מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בברך שמאל בריצהאורי14/12/2014
שלום, אני רץ כבר די הרבה זמן, אבל לאחרונה אני חווה כאב בברך שמאל בריצה. אני לפעמים עושה ריצה רצופה של 2 קילומטרים, ולפעמים ריצה לסירוגין של 5 דקות ריצה ו5 דקות הליכה. לפני הכאבים התחילו, עשיתי איזה של 2 ק"מ כרגיל ולא כאב לי כלום. יומיים אחרי זה, עשיתי את הריצה לסירוגין, ובהליכה של 5 דקות אחרי ריצה, התחיל לכאוב לי עד שלא יכולתי לרוץ שוב. הכאב המשיך וממש הפריע ביום יום, והוא עבר רק אחרי 3-4 ימים. נחתי שבועיים בלי ריצות, שאז לא כאב לי בכלל, ואז כשרצתי עוד פעם, קרה לי אותו דבר, ואני חושב שהפעם הכאב אפילו היה יותר חמור. יש לציין שזה כואב לי רק בריצה ארוכה, לא בספרינטים (אני יכול למשל לשחק כדורגל), ולא כשאני לא רץ. הלכתי לאורטופד והוא אמר שזה כנראה לא משנה רציני ואני צריך לנוח כמה חודשים, אך לא נתן לי אבחנה. הבעיה שלי היא שאני מתגייס ליחידה קרבית עוד שלושה חודשים. השאלה שלי היא:
1.האם יכול להיות שיש קשר בין סוג הריצה לכאב? עוד הבדל שיכול להיות הוא שאת הריצות לסירוגין אני עושה במסלול מעגלי קצר עם פניות חדות, ואת הריצה הרגילה במסלול רגיל. יכול להיות שזה ההבדל?
2 . האם כדאי לעשות צילום או משהו כדי לאבחן ובכך לזרז את תהליך ההחלמה? או שהאפשרות היחידה שלי היא לנוח ולקוות שזה יעבור לי לפני הגיוס? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך שמאל בריצה - תגובה
רוית למפל15/12/2014היי אורי,
כאב באזור הברך בכללי מהווה חוסר איזון על המפרק ובשל כך בזמן מאמץ מתמשך הכאב מופיע ואף מחמיר. על מנת לדעת אילו רקמות - שרירים פגועים יש להגיע לאבחון תנועתי אצל איש מקצוע שמתעסק עם ספורטאים ותנועה.
צר לי לשמוע על תגובת האורתופד.
כן הייתי ממליצה כרגע על מנוחה עד לפענוח הבעיה. כן מומלץ לבקש בדיקות כמו אולטרסאונד .
חשוב לי להדגיש כי מנוחה היא לא פיתרון. ממליצה לך בנתיים ללכת לקבל אוליי עיסוי טוב או דיקור, יש מצב שזה ייפתור את המצב .
תעדכן....
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
אורי15/12/2014תודה רבה!
אם הייתי רק מנסה לנוח ובסוף זה לא היה עובר עד לגיוס הייתי בבעיה... אז באמת אני אנסה כפי שאמרת, תודה שוב, אני אעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה
אורי10/02/2015היי, זה שוב אני
הייתי אצל אורתופד נוסף, והוא נתן לי אתופן ל20 יום. עשיתי גם רנטגן ולא ראו כלום, ואחרי זה עשיתי מיפוי עצמות שבו נמצא "הדגשה קלה מאוד בקליטת החומר באזור טיביו פיבולרי ברגל שמאל. ייתכן דלקתית ארטריטית".דיברתי עם הרופא והוא אמר לי שכנראה יש לי דלקת, ולחזור בהדרגה לפעילות גופנית. ואם זה עדיין כואב לחזור אליו. עכשיו התחלתי קצת ואני שם לב שלפעמים אני מרגיש דקירות קטנות/עקצוצים בברך. לא משהו רציני שקורה לשנייה ולא מפריע יותר מדי. רק רציתי לדעת האם זה אומר משהו? הדלקת נרפאה/לא נרפאה? והם זה הטיפול הנכון לדעתך? כמו שכבר אמרתי אני אמור להתגייס לקרבי בעוד חודש וזה ממש חשוב לי להתגייס עכשיו ולא לדחות,כך שהזמן הוא קריטי. עוד משהו מוזר זה שבמיפוי עצמות נמצא גם " הדגשה בקליטת החומר בטרסוס דיסטלי בכף רגל שמאל, ייתכן פוסט טראומטית. לקורלציה קלינית." עכשיו רציתי לשאול מה זה אומר? אין לי שום כאבים בכף הרגל והאורתופד לא התייחס לזה כשהוא דיבר איתי. יכול להיות שיש לזה קשר לברך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה - תגובה
רוית למפל10/02/2015אורי, דלקת היא תגובת הגנה של הגוף. למשתמע מדבריך ולפי בדיקות ההדמיה הבעיה היא ברקמות הרכות וניתן לפתור אותה ללא כדורים ובטח שלא ע"י מנוחה כפי שכבר טענתי קודם לכן. הכדורים (אתופן או כל אנטי דלקתי ) אינם נותנים פתרון אמיתי לבעיה הקיימת, ולכן ברגע שתשוב למסלול הפעילות אם בהדרגה ואם לא הבעיות יצוצו שוב ואף יוחמרו.
כל יציאה מאיזון תשפיע על כל הגוף, יש קשר ישיר בין קרסול - ברך - ירך .
אם אתה מהמרכז ממליצה לך להגיע לאבחון אצלי, ואם לא אפנה אותך לקולגות באזור מגורייך. כמו כן אם אתה מכיר מעסה רפואי טוב, סבירות גבוהה שגם הוא יוכל לעזור לך .
כאב מגיע בכל מיני צורות והוא דבר חיובי מאוד, הגוף שלך מדליק נורת אזהרה :)
תודה רבה על העדכון ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)