עזרה עם טוחי תנועה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה עם טוחי תנועה
    נהר
    07/05/2014

שלום.
    אני לפני ניתוח acl, הבנתי שחשוב מאוד לשפר את טווחי התנועה של הברך לפני הניתוח.
    למה כל כך חשוב לשפר את טווחי התנועה, ארי גם ככה יש שיקום לאחר הניתוח?
    2.אמרו לי שיקח ל חצי שנה לחזור למגרשים, אם לא הייתי משפר את טווחי התנועה לפני הניתוח לא הייתי חוזר אחרי חצי שנה?
    אשמח למעט סדר
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה עם טוחי תנועה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

נהר
    11/05/2014

?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם טוחי תנועה - תגובה

רוית למפל
    12/05/2014

שבי ערב טוב,
    ובכן אין משמעות גדולה בשיפור טווחי תנועה לפני ניתוח. אין לי מושג מדוע מנתחים חוזרים ומבקשים זאת, הרי שאחרי הניתוח השרירים מתכווצים והרקמות נדבקות, דבר המוביל/גורם לטווחי תנועה קטנים ומוגבלים. עבודה ספציפית לפני ניתוח לאו דווקא עוזרת מכיוון שבתהליך השיקום מתחילים מטווחי תנועה מינימאלים.
    אך מחקרים הוכיחו שכושר גופני (אירובי) טוב לפני הניתוח, ייקצר באופן משמעותי את התהליך השיקומי ויזרז את החזרה לפעילות יומיומית בכלל וספורטיבית בפרט.

מנסיוני האישי יש הבדל שמיים וארץ בין שיקום של אדם בעל כושר גופני טוב/ ספורטאי לאדם שאיננו פעיל כלל
    שיקום מפציעה זו נע בין 5 חודשים ל-9 חודשים.

בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו