קרע גיד אכילס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע גיד אכילס
    אוהד
    29/05/2009

שלום .

בחודש ספטמבר 2008 , בעת פעילות ספורטיבית נקרע לי גיד אכילס ברגל שמאל. הקרע היה מלא, בחלקו העליון של הגיד.

אירוע דומה ארע לי לפני כ -12 שנה ברגלי הימנית. אז טיפל בי ד"ר עמוס פייזר בבית חולים הדסה עין כרם. הוא ניתח והטיפול הסתיים בהצלחה רבה, באופן שתוך כחצי שנה חזרתי לפעילות מלאה ללא כל מיגבלות.

פניתי שוב לד"ר פייזר, שהפעם הציע לא לנתח אלא לגבס את הרגל עד לפני הברך, במצב פוינט (האצבעות כלפי מטה) למשך כ - 12 שבועות, מבלי לדרוך על הרגל.

לדבריו שיטת טיפול זאת צפויה להביא, בסבירות גבוהה, לריפוי מלא, אם כי יכולת הניתור שלי לגובה תהיה חלשה יותר מבעבר. לפי עצתו, בגילי, 54 , זה הטיפול המומלץ. לחילופין, הוא הדגיש שקיימת גם אפשרות לנתח, אלא שלדבריו במצבי סיכויי הריפוי באמצעות ניתוח אינם גבוהים יותר ולכן עדיף להימנע מהניתוח.

לאחר התלבטויות לא קלות, שכן ברגלי הימנית הטיפול בניתוח הצליח מאוד, ולמרות שהיו הרבה הדיוטות שהמלצו לי לנתח, החלטתי לקבל את המלצתו.

תודות לד"ר פייזר, לאחר 7 חודשים מיום הפציעה, 4 חודשים מיום הורדת הגבס, חזרתי לפעילות מלאה. אני הולך ורץ ללא כל מגבלות ותנועת הרגל מלאה כמו רגלי השניה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע גיד אכילס

הוספת תגובה

• אכן זוהי בהחלט דרך טיפולית מקובלת

ד''ר יוני ירום
    03/06/2009

וביחוד יש לזכור כי ההחלמה בגיל מבוגר יותר לעיתים טובה יותר גם ללא ניתוח.
    אי אפשר להתווכח עם העובדות - הטיפול הצליח, מה שאומר שלא צריך תמיד למהר לסכין !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו