את מתקשה בתנועות מסוימות .
כמו כן ישנם טריגרים פעילים שמעצימים את הכאב וההגבלה .
אתה מוזמן להגיע לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשל במספר שרירים, מה זה אומר?
מיקי04/12/2013שהם לא פועלים?
נמתחו?
נקרעו?
נחלשו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשל במספר שרירים, מה זה אומר? - תגובה
רוית למפל04/12/2013לא נמצאים בטווח התקין שלהם .אחד מכווץ והשני מתוח ואז ישנם עומסים שנופלים על המפרק בצורה לא מאוזנת הגורמת לשחיקה וכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשל במספר שרירים, מה זה אומר? - תגובה
רוית למפל04/12/2013לא נמצאים בטווח הנורמלי שלהם .אחד מכווץ והשני מתוח ואז ישנם עומסים שנופלים על המפרק בצורה לא מאוזנת הגורמת לשחיקה וכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)