החלמה מניתוח ACL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלמה מניתוח ACL
    שלומי
    06/01/2010

שלום ,
    אני בן 44 וכחמישה וחצי שבועות לאחר ניתוח ACL, אני עדיין הולך עם קב אחד כתוצאה מכאבים ודקירות בברך, יש לי כמעט ישור מלא( בסוף יש לי דקירה שמונעת ממני ליישר עד הסוף ) וכיפוף 105 מעלות, הברך עדיין נפוחה ולאחר הליכה ממושכת נראית די נפוחה בעקר בערב.
    אני הולך לפיזיוטרפיה פעמיים בשבוע, מקפיד על התרגילים בבית והתחלתי גם הליכה במים בבריכה, יש לי מס' שאלות -
    1 איך ניתן להוריד נפיחות ולמה לוקח הרבה זמן?
    2 יש לי כאבים בעקר בפתחים של הלפרוסקופיה ושם יש גם נפיחות, זה כאב טבעי?
    3 האם כדאי להמשיך עם קב אחד או ללא קב? הרופא טען שמזמן הייתי צריך כבר ללכת והוא לא רואה בעיה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלמה מניתוח ACL

הוספת תגובה

• נבקש את עזרתה של שרון במהלך השיקום!

ד''ר יוני ירום
    07/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה

שרון רוזנמן
    08/01/2010

הורדת נפיחות יכולה להעשות ע"י-קרח למשך זמן של 10-12 דקות, ניתן לשים מספר פעמים ביום.
    חבישה-למשך הזמן שאתה בפעילות, לא להשאיר אותה במנוחה או בלילה.
    הפעלה מבוקרת של השרירים סובבי הברך-בהתאם להנחית הפיזיותרפיסט.
    עסוי מבוקר ע"י הפיזיותרפיסט.
    הרמת הרגל בזמן מנוחה.
    זה בהחלט יתכן שעדיין יש נפיחות באזור חתכי הארטרוסקופיה-מפיזיותרפיסט יכול לטפל גם בזה.
    לגבי הקב-אם עדיין יש כאב, חולשה ואי שליטה מספקת בתנועה כדאי להמשיך להשתמש בקב בכדי למנוע נפילה אך כמובן החלטה זו כדאי לך לקחת עם הפיזיותרפיסט שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו