מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריקת כתףנתנאל25/02/2009
שלום אני בדיוק אחרי שיקום מקרע ברצועות הקרסול וכנראה הכתף החליטה שהיא רוצה גם אז פרקתי אותה ונקרעו כמה רצועות ..... זה קרה בדיוק היום (תוך כתיבת ההודעה אני נאנח מכאבים ) במיון כך נאמר שיש פריקה וכמה רצועות קרועות (עדין לא עשיתי אולטרא סאונד) בכל מקרה אני אדם מתאמן וחשוב לי לחזור להתאמן המהירות המרבית 1)ברצוני לדעת מה האורח חיים שעליי לחיות בו על מנת להתמודד ולזרז את תקופת ההחלמה בצורה המהירה ביותר? 2)כמה זמן החלמה עד שאוכל להתאמן שוב ? 3)חוץ מניתוח שאולי אאלץ לעבור ופיזיותרפיה האם יש עוד אימון אירובי ו\או אניארובי שאוכל לעשות? 4)האם סוג של אוכל(כלומר להרבות בסידן או חלבונים ) יכול לזרז את התהליכים? 5)אם אתם מכירים ספורטאים שסבלו מפריקת כתף ותוכלו לקשר ביננו על מנת שאוכל לקבל מידע נוסף מהם זה מאוד יעזור לי אני מאוד מודה לכם ומצטער אם השאלות קצת לא רלונטיות פשוט מהקרע ברצועה ברגל סבלתי כשנתיים וזה השפיע נפשית אני לא רוצה שגם זה יקח הרבה זמן ....רק עכשיו השתחררתי מהצבא ולא בא לי להת חיל תחיים בטפולים לכן אשמח לקבל את דעתכם ועזרתכם שוב תודה (ולצורך הבנה נוחה שלכם מיספרתי את השאלות אשמח אם מספרו לא את תגובותיכם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלגניסט
ד''ר יוני ירום25/02/2009קודם כל - אבחנה !! סיים את הבדיקות ואפשר לענות לפי האבחנות
1. אורח החיים לא קשור - מה שכן, אתה יכול לבצע חיזוקים ותרגילי שיווי משקל והתמצאות במרחב כנגד התנגדות על מנת להקטין את הסיכון לפציעות
2.. לפי האבחנה והטיפול אפשר יהיה לענות
3. אתה יכול להתאמן עם הרגליים - אופניים במכון, קרוס טריינר וכו'
4. לא ידוע על סוג אוכל שכזה - אם תשמע , תספר גם לנו
5.קודם כל נראה מה יש לך. לא ניתן למסור שמות של ספורטאים או נפגעים אחרים ללא אישורם הקודם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נתנאל25/02/2009כרגע מה שיש זה הרנטגן ששם רואים פריקה אחורית וקרע בגיד אני אביא פרטים בהמשך אחרי האולטראסאונד עוד שבוע בקשר לשאלה האוכל הכוונה היא שאם מתאמנים ואוכלים חלבונים זה עוזר לבנייה כי השריר הוא חלבון לכן שאלתי אם יש רצועות וגידים קרועים האם יש אוכל שיעזור לחיזוק\בנייה? (מצטער אם השאלה דבילית אבל זה נשמע לי קצת הגיוני) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי אין קשר בין אוכל וחיזוק גידים
ד"ר יוני ירום02/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת האולטרסאונד
נתנאל05/03/2009שלום שוב לא יודע אם המקום לפרסום ההודעה אז בגל זאת ...:) עשיתי אולטראסאונד אחרי הפריקה והתוצאות bursa sd-sa נוזל עכור biceps-tendon נוזל מוגבר במעטפת מודגם שבר ע"ש הילסקס בחלק האחורי של ראש הזרוע סיכום:אין עדות לקרע בגידי השרוול המסובב נוזל בורסלי מוגבר לא ככ מבין מה זה אומר ואורטופד יש לי רק בסוף השבוע הבא לכן אשמח לקבל חוות דעת כרגע ממך לגבי מה זה אומר לגביי מצב הכתף כיום? זמן החלמה משוער ? מה הפעולות המומלצות להחלמה (כמובן שכרגע מנוחה אך מתי להתחיל פיזיוטרפיה?)....{כרגע אני לא מסוגל להזיז את הכתף בכלל} והנני אדם מתאמן מספר שנים ....רציתי לדעת איזה סוג ספורט אוכל לעשות בזמן הקרוב? וידוע ששחיה בכלל לא מומלצת לפריקות כתף אך רציתי לדעת אם קיים סגנון שחייה שאפשרי ואף מחזקהכתפיים? ובערך עוד כמה זמן אוכל להרים משקולות (כמובן שמבשקלים מינימלים....או אפילו שכיבהות סמיכה בלי משקולות) תודה מראש נתנאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקח זמן
ד''ר יוני ירום06/03/2009יש לך דלקות בבורסות שהן כיסים קטנים עם נוזלים המיועדים לבלום זעזועים ולאפשר תנועה ובנוסף דלקת גידית בביספס אבל עיקר הבעייה הינו גם השבר כתוצאה מהפריקה
קצת סבלנות לשמוע מה אומר המומחה לכתף . זמן ההחלמה הנו וריאבילי ותלוי בצורת הטיפול. אך בהחלט יש לקחת בחשבון מספר לא קטן של שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נתנאל
אורן08/03/2009כהקדמה קצרה, עברתי פריקת כתף ימין בגיל 15 ומאז פרקתי את הכתף המון המון פעמים. בחתונה שלי פרקתי כתף ושם גמלה בליבי ההחלטה לעשות ניתוח ולגמור עם הסיוט הזה. אז לפני הכל, אני מבין את הכאב והתסכול מהפציעה. כתבת כמה דברים שמזכירים לי את עצמי לפני 15 שנה (אני בן 29 היום) והכי חשוב הוא לא להיחפז לחזור לפעילות, אלא לקחת את הזמן לאט ולא לבצע שום דבר שנוגד את המלצות הרופא/פיזותרפיסט. אם הייתי מקשיב לאנשי המקצוע אחרי הפעם הראשונה שזה קרה, אולי לא הייתי צריך לחוות את כל הכאב הזה יותר מ-100 מחדש. אז קח המלצה ממישהו שעבר כמעט בדיוק אותו הדבר (לפי הממצאים מהאולטראסאונד זה נראה בדיוק אותו הדבר) - תנוח, תישמע לאנשי המקצוע ואל תשחק בבריאות שלך. תהיה בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורן ולדוקטור
נתנאל12/03/2009תודה לכם על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)