מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רצועת ACL מעובה, ייתכן קרעמיכל3723/02/2018
שלום, לפני מספר חודשים התעקמה לי הרגל כלפי פנימה בבור במדרכה וצלעתי כמה ימים עם כאבים בקרסול. מכיוון שהמצב השתפר במהירות לא טרחתי ללכת לרופא. בשלב מסוים שמתי לב שהשיפור נעצר, ואני נמצאת במצב שבו אני יכולה ללכת ולרוץ או לעשות הכל כרגיל, אבל כשאני קמה מישיבה או שכיבה ממושכת בכמה צעדים ראשונים כואב לי הקרסול ואני טיפה צולעת, ואז זה עובר. הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד קרסול, ובתוצאות נכתב שהכל תקין חוץ מ-רצועת הACL הודגמה המשכית, מעט מעובה והיפואקוגנית, יתכן בשל קרע חלקי. האם הרצועה הזאת לא נמצאת בכלל בברך? מה זה אומר מבחינת חומרת הפגיעה ואפשרות הטיפול? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפרק הקרסול
עזרא שגיא23/02/2018שלום מיכל,
תפקיד הרצועה למנוע את הטיית הקרסול לכיוון מרכז הגוף, כפי שקורה ברוב הנקעים.
עיבוי וחוסר הומוגניות ורציפות של הרצועה הקדמית -
ביטוי של קרע - כנראה חלקי.
טיפול מיוחד במים (הידרותרפיה) יעיל במיוחד לסוג זה של פציעה.
טיפול שמטרתו, חיזוק מייצבי המפרק והביומכאניקה של תנועת הקרסול, הפעלת מערכת העצבים המייצבת ושימור טווחי התנועה.
רצוי לאבחן את הפציעה על מנת להתאים את אופי הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)