מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שין ספלינטאנונימית02/07/2014
שלום,
אני חיילת שלפני שנתיים וקצת אובחנו אצלי שברי מאמץ בטיביה דו צדדי ובמסרק 2 בכף רגל שמאל. כולם בדרגה 2-3. בעצם מאז לא רצתי בעצת הרופאים ובגלל שעדיין הרגשתי כאבים.
לפני 10 חודשים, כשהלכתי לביקורת, האורטופד אמר לי שכנראה השברי מאמץ עברו מזמן, אבל אבחן אצלי בשוק שמאל ואני מצטטת: "כיווץ מוגבר וקיצור של שרירי מדור אחורי עמוק (TP/FHL/FDL) ושין ספלינט- השרירים המקוצרים מפעילים כוח מוגבר על האחז שלהם בטיביה האחורית וגורמים לגירוי הפריאוסט וכאב)."
לכן הייתי בטיפול פיזיוטרפי של חצי שנה שכלל IMS, מסאז' עם שמן לרגליים, אבל בעיקר תרגילי חיזוק שהייתי צריכה גם לתרגל כל יום. במקביל, בהמלצת הפיזיותרפיסטית עשיתי הליכות שנמשכות בסביבות החצי שעה עם תומכי שוקיים.
יש לציין כל לאורך הטיפול הרגשתי שיפור בינוני. בזמן ההליכות אני מרגישה עומס קל-בינוני כל כף רגל ימין וברך ימין. כמו כן עומס בזמן עמידה ממושכת והליכה מהירה ממושכת.
בסיום הטיפול הפיזיותרפיסטי הומלץ לי לחזור לרוץ בהדרגה. בחרתי בשלב זה ללכת גם לאורטופד לביקורת בטרם אחזור לרוץ. האורטופד בדק לי את הרגליים והרגשתי כאבים כשהוא לחץ לי על השוקיים. כששאלתי לפשר הדבר הוא ענה שהשין ספלינט זה לא דבר שיעבור, זה תמיד יישאר ושאני יכולה לחזור לרוץ, אבל הוא מזהיר אותי שייכאב לי, אז שאעשה את השיקולים שלי. הופתעתי מאוד, כי האורטופד הבכיר שהייתי אצלו לפני 10 חודשים אמר לי שמה שיש לי ניתן לפתור בעזרת פיזיותרפיה. אף אחד לא אמר לי שזה משהו שיישאר לי לתמיד, גם לא הפיזיותרפיסטית.
רציתי לשאול האם זה באמת כך? האם מה שאובחן אצלי לפני 10 חודשים באמת לא ניתן לריפוי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שין ספלינט - תגובה
ד``ר יצחק בכר06/07/2014שלום יעל
שין ספלינט ניתן לריפוי וכמובן גם שברי מאמץ. נסי להחליף את הצוות הרפואי שמטפל בך. אולי חשיבה רעננה תעניק לך פיתרון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)