תוצאות mri

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות mri
    כפיר
    17/01/2009

שלום, ד''ר מה דעתך בנוגע לממצאים הבאים (שהתגלו בבבדיקת ה mri. מודגם קרע חלקי של האספקט האחורי של גיד הפיקה הפרוקסימלי באזור אחיזתו אל הקוטב התחתון של הפיקה. מודגם נוזל במיטת הקרע, הקרע מערב כמחצית מעובי הגיד ומודגם בקוטר 5 מ''מ בציר הסגיטלי, ובגובה 9 מ''מף מודגמת בצקת בכרית השומן ע''ש הופה בסמוך. הפיקה מודגמת בעמדה תקינה. גיד הקואד ריצפס מודגם תקין. מיצבי הפיקה מודגמים שמורים. סחוס הפיקה מודגם תקין. הודגמו אותו תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המינסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. סחוס הפרקי מודגם תקין. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית, ללא עגות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. לסיכום: קרע חלקי של גיד הפיקה הפרוקסימלי כמתואר. ד''ר אני יודע שקשה לאבחן במדיה וגם בלי להסתכל על הדיסק עצמו אבל בכל זאת אני מעוניין לראות את דעתך בנוגע לפציעתי. מה דעתך טיפול פולשני\לא פולשני? מה יכול לעזור לי כדי להמשיך לעסוק בספורט מקצועני ולעשות אימונים אינטנסיביים ? אורתופד שהייתי אצלו המליץ לי על הזרקת חומרי גדילה מה דעתך לגבי זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות mri

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר יוני ירום
    18/01/2009

סה"כ הממצאים מראים קרע חלקי בגיד הפיקה במוצאו מהפיקה אבל ללא כל נזקים נוספים.
    על מנת שהגיד יתחבר לו מחדש ( הליך ארוך למדי!!) חייבים בתמיכה וטיפול פיסיותרפים.
    פקטורי גדילה הינם חומרים הנמצאים בדמנו ומופקים על ידי הפרדה בסירכוז (צנטריפוגה) . מזה כ 25 שנים קיימת סברה כי הזרקתם למקום הפגיעה יכול לזרז את ההחלמה. למרות שהדבר לא פועל בכל מקרה, תופעות לוואי או נזקים מהחומרים נדירות ביותר ולכן שווה לחשוב על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע חלקי גיד פיקה

שרון רוזנמן
    18/01/2009

כפי שציין ד"ר ירום חשוב ללוות את הליך ההחלמה בפיזיותרפיה. סוג הטיפול הפיזיותרפי ורמת העומס שמותר להעמיס על הגיד תלויים בכמה זמן חלף מהפציעה ובקצב ההתקדמות. בכל מקרה חשוב מאד לעבוד עם איש מקצוע, להתקדם בהדרגה ולא לחזור לפעילות ספורטיבית בבת אחת וללא הכנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה על פיזיותרפיה

כפיר
    18/01/2009

תודה רבה לשניכם על התשובה המהירה. בקשר לפיזיותרפיה יש לי שאלה קטנה.... עד ככשיו עשיתי פיזיותרפיה כ 6 טיפולים .עשיתי סקוואטים, מדרגה, סקוואטים על משטח לא יציב ועוד. השאלה שלי היא.. לי נראה מבחינה הגיונית שעדיף להשתדל לא ללכת בכלל ולא לעשות שום תרגיל עם מאמץ אולי לעשות את האולטרסאונד ,החשמל ובעיקר אני רוצה לעשות דיקור סיני. בקיצור מה שרשמתי נובע מכך שהגיד קרוע לכן לדעתי עדיף בכלל לא להתאמץ ולתת לו להבריא עם הזמן כאילו כמה שיותר מנוחה לתת לרגל. אני יודע שאח''כ השרירים שלי יהיו חלשים אבל אני רוצה לתת לגיד להבריא ואז לחזק את הברך ממש כדי לא להפצע שוב. בקיצור מה את ממליצה להתחיל עכשיו את הפיזיו' עם הגיד כמו שהוא עכשיו או מה שאני אמרתי שנראה לי מבחינה הגיונית ( כמובן שאני יקשיב לדעה שלך כי את מקצועית.? אולי כדאי ללכת לפיזיותרפיה ולעשות רק חשמל אולטרסאונד קינזיו טייפ בלי תרגילים בכלל? פשוט תרגילים כמו סקוואטים ומדרגה הם מפעילים לחץ על הגיד ואני חושש שזה עלול למנוע מהגיד להבריא מה דעתך? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזיותרפיה

שרון רוזנמן
    20/01/2009

עדיין לא הבנתי כמה זמן עבר מהפציעה.
    מובן שאין כוונה להשביתך מהליכה ופעילות יומיומית אך חשוב להמנע ממאמץ. חשוב להבין שהזמן שחלף מהפציעה קריטי היות וגם עליה במדרגות נחשבת מאמץ בפרקי זמן קצרים מאז הפציעה.
    אני מניחה שאם הספקת כבר לעשות 6 טיפולים הפציעה אינה מאד טריה אך עדיין יש לנקוט אמצעי זהירות ועליך להתייעץ עם גורם מקצועי לא רק בהתכתבות :)
    חשמל, אולטראסאונד וטייפינג הינם מצוינים אם כי נראה לי כי יש להוסיף אליהם גם תרגילים בהתאם לשלב בו אתה נמצא.
    מקווה שעזרתי
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר ירום

כפיר
    18/01/2009

תודה על התשובה- לדעתך הזריקות האלו לא יכולים לגרום לי נזק נוסף? האם שמעת על אנשים שהיה להם קרע בגיד והזריקות האלו עזרו להם? אני מפחד שזה לא יגרום ליותר נזק מאשר תועלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקה

ד"ר יוני ירום
    18/01/2009

אם יש לך פחד מפני הזריקה או אי ביטחון אז אל תעשה ככלל , אין סיבה שיגרם נזק כתוצאה מהזרקת פקטורי גדילה לגבי הפיסיותרפיה - נראה לי כי קו המחשבה שלך נכון אם כי מעט תירגול ברמה נמוכה וטיפול תומך יעזרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו