חזרה לאימונים לאחר חבלה בירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לאימונים לאחר חבלה בירך
    אבי
    07/07/2009

לרופאים שלום,

לפני כשלושה חודשים נחבלתי בירך: נפלתי דרך סככה והחלק האחורי של ירכי נחבט ממסגרת הברזל בחוזק רב,

בערך במרכז הירך. לאחר שהכאבים לא שכחו נבדקתי ע"י אורטופד, הופניתי לUS וכחודש לאחר הפציעה אובחן קרע

תוך סיבי בשריר הירך, הרופא המליץ על מנוחה ובתחילת השבוע ביצעתי שוב US כאשר מימדי הקרע לא השתנו:

כשני ס"מ, אינני סובל מכאבים אך כן יש לי "תחושה" באזור . אבחנת הUS היתה קרע חלקי בהמסטרינג, באורך הנ"ל

אורח חיי הוא ספורטיבי, ב(כמעט) שלושת החודשים האחרונים נמנעתי מפעילות כלל, אני עוסק בספורט ריצה וכח בנפח שבועי של 30 ק"מ בממוצע לשבוע לפני הפציעה בשנה האחרונה, מיותר לציין שההימנעות לפעילות כרוכה בתסכול רב.

עבודתי כרוכה בפעילות פיזית, בחודשים האחרונים נמנעתי אך עליי לשוב בהדרגה לכושר.

לאחר הבדיקה ניגשתי שוב לאורטופד ובעצה איתו הוחלט על חזרה לאימון עם מגן ירך תוצרת עוזיאל ופיזיותרפיה- US טיפולי למקום הכאב פעמיים בשבוע

התוכנית שהוא נתן לי היא של 4 אימונים בשבוע בנפח משתנה כך שתוך 6 שבועות אני אמור לרוץ 5 ק"מ בקצב קל מאוד, כאשר האורטופד הדגיש שאם מתחילים כאבים בריצה לעבור להליכה אך לא לעצור את התוכנית

כיוון שאני אחרי הפסקה ארוכה מאוד זה מבחינתי בבחינת אויר לנשימה ויש צורך בשבילי לחזור לכשירות לתנועה..

מה דעתכם? האם יש סיכונים בעניין? אם כן כיצד הופכים אותם למחושבים?

תודה רבה,

אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קיבלתי יעוץ טוב

ד''ר יוני ירום
    14/07/2009

המשך בדרך זו תוך טיפול פיסיותרפי עם חיזוקים ומתיחות של השריר הפגועה
    החלמה מלאה צפוייה תוך 6-12 שבועות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו