שיקום לאחר ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום לאחר ניתוח
    עידן
    14/12/2009

שלום רב אני כ - 5 חודשים לאחר ניתוח ACL וכריתה חלקית של המניסק' המדיאלי . התחלתי את הפיזוטרפיה בקופת החולים אבל כשראתי שזה יותר עבודה שלי ופחות פיזוטרפיה המשכתי את השיקום לבד השגתי טווב תנועה מלא וכרגע אני מחק באופן שיטתי 3 פעמים בשבוע את הברך בחדר הכושר +אירובי . השבוע סיימית אימון רגליים ולאחר מכן עשיתי 10 דקות אופניים ואז 8 דקות ריצה כי הרגתי כאב באיזור של הברך מידאלי איפה שהוסר 50 אחוז ממנו. עכשיו אני מרגיש כאב קל בדריכה.
    שאלתי היאהאם אפשר לעשות אימון אירובי ומשקולות באותו האימון? או שאת ממליץ אימון משקולות ולמחרת ריצה או אופניים.
    הכאב הוא טבעי באיזור הכריתה כי לאורך כל השיקום הרגשתי שיש עליות ומרודות למשל בטווחי התנועה.
    מה אומר הכאב הקל ואם את ממליץ לנוח כמה ימים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיקום לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• שרון - תגובתך!!

ד''ר יוני ירום
    16/12/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום

שרון רוזנמן
    18/12/2009

אם יש כאב כדאי לתת לברך מנוחה ולעסוק בפעילויות שאינן מעמיסות על הברך. באופן עקרוני אין בעיה לבצע אימון אירובי ומשקולות ביחד אבל אימון זה חייב להיות מותאם למצב הברך -אם לא ביקרת אצל פיזיתרפיסט זמן רב אני ממליצה לך לעשות זאת על מנת שיבדוק את הברך ויתאים לך תכנית עבודה בהתאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו