שימוש בתומכי ברכיים כטיפול מונע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בתומכי ברכיים כטיפול מונע
    אלמוג
    19/07/2016

שלום,
    אני בן 20 ונמצא במצב של עודף משקל-השמנת יתר.
    בעבר כשמשקלי היה תקין רצתי הרבה וזה הספורט המועדף עליי.
    לאחרונה כשהפסקתי לרוץ עליתי כ 25 קילו ומאמני הכושר במכון הציעו לי להחליף את הריצה באימוני אופניים ושחייה כדי למנוע עומס על הברכיים ומניעת כאבים בעתיד. אני כבר כמעט 10 חודשים לא רץ ומנסה לעשות אופניים/שחייה אך סוגי ספורט אלו מאוד משעממים אותי ואין לי בהם כל מוטיבציה.
    חשוב לציין שאף פעם לא חשתי כאבים מיוחדים בברכיים או בעיות כלשהן שם.
    רציתי לדעת אם לדעתך אני יכול לחזור לבצע ריצות 3-5 פעמים בשבוע ואם כדאי להשתמש בתומכי/מגני ברכיים בריצות כטיפול מונע פגיעות עתידיות. (משקלי 100 קילו וגובה 174 ס"מ)

תודה רבה !
    אלמוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שימוש בתומכי ברכיים כטיפול מונע - תגובה

רוית למפל
    22/08/2016

היי אלמוג,
    בשום פנים לא הייתי ממליצה לך להשתמש בתומכי ברכיים. טיפול מונע זה בטוח לא אלא להיפך.
    תומכי ברכיים בעצם מחלישים לך את האזור ונותנים לך מעין תחושה שאתה יכול לרוץ, כי הם כאילו מורידים עומס,אבל זה שיקרי ובעצם זה יכול להעצים את הבעיה.
    גש לטפל בבעיה בברכיים, נסה לשלב תזונה בריאה לירידה במשקל.
    השילוב של טיפול תזונה ואימון פונקציונאלי לחיזוק הגוף יאפשרו לך לחזור למסלול הריצה בעתיד כמו שצריך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו