מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר מאמץ-שאלה חוזרתאופיר02/12/2009
שלום רב.
אני בן 16.
אני מתעסק זה שנתיים בספורט הכולל ריצה.
בשנה האחרונה הכנסתי חדר כושר לתוך עניין הפעילות הגופנית.
מחודש 02/2009 לערך התחלתי לחוש כאבים בזמן ריצה באזור שוק שמאל(אזור הקרסול השמאלי).
בחודש 03/2009 פניתי אל רופא המשפחה לקבלת הפנייה לרופא אורתופד.
לאחר הפנייתי אל רופא האורתופד-הרופא האורתופד אשר עובד בסורוקה הפנה אותי אל בדיקת מיפוי עצמות.
לאחר קבלת תוצאות המיפוי עצמו(06/2009ת נוכחתי לדעת כי יש לי שבר מאמץ בין דרה 1-3 לפי מה שנאמר לי על ידי הרופא האורתופד.
מכיוון שספורט חשוב לי,דבר שהזכרתי כאשר ניגשתי לפיענוח תוצאות הבדיקת מאמץ,נאמר לי שעליי לנוח לסביבות ה-3 חודשים אך לא להפסיק בפעילות הגופנית אלא מתי שאני מרגיש כאב מיד להפסיק.
מיליתי אחר הוראות אלה וכבר עברו מאז ארבע חודשיים ולפני שבוע התחלתי לרוץ שוב בחזרה הדרגתית עם השגחת מדריך כושר.
לצערי הכאבים חזרו וזה דבר שגורם לי לצער רב.
יש לציין כי חודש שלם מתאריך ה-2/9/09 עד לתאריך ה-3/10/09 הפסקתי לרוץ לגמרי ורק עסקתי בפעילות בחדר כושר במכשיר הנקרא "סקי" אשר לא מפעילה לחץ על השוק.
לכל אורך 4 חודשי המנוחה-לפחות מחצית מתקופה זו עדיין עסקתי ב"סקי" בלבד,במחצית השניה של תקופה ההחלמה שילבתי פעם בשבוע ריצה לא במאמץ גבוה.
כאשר הלכתי אל האורתופד הרגשתי זילזול.
לא נאמר לי מה עליי לעשות בדיוק אלא רק לנוח.
אני בטוח שיש יותר מה לעשות בעניין ואני מוכן לעשות הכול על מנת להחלים.
יש לציין כי הכאבים אכן פחתו והם עדיין בזמן מאמץ,אך פחתו.
לאחר מנוחה של חדש מתאריך ה-12/10 עד ל-12/11 התחלתי לחזור בהדרגה בתאריך זה לפעילות בהדרגה-יום יום 5-6-7-8-9 דק' וירדתי בחזרה 8-7-6-5.
כשהתחלתי להגביר את הקצב לכיוון ה 10 דק' לא חשתי כאבים(בתאריך ה1/12),אך הרגשתי את התחושה שלפני הכאבים תחושה שמוכרת לי היטב.אבל יש לציין שלא הגעתי לכאב.
יום לאחר מכן (היום) רציתי לבחון את רמת הכאבים על מנת לדעת אם אני צריך לתת עוד זמן לרגל להבריא.להפתעתי רצתי 15 דק' ולא הרגשתי כאב.
איני יודע מה לעשות.להמשיך באימונים ולחכות לכאב.או לתת עוד מנוחה של חודש ביטחון.יש לציין שעברה כמעט שנה מאז התלוננתי לראשונה על כאבים החל מחודש 3 השנה(09).
מה ניתן לעשות?
בדיקה אצל רופא ספורט מומחה שקבעתי היא רק לחודש שלישי.
יעבור זמן רב עד אז ואני מאמין שיהיה אפשרי להחלים לפני למרות שמבחינת הרגשה אני חושב שהחלמתי.
מה כדי לעשות?אני כבר משתגע נורא.יש לציין שבכל תקופת ההתלוננות על פגיעותכימעט ולא התעסקתי בריצות אלא רק במכשירים כמו סקי ואופניים בחודש המנוחה רק שחייה.
אשמח לעזרה.מיואש.
בברכה וברכת המשך שבוע טוב.
אופיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם התחלת ולא היו כאבים
ד''ר יוני ירום06/12/2009המשך באופן מאוד הדרגתי עם עלייה בעומס בקצב של 10%
שלב אופניים וקרוס טריינר
לא לוותר על משקולות
שים קרח לאחר כל אימון למשך כ 20 דקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-ד''ר יום ירום
אופיר06/12/2009יש להגיד שאני המון המון זמן שוקל אם לפנות למרכז האולימפי.
אבל יש לי המון בעיות בהגעה לשם.
לכן פניתי אליך פה.
אני רוצה לציין ואת הכרת התודה אליך כאן.
יש לציין כי יום לאחר מכן הרגשתי בכאבים שוב.כנראה שאני זקוק למנוחה נוספת.הלוואי והייתי יכול להגיע למרכז האולימפי-דבר שנשלל ממני מכיוון שאין ביכולתי להגיע לשם ובטח תורים זה לטווח של כמה חודשיים,לכן אעדיף לדבר איתך כאן.
המון תודה!ומוכיר שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)