פציעה בנקודה המחברת שכמה spine

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעה בנקודה המחברת שכמה spine
    יעל
    06/09/2009

שלום ,
    לפני מספר שנים (6 ) נפצעתי בחדכ בעת תרגיל קירוב והרחקה לחיזוק שרירי החזה

אני לא יודעת איזה שריר זה או מי אחראי למה אבל החל מנקודת החיבור של הצואר עד לכתף הכל שמוט ולא נמצא בגובה זהה ליד השנייה - מייצבי גב ? רצועת שכמות ? מה גורם לנפילה הזאת ואיזה תרגילים עליילעשות כדי לחזק את האזור הזה שיעמוד בגובה אחד עם הכתף והשכמה השנייה

ישנו אזור מקומי בן השכמה הימנית לעמוד השדרה בגובה החזה שכואב בעת פעילות מאומצת החל מהתרגיל ה עשירי בערך. - זה אותו אזור ש"בער" לי ברגע הפציעה הפציעה , מאז עשיתי כמה פעמיים פיזיותרפיה טווח הזמן עד לכאב בעת מאמץ גדל אך לא נעלם לחלוטין , ומאז יש לי את הבעיה ש לגובה שכמה כתף וכמובן חולשה של כל רצועת הכתפיים

איזה תרגילים עלי לעשות , אולי טיםול ממומלץ - מוכנה לעשות הכל כדי שאחזור לעצמי

אנא עזרו לי :-)
    תודה
    ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• sharon??

ד''ר יוני ירום
    07/09/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא - לא שרון

יעל
    08/09/2009

אני מבינה שאני לא היחידה שסובלת מאותה בעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או שהתכוונת להפנות את השאלה לשרון

יעל
    08/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן - אני מבקש ששרון תענה

ד''ר יוני ירום
    09/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון עונה

שרון רוזנמן
    09/09/2009

האם בדקת מה באמת נפגע בפציעה זו?-אם זוהי פציעה ישנה שלא חלפה חשוב לבדוק מדוע
    אם מדובר בחולשת שרירים בלבד, הרי שתרגילי חיזוק הדרגתיים אמורים לפתור את הבעיה ואז כדאי לפנות לפיזיותרפיסט שיבדוק באילו שרירים מדובר ויתן לך תרגילים בהתאם.
    אך אם סיבת החולשה ואטרופית השריר מקורה בפגיעה עצבית -התרגילים יהיו פחות אפקטיבים ויש לטפל בדרכים נוספות.
    בהצלחה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי את כל הבדיקות

יעל
    10/09/2009

תודה על תשובתך

עשיתי את כל הבדיקות EMG , MRI US XRAY - כל הבדיקות לא אבחנו דבר אבל לא עשיתי CT - ככה שאני לא יודעת אם יש בלט דיסק באזור הזה, האם בכלל יכול להיות בלט דיסק בגובה הזה של עמוד השדרה<?

מה התרגילים שעליי לעשות עלמנת לחזק את הטרפיוזס? ...כמו שהבנתי ממקור אחר זה השריר שמחבר את הצואר לכתף , האם זה נכון ?

האם יש איזה טיפול אלטרנטיבי שיכול עזור?

תודה שוב
    ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו