מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חששות לגבי ארטרוסקופיההדר15/08/2009
שלום רב
כותבת בעקבות בלבול וחוסר אונים מרגישה שחסר לי מידע. בת 29 לאחר נפילה שקרתה לפני 4 חודשים מאופניים בה בלמתי עצמי עם כף היד השמאלית בפלקס- התגלה שבר תוך מפרקי בקצה הרדיוס אשר טופל, אך נשארו כאבים חזקים באיזור כל כף היד המפרק והאצבעות... הקריירה שלי היא כמסאז'יסטית ולכן הפציעה היא מכה כלכלית עבורי מאחר ולא מסוגלת לעבוד. בצילום נראה שיש מרווח קטן בין העצמות שבשורש כף היד, הופנתי לרופאה בכירה בכירורגיית כף יד אשר הפנתה אותי ל MRI בחשד לקרע חלקי או מלא ברצועה. בתוצאות הבדיקה לא התגלו ממצאים של נזק לרצועה אלא רק חבלה בעצם, (BONE BRUISE)הרופאה אמרה שדרגה 1 ו2 של קריעה לא תמיד ניתנת לאיבחון בבדיקת MRI ולכן יש לבצע בכל מקרה ארטרוסקופיה.עקב חששות מהניתוח וחששות שבסוף לא יימצאו כלום כי יש לי גם פיברומיאלגיה אז תמיד חוששת שהמחלה הזו מגבירה לי כאבים יותר מלבן אדם בריא שאלתי היא כזו : האם באמת MRI יכולה לפספס נזק של דרגה 1 ו2 ברצועה? והאם יש טיפול אחר במקום ארטרוסקופיה במידה ואכן יש קרע? מהם אחוזי הצלחה לניתוח של קרע חלקי בשורש כף יד? האם ידוע לך מה ההשלכות של פיברומיאלגיה לגבי פציעתי? האם אוכל לחזור ולעסוק בעבודתי כבעבר-ואם כן מתי?
אשמח למענה, שיהיה יום מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה שאלות מסובכות
ד''ר יוני ירום18/08/2009לגבי MRI התשובה היא כן - הבדיקה יכולה לפספס ממצאים ותויה גם במפענח
לגבי הפיברומיאלגיה - אין קשר למקרה זה
האם ניסית פיסיותרפיה ספציפית לכף היד? יכול בהחלט לעזור
לגבי ארתרוסקופיה - סה"כ לא פרוצדורה לא קשה ואם לא עזר שום דבר אחר - שווה לנסות
לגבי החזרה לעיסוקך - הכל תלוי ביכולת ההחלמה והממצאים שימצאו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)