מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכתף שמאלנתנאל23/03/2014
שלום.. אני בן 23 , לפני כ-3 חודשים חזרתי להתאמן בחדר כושר לאחר הפסקה של כמה חודשים בגלל כאבים שהיו לי בכתף ימין לאחר מאמץ, ולאחר אבחון אורטופד וטיפול פיזיוטרפי שכללו תרגילים לחיזוק השרירים המייצבים בכתף חזרתי להתאמן והכל היה טוב. עד לפני כמה ימים קמתי בבוקר והיו לי כאבים בכתף השנייה, כתף שמאל, לא כאבים קריטיים אבל הפעם זה כאבים לא לאחר מאמץ אלא ממש בעת תזוזות היד, מה שמוזר שהכאב לא הופיע לאחר יום אימון או משהו כי האימון האחרון היה 4 ימים לפני, אז לא ייחסתי לזה כזה חשיבות והלכתי להתאמן פעמיים לאחר מכן :\. הכאבים כאמור לא עברו ואולי אף החמירו והבנתי שזה לא סתם משהו אז בינתיים הפסקתי להתאמן כי כבר שבוע יש לי את הכאבים . הכאבים באיזור הכתף הקדמית ב"חיבור" שמשדרים גם לעבר הזרוע כזה.. בעיקר שאני מרים את היד לצדדים..ובתנועות מסוימות, גם שלא עושה כלום מרגיש לעיתים הרגשה של כאב.. מה זה יכול להיות? איך זה יכול להיות שהכאב הופיע דווקא לאחר 4 ימים שלא התאמנתי ?… האם זו דלקת? אני ממש מבואס עד שהצלחתי לחזור להתאמן שוב קורה לי מקרה עם הכתף. דווקא מאז שחזרתי תמיד עשיתי סט חימום לשריר לפני תרגיל מהפחד שיקרה שוב משהו… עוד משהו .. מרחתי כמה פעמים בינתיים דיקלופנק סודיום 1%.. ונדמה לי גם שהאיזור טיפה נפוח.. מה דעתך בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתף שמאל - תגובה
רוית למפל23/03/2014אז ככה ... אלו פציעות שכיחות בחדר הכושר בשל טכניקה לקויה בביצוע תרגילים.
שנית יש סיכוי שהפיזיותרפיה טיפלה בסימפטום ולא במקור הבעיה
ולכן הכאב" עבר צד" . ממליצה לך לגשת לאנשי מקצוע מומחים בתחום פציעות ספורט וחדר הכושר .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נתנאל23/03/2014כן אבל יש לציין שזה בכלל לא אותו מקרה כמו שהיה בכתף השנייה.
מה שהיה לי לפני כן היו כאבים רק לאחר תרגיל מסוים של כתפיים בחדר כושר..כאבים המומים כאלה שהופיעו לדקה ועברו ובזמן מנוחה לא היו שום כאבים. כעת אלו בכלל כאבים אחרים , כאבים פיזיים תמידיים, שאני מרגיש אותם בתנועות של היד ואלו כאבים לגמרי אחרים.
יכול להיות שעשיתי את הפיזיוטרפיה רק בכתף ימין ועכשיו הכתף הזאת נחלשה וקורה גם פה. רק שהפעם זה יותר גרוע ממה שהיה .
שאלה שלי האם אני יכול לגשת ישר לפיזיוטרפיסט? כי יש לי אפשרות כזו כי הייתי מטופל ב 3 חודשים האחרונים, או שעדיף ללכת קודם לאורטופד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
רוית למפל24/03/2014אורטופד זו לא הכתובת עבור כאב, אלא רק לממצאים של אולטרסאונד ופענוח בדיקות הדמיה . הכתובת היא בהחלט פיזיותרפיה, רמובמנט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטופד- פיזיוטרפיסט.
נתנאל24/03/2014סליחה על השרשור..
אבל אורטופד הוא לא זה שאמור לאבחן את הבעיה קודם? ואם יש צורך להפנות לפיזיוטרפיה הוא מפנה עם אבחון הבעיה.
האם פיזיוטרפיסט מסוגל לאבחן בעיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטופד- פיזיוטרפיסט. - תגובה
רוית למפל24/03/2014פיזיותרפיסט וכל איש מקצוע בעל מומחיות במערכת התנועה בהחלט יכול לאבחן. נהפוכו הידע שלו בכל הנוגע לטיפול בכאב והגבלות תנועה כפול ומוכפל משל אורטופד. אורטופד תפקידו לזהות פתולוגיות ע"פ אמצעי הדמיה כמו פריצות דיסק, שברים,קרעים וכדומה ובמידת הצורך התערבות כירורגית -ניתוחית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נתנאל24/03/2014הלכתי לפיזיוטרפיסט בו טופלתי לכתף הימנית (היה לי תור מהיר מכיוון שזה עדיין במסגרת הטיפול של הכתף ההיא) ומכיוון שכעת זו בעיה אחרת בכתף אחרת הוא אמר לי שצריך לבוא מחדש עם הפנייה מרופא ואבחנה. חשבתי שאצליח איכשהו להגיע אליו ישירות בלי להמתין מחדש אבל זו התשובה שנתקלתי בה.
הוא אמר שהוא לא יודע מה יש שם בדיוק אבל טען שיכול להיות שזו דלקת שתעבור ושאני אנוח עוד שבוע. בינתיים באמת כאב הצביטה פוחת, אולי בגלל המשחה שאני מורח.
אם זה יעבור לי אני יכול לחזור להתאמן כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)