חזרה לכדורגל לאחר ניתוח מניסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לכדורגל לאחר ניתוח מניסקוס
    יובל
    15/03/2010

שלום רב,
    לפני כ3 חודשים עברתי ניתוח בברכי הימנית (50 אחוז מהמניסקוס הלטראלי הוסרו, כתבתי על כך הודעה כאן בפורום אם זכור לכם), וכיום, לאחר פיזיותרפיה של 3 חודשים שנסתיימה היום, אפשר לומר שסוף סוף החלמתי מהניתוח (כך לפחות אני מקווה).

הפיזיותרפיסט שלי אמר שאני יכול לחזור לשחק (כדורגל בשכונה, לא מקצועני), אבל אני מרגיש חוסר בטחון ונורא מפחד שעוד פעם יכאב או מפציעה חוזרת, אז השאלה שלי היא - האם יש דברים שאני יכול לעשות ע"מ לחזור לשחק בצורה אופטימלית? תרגילים כלשהם שאני יכול לעשות "על יבש" ע"מ שאהיה מוכן? (אם כן - אשמח לקבל דוגמאות)
    עדיין יש בידיי גומיית התנגדות, האם להמשיך ולעבוד איתה או שעבודה איתה כבר לא תהיה אפקטיבית? (חדר כושר כרגע לא בא בחשבון בגלל שאני מתגייס בקרוב)
    ומה לגבי מגן ברך? האם מגן כזה יכול לעזור? האם יש המלצה לאחד כזה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מגן תומך לברך יכול לעזור

ד''ר יוני ירום
    16/03/2010

להרגשת היציבות
    תרגילי חיזוק יש להמשיך ולבצע בעומסים גבוהים
    בצע גם תרגול תנועתי עם שינוי כיוון
    תרגל בעיטות מול קיר או עם חברים
    חזור לשחק והביטחון יחזור איתך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה! רק שאלה אחרונה-

יובל
    17/03/2010

מה הכוונה בלבצע את התרגילים בעומסים גבוהים? האם יש תרגילים שאני אוכל לעשות בבית לפחות עד שתהיה לי גישה סדירה לחדר כושר? דוגמאות של תרגילים כאלו יהיו מצויינות!

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומס גבוה= משקל גבוה

ד''ר יוני ירום
    17/03/2010

בישיבה עם הרמת כסאות
    לדחוף שולחנות כבדים עם הרגליים
    סקווט עם ילד על הכתפיים
    ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו