מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריקה קדמית של כתף ימיןש14/01/2014
שלום. בן 33.
פרקתי לראשונה את הכתף לפני מספר ימים ואני כרגע בשלב המנוחה עם קיבוע.
רציתי לשאול לגבי ההמשך והעתיד בכללי.
היות ואני עובד בעבודה פיזית לא קלה והיות ואני עוסק כחובב בספורט ודבר זה מאוד משמעותי לי למילוי והנאת החיים, אני דואג להמשך החיים מעכשיו.
מבחינת ספורט אני עושה הרבה חדר כושר, משקולות ואוהב גם לשחות.
אני כאמור חושש עכשיו שהכתף תמיד תהיה פגיעה ואולי יהיו דברים שאצטרך לוותר עליהם ביום יום. אולי אצטרך לוותר על העבודה אפילו(לא עבודה בכללי אלא העבודה הספציפית שאני כיום עוסק בה)
שאלותיי:
1.
האם יש דרכים לחיות כרגיל עם הספורט שאני עושה והעבודה שלי, רק משיקום "שמרני" של אחרי פריקת כתף, או שכדאי לי לשקול ניתוח?
2. האם אחרי ניתוח, הכתף חוזרת למצב תקין ואין הגבלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקה קדמית של כתף ימין - תגובה
ד``ר יצחק בכר14/01/2014שלום ש
האהבה שלך לספורט עשויה להיות יתרון כאשר תתחיל את השלב של שיקום הכתף. תוכנית שיקומית טובה יכולה לכלול עבודה בחדר כושר ופעילות בבריכה. יחד עם זאת אתה חייב להיות זהיר שכן פריקת כתף נוספת עלולה לגרום לנזקים שיצריכו פיתרון כירורגי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד כמה שאלות אם אפשר
ש15/01/2014זה מביא אותי לשאול, האם העובדה שאני מעכשיו צריך להזהר מפריקה נוספת, זה אומר שאני אמור להיות מוגבל בעוצמת הפעילות הגופנית שלי? נניח בשחיית חזה שאני מאוד אוהב לשחות בעצימות גבוהה, או למשל בעבודת משקולות על פלג גוף עליון?
ושאלה נוספת- האם אפילו רק אחרי פריקה ראשונה, יש נזק בלתי הפיך לטבעת שמחזיקה את עצם ההומרוס של הזרוע? קרע שלא מחלים אלא רק בניתוח?
אם כך הדבר, אז איזה צ'אנס יש ליציבות הכתף רק בעזרת עבודה על השרירים מסביב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד כמה שאלות אם אפשר - תגובה
ד``ר יצחק בכר15/01/2014שלום ש
ברגע שבכתף מחלימה אתה לא צריך להיות מוגבל בעוצמת הפעילות אלא רק בטווחים שבהם אתה עובד. שחיית חזה בכל עצימות לא אמורה להוות בעיה וכך גם אימוני משקולות. יש להיזהר לא לעבוד עם הכתף בטווחי תנועה קיצוניים.
יש נזק בלתי הפיך גם אחרי הפריקה הראשונה. עם זאת היות והכתף מיוצבת בעיקר על ידי השרירים המסובבים הרי שחיזוק שלהם עשוי לשפר את היציבות שנפגעה ולמנוע את הפריקות החוזרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא עדיף לעשות ניתוח אותרוסקופי
ש15/01/2014אם יש נזק בלתי הפיך וניתוח אמור לתקן אותו והיות והניתוח יחסית פשוט ומוצלח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא עדיף לעשות ניתוח אותרוסקופי - תגובה
ד``ר יצחק בכר15/01/2014אין חיה כזאת ניתוח פשוט ומוצלח. כל מה שאפשר לסדר בלי ניתוח עדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמתלה קיבוע לכתף
ש26/01/2014כשבועיים וחצי מאז המקרה, אני כבר מסתובב ללא המתלה ליד שאמור לקבע את הכתף.
הסתובבתי איתו כשבוע ימים ובהמלצת פיזיותרפיסט שטען שהכתף חייבת להתחזק, הורדתי אותו. האם זה בסדר? מה בעצם הזמן המומלץ ללכת עם המתלה הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמתלה קיבוע לכתף - תגובה
ד``ר יצחק בכר27/01/2014שלום ש
אין ספק שאם אתה נוקט בזהירות הנדרשת ולא מבצע פעילות שמסכנת את הכתף עדיף לך להיות בלי מתלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)