קריעת רצועה בכף היד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריעת רצועה בכף היד
    נטע
    13/06/2010

שלום שמי נטע.
    לפני שבוע וחצי, במהלך משחק כדורגל, קרעתי רצועה בפרק כף היד הימנית, קרוב לאגודל.
    כרית האגודל התנפחה מאוד וטווח התנועה של האגודל היה מוגבל. כל תזוזה של האגודל או לחיצה על האזור לוותה בכאבים עזים.
    גבסו לי את היד מן האגודל ועד למרפק ולאחר שבוע הורידו לי את הגבס.
    הנפיחות ירדה לחלוטין, וטווח התנועה השתחרר, אך עדיין יש כאבים במתיחת היד או בתנועות חדות של האגודל.

הדבר לא היה מפריע לי, אלא שאני נגנית קלרינט והאגודל הזו מחזיקה את כל משקל הקלרינט. זה משקל רב בשביל אצבע אחת, ובמיוחד אם היא לא חזקה.
    גם לפני הפציעה, היו לי פעמים של כאבים באצבע הזו, כי הרביתי לנגן והיא הייתה עובדת קשה.
    חשוב לי מאוד לשקם את האצבע כיוון שעתיד הנגינה שלי תלוי בה.
    קניתי רצועה מיוחדת שמעבירה את המשקל מן האגודל לצוואר, אך עדיין הייתי רוצה לשקם את האגודל כמה שאפשר.

אילו תרגילים עלי לעשות, ולאיזה טיפול עלי ללכת?

האם להפסיק לנגן עד שהאצבע תפסיק לכאוב לחלוטין?

אני עובדת בחקלאות- העבודה מאוד קשה פיזית, וכמובן שהיד פעילה יום יום. האם להימנע מלהפעיל את יד ימין במהלך העבודה כיוון שזה עומס יתר, או שדווקא חזרה לעבודה יעזור לאגודל להחלים מהר יותר?

לפני מספר חודשים הלכתי לכמה טיפולי דיקור סיני בגלל בעיות בשרירים. הטיפול עזר לי מאוד אז. האם זה דבר שאתם ממליצים עליו גם למצבי כעת? או אולי זה עלול לדרדר אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קריעת רצועה בכף היד

הוספת תגובה

• שאלות טובות - שרון ? בשבילך!

ד''ר יוני ירום
    14/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו