מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לכושר לאחר אורותוסקופיה כתףת צ27/04/2009
לד"ר שלום.
לפני כ-3 וחצי חודשים עברתי ניתוח אורתוסקופי בכתף לאיחוי קרע בסחוס ARTHROSCOPIC REPAIR BANKART LERS W CLOSURE ROT SPACE. בעקבות פציעה זו וכן עקב סיבוכים עם הצבא (שכן הפציעה התרחשה כשהייתי לוחם והניתוח בוצע חודשים מספר לפני שחרורי צה"ל) נוצר מצב בו עשיתי פעילות פיזית מועטה מאוד במשך שלוש השנים האחרונות. טרם הגיוס לצה"ל והפציעה הייתי בכושר ממוצע של בן 18.
לפי פרוטוקול השיקום שלי אני סיימתי שלושה וחצי חודשים של פיזיותרפיה במכון במשך 2-3 פעמים בשבוע (כשעה וחצי בכל פעם), וכרגע אני צריך להמשיך "מתיחות, חיזוק, סיבולת, פעילות ספורטיבית מוגבלת".
לפי הפיזיותרפיסט שלי אני יכול לעשות כל ספורט שאיננו כולל מגע ובכל מקרה, להפסיק ברגע שיש לי כאבים בכתף. לפי פרוטוקול השיקום אני אוכל לחזור לפעילות אקטיבית מלאה בכל התחומים רק ביולי, כלומר 6 חודשים אחרי הניתוח.
השאלה שלי היא מה אפשר להתחיל כבר עכשיו, בעיקר אני חושש מהכושר האפסי (הן מבחינת ריצות והן מבחינת משקלים וכו') שאני נמצא בו כרגע כיוון שבמשך כמעט 3 שנים כמעט שלא עשיתי פעילות גופנית. האם אני צריך לפנות אל איש מקצוע כדי שיבנה לי תוכנית אימונים? יש לציין כי השתחררתי מהצבא מאז הניתוח.
לעזרתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לכושר
שרון רוזנמן28/04/2009אכן ההנחיות שנתן לך הפיזוטרפיסט מתאימות לשלב שבו אתה נמצא לאחר הניתוח.
אין שום מניעה לחזור בהדרגה לכושר גופני טוב שאינו מערב סוגי פעילויות כמו קרב מגע, כדורסל וכו'.
מומלץ מאד להעזר במאמן כושר שיבנה לך תוכנית בהתאם למצבך וימנע ממך סבל ופציעות בדרך.
בכל מקרה כדאי גם להתייעץ עם הרופא שניתח אותך או הפיזיוטרפיסט לפני חזרתך לפעילויות המערבות את הכתף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)